filet z łososia - 937 przepisów (strona:40/63)

Pełnoziarniste burgery z łososiem, warzywami, ziołowym jogurtem i ketchupem 151

bezglutenowy, można więc go smakować BEZ ograniczeń i BEZ wyrzutów sumienia. Całe danie można zajadać na zdrowie i bez obaw o naszą sylwetkę:) Składniki:   3 bułki pełnoziarniste filet z łososia około 300 g garść szpinaku baby mała cukinia 1 łyżeczka oliwy (w razie użycia patelni grillowej) szczypta soli   jogurt naturalny 2 łyżki posiekanej bazylii łyżka posiekanego lubczyku

Mienta blog
ŁOSOŚ PO INDYJSKU 192

potrawy , która cię przeniesie w czasie do krainy pachnącego sandałowego drzewa , tropikalnych lasów i gorącego cynamonem i kardamonem kawy.Polecam. 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 2 filety z łososia 1 papryka żółta 2 ząbki czosnku 3 cm.świeżego imbiru 1 cebula 2 puszki pomidorów w zalewie 200 ml.mleczka kokosowego 1 łyżka masła 3 dag. 2 łyżki oliwy z oliwek

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Łosoś w cieście francuskim 139

Dziś zrobiłam taki obiadek na szybko. Filet z łososia z dodatkami zamknięty w cieście francuskim. Świeży łosoś do tego żółty ser i szpinak z suszonymi pomidorami to świetne połączenie. Może się skusicie ? Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
SAŁATKA Z ŁOSOSIEM 168

przekąskę do pracy. U mnie podbiła podniebienia moich gości, zatem i Tobie powinna posmakować:) Składniki: 1 główka sałaty lodowej lub 1 op. mix-u sałat; 200 g usmażonego fileta z łososia; 100 g paluszków krabowych (rozmrożonych); 2 ogórki konserwowe lub kilka korniszonów; zielony koperek do posypania; 3-4 łyżki pokrojonego szczypiorku; 1 łyżka octu balsamicznego; 1/2 opakowania małego jogurtu

In my kitchen
Kuskus, łosoś i pieczarki w sosie pomidorowym 157

gotować, wystarczy zalać wrzątkiem i po 5 minutach jest gotowy do jedzenia. Idealny na szybki obiad po pracy gdy nie chce nam się gotować.  Składniki: mały filet z łososia 4 pieczarki pół czerwonej cebuli pół puszki pomidorów z  puszki pół szklanki ugotowanej kaszy kuskus Łososia gotujemy na parze, można też podpiec w piekarniku. Na patelni podsmażyć pieczarki

Delusional Trine
Kotleciki ziemniaczane z pieczonym łososiem 103

Szybkie danie, które z pewnością posmakuje dorosłym i najmłodszym domownikom. Z dnia wcześniejszego został mi kawałek upieczonego fileta z łososia, miałam też w lodówce ugotowane jajka i resztkę białego sera. Nie lubię gdy cokolwiek się marnuje, więc przygotowałam te pyszne kotleciki :) ok. 150 g pieczonego łososia 2 ugotowane jajka 3 łyżki białego sera pół cebuli ok. 1 kg ziemniaków

Mienta blog
Łosoś z makaronem i cukinią 121

Ryba jest dobra zawsze. Do tego makaron i cukinia. Trzy składniki a danie przepyszne i zdrowe. Coś szybkiego na obiad czy na kolację. Musicie spróbować!  Składniki : * filet z łososia około 2 00g * 3 łyżki soku z cytryny * s ól , pieprz * łyżka oliwy * ły żka posiekanego koperku   * 100g ulubionego makaronu - u mnie kokardki * mała cukinia  * łyżka oliwy

Magiczne Życie Marty
Łosoś w musie rabarbarowym 87

Filet z łososia jest tak wdzięcznym kulinarnie obiektem, że pasuje do niego cała gama różnorodnych dodatków czy marynat, które potrafią kompletnie zmienić smak tego delikatnego mięsa. W sezonie kiedy króluje świeży rabarbar spróbujcie tego połączenia - z rabarbaru przygotujcie gęsty mus, zamarynujcie w nim rybę i upieczcie. Z dodatkiem świeżej, wiosennej surówki macie gotowy pyszny lunch

Milion Smaków
Łosoś z warzywami, czyli męskie gotowanie ;-) 90

jedno z dań najchętniej i najczęściej wykonywanych przez mojego brata ;-) Jest prosto, szybko, konkretnie, bez zbędnych dodatków. W ciągu 10 minut można stworzyć małą rybią ucztę ;-) SKŁADNIKI: - filet z łososia - koszyczki brokuła i kalafiora - sól himalajska - pieprz ziołowy - pieprz kolorowy - sok z cytryny Brokuła i kalafiora posypuję solą i pieprzem, gotuję na parze przez ok. 10 minut. Łososia posypuję

Wielopokoleniowo
Łosoś Teriyaki 183

Pieczony filet z łososia marynowany w japońskim sosie teriyaki, podawany z ryżem lub makaronem. Dzięki wcześniejszemu marynowaniu ryba nabiera intensywnego aromatu i wspaniałego smaku.  Składniki na 2 porcje: 2 kawałki łososia ze skórą na marynatę: 1/2 szkl. sosu sojowego 2 łyżki mirin 2 łyżki wody 2 łyżki miodu 2 łyżki cukru brązowego ząbek czosnku 1 cm imbiru dodatkowo

wyzwania kuchenne
Łosoś z masłem orzechowym i komosą 139

Składniki (na 2 porcje) - filet z łososia (ok. 200g), - 2 szklanki brokułów (ok. 200g), - 2 łyżeczki masła orzechowego (ok. 10g), - ½ szklanki komosy ryżowej (ok. 100g), - sok z cytryny, sól i pieprz. Sposób przygotowania: 1. Łososia skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy solą i pieprzem. 2. Brokuły wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy ok. 5 min. 3. Komosę gotujemy według

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Śródziemnomorska sałatka z kaszą jaglaną 639

syropu z agawy. Ale dziś trochę inaczej i na wytrawnie. Składniki szklanka ugotowanej na sypko kaszy jaglanej Premium  Skworcu solidna garść roszponki pomidorki koktajlowe rybka- u mnie filety z łososia w salsie pomidorowej oliwki czarny sezam suszone pomidory z zalewy olej z ostropestu Na półmisek, w moim przypadku  Porcelana Bogucice  położyłam umytą roszponkę. Na to rybę

Z Kuchni Do Kuchni
GRILLOWANY ŁOSOŚ ZE SZPINAKIEM NA CHIPSACH Z TOPINAMBURU 126

wiem, że nie będzie kręcenia nosem. Dodatkowo fajne jest to, że przygotowanie dania z ryb nie wymaga zbyt dużo czasu. Wystarczy pół godziny i gotowe. SKŁADNIKI: 1 filet z łososia sól morska ziołowa pieprz cytrynowy oliwa sok z cytryny 3 garści świeżego szpinaku 1 łyżeczka masła sól morska pieprz 1 ząbek czosnku kilka bulw topinamburu olej 1 łyżka posiekanych

Kuchnia w opałach
Łosoś zawijany w kruche ciasto z wkładką :) 124

Przepyszne danie, ja byłam zachwycona. Smak przepyszny i nie trzeba już nic nic więcej, po takim obiedzie każdy będzie syty i zadowolony. Nie przeraźcie się tego

Kuchnia Pokoleń
Szaszłyki z łososiem i cukinią 154

grillu lub na patelni grillowej.  Szaszłyczki podałam z kuskusem z dodatkiem suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią oraz pomidorkami malinowymi z cebulką.   składniki: 600 g fileta z łososia bez skóry 1 mała młoda cukinia suszone pomidory z czosnkiem i bazylią przyprawa do dań z grilla dodatki kuskus z dodatkiem suszonych pomidorów z czonskiem i bazylią pomidory malinowe

Monia miesza i gotuje
Sałatka nicejska 139

Sałatę tą jadłam w Nicei w upalny dzień. Składniki zapamiętałam i opisałam:)  Potrzebne będą: sałata rukola umyta, upieczony filet z łososia (ja upiekłam go w folii z otartą skórką z cytryny, solą i pieprzem) kilka ugotowanych na chrupko fasolek szparagowych zielonych cebula czerwona, marchew kilka plastrów wędzonego łososia sos vinaigrette Sałatka

AZgotuj!
Kotleciki z łososia 156

filetów z łososia ok 500 g (ugotowanych i dokładnie startych lub przeciśniętych przez praskę - mogą być z poprzedniego dnia) mały pęczek posiekanej natki pietruszki 1 jajko 1 łyżka mąki 2 cytryny oliwa sól i biały pieprz Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie. Ciepłe przecisnąć przez praskę i ostudzić. Łososia opłukać i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i białym

Atlas Smaków
Curry z ryby. 173

kuchni indyjskiej. Nie ma nic lepszego od ryby ugotowanej w aromatycznym sosie curry. Jak dla mnie bomba! Polecam!!! Składniki na curry z ryby: 500 g ryby (u mnie filety z łososia) 1 duża cebula olej 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki curry 250 g obranych pokrojonych pomidorów, mogą być z puszki (lub 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego) sól sok z limonki

Rozpustne gotowanie
Zupa rybna z warzywami. 161

angielskiego kilka garści fasolki szparagowej (u mnie mrożona) 4 ziemniaki 300-400 g pokrojonych pomidorów (mogą być z puszki) garść makaronu 300-400 g świeżej ryby (u mnie filety z łososia)  ewentualnie kilka łyżek słodkiej śmietanki (30%) sól pieprz (u mnie młotkowany z kolendrą)      W garnku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy obrane i pokrojone w drobną

Rozpustne gotowanie
Zupa z łososiem 102

Delikatna w smaku Składniki 500 g filetów z łososia ze skórą 2 marchewki pietruszka mały seler por (biała część) 4 ziemniaki 1,25 l bulionu warzywnego łyżka sosu rybnego łyżeczka masła klarowanego 2 ziarenka ziela angielskiego natka pietruszki sól pieprz biały Przygotowanie Marchew ,pietruszkę ,seler i ziemniaki kroimy w kostkę ,pora kroimy w piórka. Warzywa podsmażamy na maśle ,zalewamy bulionem

R'n'G Kitchen
Conchiglie z łososiem 138

Muszle w sosie pomidorowym proponuję na kolację Składniki 250 g muszli conchiglie 400 g fileta z łososia 3 pomidory z puszki 1/2 szklanki białego wina 100 g śmietany 100 g tartego parmezanu 3 ząbki czosnku szczypta szafranu 2 łyżki mąki 1 łyżka masła 4 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz 1,5 szklanki sosu pomidorowego z bazylią Przygotowanie Szafran

R'n'G Kitchen
Łosoś w cieście francuskim 72

Składniki: ciasto francuskie czerwona papryka ser kozi filet z łososia świeża bazylia żółto mleko sól pieprz Sposób przygotowania: Z ciasta francuskiego wycinamy 2 prostokąty (jeden musi być szerszy od drugiego ok jakieś 3 cm).Następnie na mniejszym układamy rybkę,pieczoną paprykę(obraną ze skórki),ser,bazylię.Brzegi smarujemy rozmąconym jajkiem z dodatkiem mleka.Doprawiamy do smaku.Przykrywamy drugim płatem ciasta,smarujemy

Wielki apetyt
Pieczony łosoś w marynacie musztardowo-jogurtowej 142

Takiej ryby, smacznej i soczystej, jeszcze nie jedliście. Zapraszam do wykonania tego prostego i szybkiego przepisu! do przygotowania potrzebujemy: - filet z łososia (dowolnej wielkości kawałki) - musztardę sarepską - jogurt grecki Musztardę z jogurtem wymieszać w proporcji 2:1 (2 łyżki musztardy i 1 łyżka jogurtu). Kawałki łososia nacierać tak przygotowaną marynatą. W naczyniu żaroodpornym ułożyć papier do pieczenia

Szybko Tanio Smacznie
Łosoś pacyficzny po prowansalsku 146

Składniki: filet z łososia  suszona natka pietruszki 3 ząbki czosnku drobno posiekane 3 łyżki bazylii 2 łyżki estragonu 2 łyżki tymianku 1 łyżka cząbru 2 łyżki majeranku sól i pieprz do smaku 3 łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie: Łososia nacieramy wyżej wymienionymi przyprawami z oliwą. Odkładamy do lodówki na 2-3 godziny

ClauditteMissCooking
Dorsz w porowych papilotach z puree z topinamburu z szafranem i surówką z białej rzodkwi. 162

szczypta szafranu -śmietana 18%, łyżka -sól, pieprz, pieprz biały -wino różowe półsłodkie Ugotowany topinambur podlewamy mlekiem, dodajemy śmietany, pieprzu białego i szczyptę szafranu. Blenderem miksujemy na gładkie puree. Filet z łososia, oj z dorsza (miał być z łososia, ale dorsz był jedyną świeżą rybą dziś!),  nacieramy solą i pieprzem, smażymy od strony skórki, aż się zrumieni. Nie przewracamy

BaRepas
Domowe sushi 213

sushi rolls. Sami zobaczcie jakie to proste :)Czas przygotowania ok. 65 min.Porcja dla 2-3 osóbKoszt przygotowania: ok. 46,00 złSKŁADNIKI:Ryż do sushiOcet ryżowyNori (prasowane algi)Świeży filet z łososia 300 g1 ogórekSerek PhiladelphiaPaluszki surimi (krabowe)Marynowany imbirWasabiSezamSos sojowyMata bambusowa do rollowaniaBardzo ostry nóżPRZYGOTOWANIE RYŻU:Ryż jest podstawą każdego sushi. W pierwszej kolejności płuczemy ryż pod bieżącą wodą

kulinarnyJa
Sushi z łososiem, avocado, paluszkami krabowymi 213

zabawa i duża satysfakcji :)Czas przygotowania ok. 65 min.Porcja dla 3-4 osóbKoszt przygotowania: ok. 46,00 złSKŁADNIKI:Ryż do sushi 500gOcet ryżowyNori (prasowane algi) 7 szt.300 g świeżego fileta z łososia1 ogórek1 avocadoszczypioreksałata dębowaSerek PhiladelphiaPaluszki surimi (krabowe)Marynowany imbirWasabiSos sojowycukier, sólMata bambusowa do rollowaniaBardzo ostry nóżPałeczkiPRZYGOTOWANIE ryżu:Ryż jest podstawą każdego sushi. W pierwszej kolejności płuczemy ryż(...)podłużne słupki.Na bambusowej macie kładziemy nori, a na nim rozkładamy niewielką, ale równomierną ilość ryżu.Smarujemy serkiem philadelphia. W jednej części układamy nasze produkty np. kombinacja z łososia, ogórka i surimi. Zawijamy i kroimy ostrym nożem na plastry. Aby urozmaicić możemy część łososia upiec.Podajmy wszystko na dużym półmisku. Podajemy z sosem sojowym, marynowanym imbirem i wasabi

kulinarnyJa
Grillowane szaszłyki z mango, podawane z łososiem w wiśniowej glazurze z sosem sriracha 148

występujące w tym przepisie sprawia, że bardzo często do niego wracamy. Szczególnie gdy potrzebujemy dania na szybko i tylko dla kilku osób. Składniki: 1 czerwona cebula1 mango1 czerwona papryka1 filet z łososiasól i pieprz do glazury: 1 łyżka oleju roślinnego4 łyżki dżemu wiśniowegosok z 1 pomarańczy1 łyżeczka startej skórki z pomarańczy2 łyżeczki wytrawnego sherry1 łyżka sosu sriracha1 łyżeczka soli(...)Następnie zmniejszyć temperaturę do średniej i grillować szaszłyki na średnim ogniu przez około 12-15 minut. W tym czasie szaszłyki należy często obracać i polewać glazurą. W międzyczasie przygotować łososia, osuszyć go, doprawić solą i pieprzem. Umieścić go na ruszcie, skórą do dołu i natrzeć glazurą. Grillować około 8-9 minut lub do momentu aż da się łatwo dzielić widelcem

naRuszcie
Zupa rybna z pomarańczą 204

całego dnia na filetowanie ryb i robienie gałek :) Poszperałem trochę w Internecie i spodobał mi się pomysł, żeby dodać do zupy sok z pomarańczy. Miałem w zamrażarce kawałek łososia, dokupiłem filet z mintaja, serek topiony, warzywa i tak zaopatrzony przystąpiłem do gotowania. Poza sokiem z pomarańczy i rybą moja zupa ma niewiele wspólnego z tą, która mnie zainspirowała. Tamta

Gotuj z Misiem
Scallopki z lososiem w sosie smietanowym 148

jeszcze jedna taka porcje :)Zaczynamy od pieczarek 200-250 gr obsmazamy na niewielkiej ilosci oleju , by odparowaly, solimy.Na patelni rozpuszczamy ok 3 lyzek masla. Wrzucamy pokrojonego w kostke lososia ( pol fileta), dodajemy ok pol lyzeczki soku z cytryny , solimy I pieprzymy. Smazymy ok 2 min. Potem dodajemy scalopki ok 8-10 scallop. Smazymy 2 min. Dodajemy usmazone pieczarki

Smaki Edyty
Grillowany łosoś podany z fasolką szparagową 173

nieco mniej zdrowym masełkiem z tartą bułką. Grillowany łosoś podany z fasolką szparagową – przepis 1. Dokładnie myjemy i filetujemy łososia (chyba, że uda nam się kupić filet). Nie mniej łosoś ma duże ości i najłatwiej jest je wyciągnąć pensetą. Następnie dzielimy łososia na dwie części. 2. Oba kawałki łososia układamy na talerzu skraplamy sokiem z cytryny i posypujemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Marynowana w soli biała ryba podana na surowo w cytrynowym winegrecie 209

tygodni. Najlepiej do marynowania w soli (lub soli i cukrze) nadają się całe filety dużych ryb o wadze do 2-3 kilogramów ze środkowej części, np. łosoś. SKŁADNIKI: 3 filety z białej ryby np. dorsza, bonito lub pstrąga (mrożone lub świeże) dużo soli gruboziarnistej morskiej kilka gałązek koperku sok z 1 cytryny 1/2 łyżeczki musztardy 150 ml oliwy

Sztuka gotowania w/g Samiry

Proponowane wyszukiwania