przepada. Resztę zje, ale musi przy tym trochę po marudzić :-). Jako dodatek kasza quinoa, mix sałat i czerwona papryka :-). Miłego dzionka :-) Składniki na 3 porcje: około 300 g fileta z łososia około 100 g sera korycińskiego z czarnuszką 4 suszone pomidory pęczek koperku sól pieprz 1. Łososia myjemy, oprószamy z obu stron solą i pieprzem, dzielimy na 3 porcje
kruche babeczkiCzarny makaron (barwiony sepią, czyli barwnikiem z mątwy) doskonale smakuje w połączeniu z rybami i owocami morza. Dzisiaj przygotowałam go z sosem śmietanowym i filetem z łososia, który idealnie pasuje do tego makaronu. Danie charakteryzuje niepowtarzalny smak… Polecam Składniki na 4 porcje:4 kawałki łososia bez ości (po 150 g)250 g czarnego makaronu (barwionego sepią)100 g śmietany
Oryginalny smakmocno dojrzałe awokado Limonka Sól himalajska Pieprz czarny Trawa cytrynowa do przybrania Olej ryżowy Cukier Przygotowanie: 1/ Nastawiamy piekarnik na 180 stopni i wkładamy przyprawiony pieprzem cytrynowym filet z łososia ułożony na folii aluminiowej. Pieczemy 15-20 minut 2/ Na patelni przesmażamy pokrojony w małą kostkę koper włoski i pomidorki pokrojone na 4 części. Solimy, dodajemy pieprzu
Kuchnia PROzdrowotnanaszą ulubioną świeżą kawę w ziarnach. Ustawmy młynek do mielenia na najdrobniejszy poziom mielenia i zmielmy kawę dwukrotnie. Nie chcemy przecież fusów a kawę w proszku. Składniki: 4 filety z łososia ze skórą gruba sól ½ szklanki drobno zmielonej kawy ¼ szklanki brązowego cukru 1 łyżeczka czarnego pieprzu 1 łyżeczka białego pieprzu Przygotowanie: Łososia umieszczamy na namoczonej desce cedrowej skórą
naRuszciepapryki i sosu sriracha. Jest to bajecznie smaczny sos idealny do łagodnych kotletów z ryby. Kotlety rybne Składniki: na 10 kotletów 1 brokuł, mały 1 cebula 700 g fileta z łososia 2 łyżki pokrojonego kopru 1 łyżka pokrojonego szczypiorku 1 jajko sól i czarny pieprz do smaku ½ łyżeczki białego pieprzu 2 łyżki masła do smażenia Sos paprykowy 1 mała
codojedzeniaosób: - 400 g szpinaku mrożonego lub świeżego - 1 średnia cebula - 4 ząbki czosnku - sól do smaku - pieprz czarny mielony pół łyżeczki - gałka muszkatołowa szczyptę - łyżka oleju do smażenia - filet z łososia 300 - 350 g - łyżka masła klarowanego - sól - 6-8 ziemniaków młodych - 2 łyżki posiekanego koperku Wstaw ziemniaki, gdy zaczną się gotować zeszklij na patelni posiekaną cebulę z czosnkiem
Pasje Jolkiteriyaki i łosoś to idealne połączenie smaków. Grillowanie tej ryby w słodko-słonym sosie daje wspaniałe rezultaty. Towarzystwo buraczków na rukoli, ulubionego pleśniowego sera (tym razem w tej roli camambert) i prosty vinaigrette musztardowy cudownie dopełniają tę kompozycję. Danie szybkie, proste i smaczne i trochę mniej banalne niż zwykle. Polecam!Składniki na 2 porcje:2 filety z łososia50(...)nabierze gęstej konsystencji i stanie się jednolity.Na rukoli układać pokrojone w cienkie plasterki buraczki naprzemiennie z plastrami sera. Polać vinaigrettem i posypać ziarnami sezamu. Podawać razem z grillowanym łososiem. Smacznego
Food Squaregałązki rozmarynu 4-5 gałązek tymianku sól morska, świeżo mielony pieprz Dodatki: 1 szklanka ryżu 2 garście różyczek brokuła (mogą być mrożone) sól morska Przygotowanie: Filet z łososia umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Przygotować marynatę: Do blendera wlać sok z cytryny, miód, sos sojowy, olej. Dodać obrane ząbki czosnku oraz obrany kawałek imbiru. Delikatnie posolić i popieprzyć. Zmiksować
Moja Delicjawszystko posypane tartą mozzarellą i zapieczone w piekarniku. Do tego frytki z batatów i sałatka z roszponki, rukoli z pomidorkami koktajlowymi i słonecznikiem :)) Mniam :) Udanego poniedziałku :)) Składniki: filet z łososia kilka czarnych oliwek suszone pomidory kilka listków świeżej bazylii papryka szpiczasta czerwona kukurydza starta mozzarella sól pieprz Dodatki: bataty oliwa papryka wędzona sól Sałatka: rukola roszponka pomidorki koktajlowe
kruche babeczkiBudzik ustawiony był (tu liczba mnoga, bardzo mnoga) ale zamiast wyjazdu był atak astmy. Żyć nie umierać, ale za to zjeść smacznie można. SKŁADNIKI I WYKONANIE: /RYBA: - filety z łososia, - pieprz czarny, - pieprz cayenne, - przyprawa warzywna typu vegeta, + folia aluminiowa, + ziarenka Łososia myjemy, osuszamy, kroimy na takie kawałki jakie chcemy uzyskać. Układamy rybę na folii
Wypisz Wymalujintensywną barwę. Muszę przyznać, że przy okazji tego skandynawskiego miesiąca zakochałam się w przygotowywaniu mini kanapek. Cóż może być lepszego niż ulubiony serial i talerz przekąsek? Składniki 700g filet z łososia pęczek koperku 3 łyżki mielonego kminu lub kminku sól i cukier 4 łyżki wódki do kanapek użyła razowy chleb majonez koperek zielony ogórek skórka z cytryny Sposób
W kuchni wieczoremProsty w przygotowaniu i rewelacyjny w smaku. To moja pierwsza próba grillowania rybnego i bardzo udana. Rybka jest troszkę słodkawa, zwarta, wilgotna... obłędna!1 filet z łososia ze skórą (pokroiłam na 3 części)1 łyżka nasion kopru włoskiego2 łyżki sezamu2 łyżki brązowego cukru2 łyżki posiekanego koperku 2 cytryny
Dzieje kuchennej WiewióryW Anglii podaje się słynne na całym świecie „ Fish&Chips ” ale wcale nie musicie tam jechać aby skosztować smacznej, soczystej i niezwykle delikatnej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!zmieniają ( o składnikach głównych nie mówiąc), ale idea pozostaje ta sama- pokroić, zamarynować, nadziać na patyczki i grillować. Czas: 15 minut + 30 minut w marynacie Składniki: 15 dag filetów z łososia bez skóry biała część pora ( cienkiego) 6 pomidorków koktajlowych 6 rzodkiewek 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki pikantnego ketchupu 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu mielonego 1/2 łyżeczki mielonej papryki
Buniabaje w kuchniidealne! Przygotowuje się je w 15 minut, jest pyszne i z pewnością zaspokoi apetyt nawet największego głodomora. Polecam zapracowanym i nie tylko;) Składniki: 200 g filetu z łososia 2 szalotki 1 papryczka chili 1 czerwona papryka 2 ząbki czosnku 2 marchewki 2 łyżki oleju puszka mleczka kokosowego (400 ml) 2 łyżki czerwonej pasty curry sok z 1/2 limonki(...)Przygotowanie: Na dnie głębokiej patelni lub woka rozgrzewamy olej i podsmażamy pokrojoną w plasterki szalotkę, papryczkę chili, czosnek, marchew i czerwoną paprykę. Dodajemy pastę curry i energicznie mieszamy. Filet z łososia kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do smażących się warzyw. Mieszamy ostrożnie, żeby kawałki ryby nie rozpadły się podczas smażenia. Następnie dodajemy mleko kokosowe, doprowadzamy do wrzenia
Smakowity Blog Kulinarny