faszerowane - 2000 przepisów (strona:62/134)

Szpinakowe udka 139

Bardzo smaczne połączenie klasycznego, pieczonego udka z kurczaka faszerowanego szpinakiem pachnącym czosnkiem i cebulką. Składniki: 7 sztuk udek z kurczaka przyprawa do kurczaka Farsz: 500g mrożonego szpinaku 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki masła sól pieprz 130g kremowego śmietankowego serka Wykonanie: 1. Udka umyć, wyciągnąć kości, natrzeć przyprawą do kurczaka i pozostawić na około 30 minut. 2. Szpinak odmrozić

Szalona Kuchnia Eweliny
Zrazy z czerwoną fasolą 211

Bardzo smaczne danie, do przygotowania w szybki sposób. Pyszne zrazy faszerowane czerwoną fasolą, podane z sosem koperkowym i ulubionymi dodatkami to pomysł, nie tylko, na codzienny obiad. Składniki 4 plastry schabu 4 plastry dowolnej wędliny (polędwicy, szynki) 1 mała puszka czerwonej fasoli Bounduelle sól pieprz ok. 4 łyżki mąki 1 łyżka śmietany 2 ziela angielskie 1 liść laurowy koperek olej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Szkockie ciekawostki kulinarne 116

octu, haggisa, aberdeen angus (wołowina). Frytki polane octem, z fasolką w sosie pomidorowym (baked beans), z sosem curry, z żółtym serem, lub z sosem mięsnym (gravy). Różnego rodzaju pie, faszerowane nie tylko mięsem, ale np. makaronem (macaroni cheese) i polane np. fasolką w sosie pomidorowym (baked beans). W marketach można kupić całe mnóstwo gotowych dań do podgrzania (wstawienia do mikrofalówki

Codzienne Gotowanie
Cebula faszerowana po żmudzku 131

przepis ten trafiłam  tutaj   i od razu mnie zaciekawił. Co prawda faszerowanej cebuli nie robię często, ale jak już to było to mięsne nadzienie z odrobiną żółtego sera. Tu jednak całkowita nowość, farsz z fasoli. Jak pisze Autor. cebula może być biała lub czerwona, fasolka również, Można nafaszerować białą cebulę białą fasolą, a czerwoną  czerwoną fasolą

Gosia gotuje
Faszerowane ziemniaki 194

ziemniaków, dodajemy posiekany koperek, majonez, śmietanę i garść sera. Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Trzeba uważać z solą gdyż boczek i majonez są słone. Faszerujemy przygotowanym farszem łódeczki z ziemniaków i wierzch sypiemy serem. Pieczemy w 170 stopniach w piekarniku aż ser się rozpuści i zrumieni. Podajemy z sosem czosnkowym, tzatzyki bądź innym. Smacznego

Kuchenne inspiracje Sylwii
Papryka Faszerowana Mięsem Mielonym 79

Czas na papryczki faszerowane pieczone w piekarniku:) SKŁADNIKI: farsz: 400g mięsa mielonego 1/2 szkl. ryżu 1 papryka ( u mnie pół żółtej i pół zielonej ) 2 średnie cebule 1 łyżka masła 1 łyżeczka soli 1 płaska łyżeczka pieprzu szczypta chilli 2 czubate łyżki majeranku 1 łyżeczka ziół prowansalskich dodatkowo: 4-5 papryk zależy od wielkości 2 opakowania mozzarelli WYKONANIE: 1.Papryk

Dziś Ja gotuje
#1 – Pomorze i Kaszuby 151

zajmowały zawsze ziemniaki, gryka oraz brukiew . Ze zwierząt najpowszechniejszą była gęś , której sposoby przygotowywania oraz podawania w tamtych rejonach doprowadzono do perfekcji. Tamtejszymi specjałami jest gęś wędzona, nadziewana oraz faszerowana. Bardzo znana jest okrasa, inaczej óbóna czyli zmielone wraz z tłuszczem surowe gęsie mięso, obficie przyprawione ziołami oraz przyprawami i przechowywane w glinianych garnkach. Stosowano ją do smarowania swojskiego, domowego

Życie ze smakiem
Chipsy z jarmużu 143

koktajli, albo jako farsz do mięsa, a od tamtych warsztatów gdy tylko mam okazję, przygotowuję też miskę chipsów. – zielony koktajl z jarmużu, pomarańczy i chia – Pierś kurczaka faszerowana grzybami, serem i jarmużem W zeszłym roku posiałam jarmuż na działce, zbierałam go latem, jesienią, zbieram go nawet teraz w styczniu. Chipsy z jarmużu robię w wersji pikantnej. Ostatnio dostałam

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Barszcz czerwony na zakwasie z krokietami 151

rozgrzanej patelni. W między czasie podsmażamy na oleju drobno posiekaną cebulę, ugotowane i pokrojone w kostkę grzyby i kapustę kiszoną. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.  Naleśniki faszerujemy kapustą z grzybami i robimy krokiety

Kuchnia Bon Appetit
Muffinki czekoladowe z dżemem truskawkowym 189

inaczej. Za każdym razem, z tej samej porcji ciasta można wyczarować inne cieplutkie, pulchne i słodkie muffinki Można fantazjować, eksperymentować, a jak! i dodawać różne dodatki cukiernicze, posypki, polewy, faszerować muffinki lub babeczki domowymi konfiturami, przetworami, świeżymi lub mrożonymi owocami, suszonymi owocami, budyniem. Lubię takie rozwiązania. Muffinki jeszcze ciepłe są obłędne, znikają szybko. Z gorącym truskawkowym nadzieniem… Na szczęście

Zasmakuj Kuchni
Naleśniki amarantusowe z twarożkiem kokosowym 139

bardzo rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Twarożek Mąkę kokosową mieszamy z mleczkiem kokosowym do uzyskania gęstej konsystencji. W razie uzyskania szybkiego wchłonięcia mleczka przez mąkę dolewamy wodę. Naleśniki faszerujemy twarożkiem. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Pasta z bakłażana z papryką 154

też zamknąć w słoiku. Na blogu znajdziecie garść inspiracji: bakłażan zapiekany z serkiem pieczony bakłażan z zata'arem zapiekany bakłażan z pęczakiem roladki z grillowanego bakłażana ajwar bakłażan faszerowany z mięsem roladki z bakłażana z kozim serkiem caponata pasta z bakłażana grillowane bakłażany z fetą tagliatelle z bakłażanem i adżiką ------------------------------------------------------------- Pasta z bakłażana Czas przygotowania: 40 minut Składniki

Kulinarne przygody Gatity
Potrawy na świątecznym stole - inspiracja 87

jest pewne - to nic trudnego. :) Na stole oprócz jajek, wędliny i warzyw pojawiły się >>>żeberka z piekarnika<<< . Do żeberek idealnie pasowały ogórki konserwowe faszerowane kapustą kiszoną. Z wędlinami lub żeberkami można było zjeść nasz ketonowy >>>chlebek<<< . Na koniec zostało najlepsze - najlepsze keto desery. Sernik wg przepisu babci Torcik

Keto Przepisy
Pieczony bakłażan 168

też zamknąć w słoiku. Na blogu znajdziecie garść inspiracji: bakłażan zapiekany z serkiem pieczony bakłażan z zata'arem zapiekany bakłażan z pęczakiem roladki z grillowanego bakłażana ajwar bakłażan faszerowany z mięsem roladki z bakłażana z kozim serkiem caponata pasta z bakłażana grillowane bakłażany z fetą tagliatelle z bakłażanem i adżiką Pieczony bakłażan Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 2 duże bakłażany

Kulinarne przygody Gatity
Pasta z czerwonej papryki dla leniwych 170

zastosowanie. Najzdrowsza jest oczywiście na surowo, w postaci różnych sałatek. Możemy przyrządzić z niej również zupy, podawać w postaci duszonych potrawek (znakomite leczo i peperonata), dusić razem z mięsem, faszerować czy też wykorzystywać do przygotowania różnego rodzaju past. krem z papryki z chorizo gulasz wieprzowy paprykowy makaron z papryką, czyli szybki obiad leczo empanada gallega, hiszpański kulebiak jajecznica po węgiersku

Kulinarne przygody Gatity