faszerowane - 2000 przepisów (strona:67/134)

Faszerowana cukinia 2358

Sposobów faszerowania cukinii jest wiele, ja dziś użyłam do tego nie tylko mięsa ale też sera mozzarelli i suszonych pomidorów. Składniki: 2 średniej wielkości młode cukinie 250g mięsa mielonego drobiowego 1 kulka sera mozzarelli ok 6 suszonych pomidorów sól, pieprz do smaku 150g sera żółtego typu gouda Sposób przygotowania: Cukinię dokładnie myjemy i przekrawamy wzdłuż na pół. Usuwamy środki nasienne

Kuchnia w czekoladzie
Pałki z kurczaka po Jamajsku 161

jest też idealne danie, aby zaserwować jako przekąska podczas trwających meczy i alternatywne rozwiązanie dla gotowych kubełków z popularnych sieciówek. Wiem, że ostatnio kurczak nie ma dobrej prasy (np. “Faszerowane hormonami kurczaki na fermach”, itp.). Jednak mięso kurczaka można dostać także w dobrej jakości. Wystarczy tylko poszukać dobrego sklepu mięsnego lub samego hodowcy, który takie kury hoduje (chociaż

PaleoLife
Grillowane kiełbaski z cebulką BBQ 159

się rozpuści. Dodajemy posiekana w pół plasterki cebulę i oliwę i podsmażamy aż się zeszkli. Podlewamy sosem BBQ i odrobiną octu i redukujemy do zgęstnienia. Kiełbaski nacinamy wzdłuż i faszerujemy cebulką. Cukinie „kroimy” wzdłuż obieraczką na cieniutkie plasterki. Każą kiełbaskę owijamy cukinią. W innej wersji cukinie możemy zastąpić cienkimi plasterkami boczku. Kiełbaski grillujemy obracając ostrożnie na boki, tak aby farsz

Pyry na Gaz
Młode ziemniaki faszerowane pleśniowym kozim serem 124

Czas młodych ziemniaków, proponujemy faszerowane. Skorzystaliśmy z przepisu z najnowszego magazynu " Moje Gotowanie " Użyliśmy kozi ser z pleśnią "Bresse Bleu. Palce lizać   Składniki 1 kg młodych ziemniaków 3 kozie serki z pleśnią kilka gałązek świeżego tymianku sól pieprz tarta bułka   Przygotowanie   Rozgrzałem piekarnik do 180 stopni C. Ziemniaki umyłem, osuszyłem (nie obieramy). Owinąłem każdy osobno

R'n'G Kitchen
Bułki pszenno-żytnie z parówką i farszem pieczarkowo-paprykowym 305

nadziewane na wytrawno . Żongluję tu tylko sposobem przygotowania ciasta drożdżowego oraz różnorodnością nadzienia. Do tej pory były już: Pieczone hot dogi pełnoziarniste Czosnkowe bułki z parówką i ketchupem Bułki faszerowane pieczarkami i suszonymi pomidorami Drożdżówki z parówką, serem i cebulką prażoną Bułeczki z pieczenią mięsną i papryczką pepperoni Dziś z kolei prezentuję drożdżowe bułki z mieszaniny mąk pszennej i żytniej

Grunt to przepis!
Dieta bez diety – recenzja 275

proste podmiany produktów przyniosły nam oczekiwany skutek. Jak się okazuje tyjemy także z braku świadomości konsumpcyjnej. Wcale nie trzeba się „obżerać” jak smok, aby przybywało kilogramów. Producenci faszerują nasze jedzenie, czym tylko mogą by „zmusić” nas do zakupu, a my często nieświadomie kupujemy towar, który okazuje się najbardziej kaloryczny porównując do jego odpowiedników. Prosta zamiana sałatek

Mr. Taste
Szaszłyki z królika i szparagów 169

mięso i szparagi zmiękły, ale się nie spaliły. Podawać gorące jako samodzielne danie lub z dodatkiem sałatki. Przepis bierze udział w konkursie sklepu ALMA  www.alma24.pl ----- Podobne: Papryki faszerowane mięsem i śliwkami Piknikowa przekąska z tuńczykiem Grillowane cukinie i brokuły

Weekendy w domu i ogrodzie
Pstrąg pieczony w piekarniku, z pieczarkami. 180

lodówki na minimum godzinę. Pieczarki kroimy w plasterki, podsmażamy lekko przez 5 minut, by puściły sok. Przestudzone mieszamy z majonezem, skórką cytrynową, pietruszką, przetartym czosnkiem i przyprawami. Gotową mieszanką, faszerujemy pstrąga, zawijamy go ciasno w folię aluminiową i wkładamy do nagrzanego do 180st. piekarnika na 30 minut ( na 10 minut przed końcem, odwijamy folię i włączamy termoobieg, by ryba się

NiePieprz.pl
Zrazy wołowe z cebulą, ogórkiem i boczkiem 133

pieprzymy oraz smarujemy łyżeczką musztardy (z jednej strony). Ogórki i cebulę kroimy w kostkę, boczek w cienkie paseczki. Na każdym kawałku wołowiny kładziemy boczek, cebulę oraz ogórki. Do faszerowania zrazów zużyjemy połowę przygotowanej cebuli. Tą, która pozostanie, dodajemy w późniejszym etapie do sosu. Mięso zawijamy, formując zrazy i obwiązujemy białą nitką. Na patelni rozgrzewamy olej. Zrazy obsmażamy z każdej strony

Smak mojego domu
Grillowane pieczarki 128

Faszerowane pieczarki z grilla robiłem już wiele razy ale przyznaję zawsze im czegoś w smaku brakowało. Teraz kiedy znalazłem już "to coś" mogę się wreszcie z Wami podzielić moim pomysłem a jednocześnie zachęcić do wypróbowania. Składniki : ( proporcje ) 5 pieczarek ( o średnicy 5-6 cm ) 2 łyżeczki pesto bazyliowego 5 dag sera pleśniowego Lazur Przygotowanie : Z pieczarek odrywam nóżki. Ser pleśniowy

Mechanik w kuchni
Pieczarki faszerowane po bolońsku 333

dzisiejszy obiad proponuję pyszne faszerowane pieczarki.  Są szybkie i łatwe do przygotowania. Koniecznie musicie je przygotować, ponieważ są przepyszne. SKŁADNIKI: 8 dużych pieczarek, 400g mięsa mielonego wieprzowego, 1 cebula, 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 1 łyżeczka suszonej bazylii, 50g masła, 2 plasterki sera żółtego, olej, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Z pieczarek odkrawam trzonki. Trzonki oczyszczam i kroję w małą kostkę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Bułeczki z pieczarkami 195

pieczarkami . Pyszne, delikatne i kremowe danie z ryżu jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu i z pewnością każdemu zasmakuje. W czwartek postanowiłam zaszaleć i przygotować coś oryginalnego - pieczarki faszerowane mięsem krabowym z dodatkiem bekonu i chilli. Danie okazało się bardzo ciekawe w smaku i gorąco je każdemu polecam. W piątek ponownie postanowiłam odkopać smaki dzieciństwa i przygotowałam pastę pieczarkową

Codzienne Gotowanie
Kurczak w cieście francuskim 396

Kurczak w cieście francuskim. Na niedzielny obiad proponuję przygotować Kurczaka Wellington. Kurczaka a la polędwica Wellington to nic innego jak pierś z kurczaka z pieczarkami i

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Lublin Restaurant Week - tasting menu w Hotelu Agit 186

słono - dlatego zapewne bliny z buraka nie było solone aby zrównoważyć smak słony. No właśnie - takie bliny - pulchne, leciutkie mógłbym jeść na okrągło! Danie główne - comber z królika faszerowany kurkami i orzechami, puree z groszku i zielona sałatka Rzadko można spotkać w restauracjach królika, a co dopiero comber - to był też jeden z powodów, dlaczego zdecydowałem się na wybór

Right Behind The Kitchen
Jak zrobić domową, zdrową tortillę? 477

sekund z każdej strony (ten czas jest bardzo ważny, jeśli chcemy otrzymać miękkie tortille, chcąc otrzymać twardsze placki możemy piec je nawet 4 minuty z każdej strony). Faszerujemy lub jemy na sucho. Smacznego

Be Fit Be Strong