naszym menu znajdziecie już kilka burgerów, ale jako że lubimy sobie zjeść od czasu do czasu taki zdrowy fast food, to ciągle kombinujemy nad nowymi rozwiązaniami. Dzisiaj zdrowe, smaczne i soczyście zielone brokułowe burgery z dodatkami :) :) :) Brokułburger - burger z brokuła Przepis na ok. 8-9 burgerów Potrzebujemy: - 1 brokuł - pół szklanki nieugotowanej kaszy jaglanej - 2 garście rukoli - 3 ząbki czosnku
Bananowe Polesłodkiego sosu chilli dodała mu wilgotności i wyrazistości. Dojrzewający irlandzki cheddar, rozpływający się na mięsie, dopełnił całości. Burgery w smaku są delikatne, wilgotne i bardzo sycące – idealny domowy fast-food. Burgery indycze z cheddarem: 500 g mielonego mięsa z udźca indyka 2 łyżki słodkiego sosu chili + do podania 1 łyżeczka musztardy 2 cm kawałek świeżego imbiru 1 wyciśnięty ząbek
Poezja smakuwchłania się najlepiej, ale połączenie jej z papryką lub mielonym pieprzem zwiększa przyswajanie 10 000 razy. Podsumowując: Jak się okazuje najzdrowiej jadają Ci, którzy nie poddali się dyktatowi fast foodów. Ci, którzy gotują posiłki ze świeżych, dostępnych na targach albo własnej uprawy produktów. Polecam! źródło głównego zdjęcia: http://howtogetflatabsfast.org/ źródłó informacji : serwis polki.pl
Ostra na Słodkośrodku ;) Czy warto ją kupić? Książka dzieli się na kilka części: Wszystko co trzeba wiedzieć o jedzeniu Znajdziemy tu wyjaśnione w prosty sposób zasady żywienia. Co to jest kaloria, fast food, slow food itp. Ciekawostki typu czym możemy zastąpić puste kalorie? Na przykład zamiast kremu czekoladowego zjeść domowe powidła. W jaki sposób należy układać sztućce przy talerzach, jakie produkty warto
Mienta blogJednak z jakichś powodów tego nie robimy. Wiemy, że palenie papierosów szkodzi. A jednak ignorujemy ostrzeżenia na paczkach papierosów, pijemy alkohol, który szkodzi zdrowiu, stołujemy się w restauracjach typu fast-food. Dlaczego? Być może potrzebujemy kogoś, kto pomoże nam przeprowadzić skutecznie zmianę nawyków żywieniowych. Dlaczego się przejadamy? Czy może wynikać to ze stresu, silnie zakorzenionych negatywnych emocji? Jakie jeszcze mogą
Szybko Tanio Smaczniestosowane wobec wszystkich dzieci, ale mają za zadanie uświadomić rodziców, że coś robią źle. Nie mam dzieci, ale nie wyobrażam sobie sytuacji, w której faszerowałabym dziecko jedzeniem z fast foodów kilka razy w tygodniu... Więc może zamiast zbiorowego "bólu dupy" rodzice tych dzieci powinni zwrócić uwagę na jakość posiłków w domu. Mam nawet dla Was zdrową propozycję na sycący
W poszukiwaniu inspiracjiOstatnio polubiłam smaki śródziemnomorskie i chętnie wybrałabym się nad to morze. 9. Jakie jest Twoje najprzyjemniejsze kulinarne wspomnienie? Sernik upieczony w ognisku 10. Co myślisz o fast-foodach? Profanacja żywności . Powinny zniknąć 11. Kto jest dla Ciebie kulinarnym autorytetem? Nie mam takiego . Kiedyś była moja mama. Gotowała dla samego wojewody Stanisławowskiego
Eli Gotowaniepita przyrządzony w domu jest wyśmienity. Prosty i łatwy w przygotowaniu obiad. Zna ją chyba każdy, ale też każdy przygotowuje inaczej. Gyros jest to popularna potrawa kuchni greckiej typu fast food. Mięso opiekane na wielkim rożnie, z promiennikami elektrycznymi lub gazowymi, obracanym, zwykle elektrycznie, wokół pionowej osi. Po osiągnięciu gotowości konsumpcyjnej, stopniowo odcinane jest długim nożem lub specjalnym nożem elektrycznym
Smaczne Potrawyczęściej zaczynamy zwracać uwagę na to, co jemy. Staramy się wzbogacać dietę jak największą ilością warzyw i owoców. Jednocześnie na przygotowanie jedzenia, zwłaszcza obiadu, mamy niewiele czasu, zaś popularne fast foody często dalekie są od kuchni powszechnie uważanej za wartościową. Ratunkiem w takiej sytuacji może być przygotowanie sałatek – teraz jeszcze pyszniejszych z nowymi sosami sałatkowymi Knorr: Szefa i Cezar
Z Kuchni Do Kuchniramen. Do Kraju Kwitnącej Wiśni ramen przywędrował z Chin na początku XIX wieku. Podstawą tej zupy jest wywar mięsny lub rybny i makaron. Dzisiaj ramen w Japonii to główny fast food, który możecie spotkać praktycznie na każdej ulicy. Pierwotna receptura ramenu zawiera charakterystyczny pszenny cienki makaron, a wywar- podobny do naszego polskiego rosołu- przyrządzany jest na wieprzowinie. Każdy region
Karo in the KitchenSzybka, pyszna i tania. Pasuje prawie do każdego mięsa. Klasyka fast foodów. Jej podstawą jest surowa, szatkowana kapusta. A wybrany dressing- to już sekret każdej pani domu. Do tej surówki dobra będzie i chrupiąca, młoda kapusta wiosenna jak i kapusta tzw. zimowa- zwarta i zbita. Kapustę oczyśćcie z wierzchnich liści, wykrójcie głąb i poszatkujcie lub potnijcie kapustę w malakserze
Karo in the Kitchenryba bądź owoce morza zamarynowane w kwasie z owoców cytrusowych. Musicie spróbować! Danie to pochodzi z Paragwaju. Zazwyczaj spożywane na lunch lub brunch, jest lekkie i orzeźwiające. To popularny fast food na plażach. Restauracje ceviche (cevicherías) często już blisko godziny 14-15 są pozamykane – złowione rano ryby nie są już świeże. Pikantne i zdecydowane w smaku, ceviche podawane jest
Karo in the Kitchentradycyjnych korniszonów. Jeśli lubicie curry, musicie ich koniecznie spróbować. Używam tych ogórków nie tylko na kanapki jako chrupiący dodatek do wędlin i past, ale także do domowych fast foodów: takich jak burgery czy hot-dogi. Za jednym posiedzeniem potrafimy zjeść z mężem niemal cały słoiczek, dlatego na zimę będę musiała uzupełnić zapasy – za szybko znikają. Ogórki w zalewie curry
Poezja smakufast foodami nie przepadam, ale domowe burgery to, co innego (a burgery z musztardową nutą to już w ogóle! ;)). Pomysł na szybki, w miarę tani obiad, który znika z półmiska szybciej niż jesteśmy w stanie wymówić jego nazwę. Uwielbiam! BURGERY Z MUSZTARDOWĄ NUTĄ Składniki: - 1 kilogram mięsa mielonego (0,5 kilogram z łopatki wieprzowej i 0,5 kilograma wołowiny
Życie zamknięte w smaku