fast food - 2402 przepisów (strona:63/161)

Najprostsze "hamburgery" - burgeros boczniakos 147

Czasami mamy ochotę na fast food a nie chce nam się szykować, lepić i smażyć kotletów. Odkryłam ostatnio idealną wkładkę do bułki, przy przygotowaniu której nie potrzeba wiele się natrudzić. Chodzi oczywiście o boczniaki :) Te pyszne grzyby (które bez problemu można hodować w domu), są przy okazji zdrowe :) Naukowcy japońscy wykazali, że ekstrakt z boczniaka, zawierający aktywną substancję - pleuran, może

Co na wege obiad?
Sałatka z sosem farmerskim 146

Kuchnia amerykańska nie musi być kojarzona tylko z fast foodem. Kurczak marynowany w sosie maślankowo- majonezowym z dodatkiem wielu przypraw... polecamy.   Składniki 750 g piersi kurczaka 450 g mieszanej sałaty pół szklanki uprażonych orzechów włoskich 1/4 szklanki rodzynek Przyprawa : 2 łyżeczki soli pół łyżeczki czosnku w proszku pół łyżeczki cebuli w proszku pół łyżeczki suszonego tymianku pół łyżeczki suszonego

R'n'G Kitchen
Brokułburger - zielony burger z brokułów i rukoli 141

naszym menu znajdziecie już kilka burgerów, ale jako że lubimy sobie zjeść od czasu do czasu taki zdrowy fast food, to ciągle kombinujemy nad nowymi rozwiązaniami. Dzisiaj zdrowe, smaczne i soczyście zielone brokułowe burgery z dodatkami :) :) :) Brokułburger - burger z brokuła Przepis na ok. 8-9 burgerów Potrzebujemy: - 1 brokuł - pół szklanki nieugotowanej kaszy jaglanej - 2 garście rukoli - 3 ząbki czosnku

Bananowe Pole
Burgery indycze z cheddarem i słodkim sosem chilli 157

słodkiego sosu chilli dodała mu wilgotności i wyrazistości. Dojrzewający irlandzki cheddar, rozpływający się na mięsie, dopełnił całości. Burgery w smaku są delikatne, wilgotne i bardzo sycące – idealny domowy fast-food. Burgery indycze z cheddarem: 500 g mielonego mięsa z udźca indyka 2 łyżki słodkiego sosu chili + do podania 1 łyżeczka musztardy 2 cm kawałek świeżego imbiru 1 wyciśnięty ząbek

Poezja smaku
CO ZROBIĆ, ŻEBY DOŻYĆ 100 LAT – 5 sekretów zza granicy 125

wchłania się najlepiej, ale połączenie jej z papryką lub mielonym pieprzem zwiększa przyswajanie 10 000 razy. Podsumowując: Jak się okazuje najzdrowiej jadają Ci, którzy nie poddali się dyktatowi fast foodów. Ci, którzy gotują posiłki ze świeżych, dostępnych na targach albo własnej uprawy produktów. Polecam! źródło głównego zdjęcia: http://howtogetflatabsfast.org/ źródłó informacji : serwis polki.pl

Ostra na Słodko
Piramida w kuchni czyli dzieci zdrowo gotują – recenzja książki 171

środku ;) Czy warto ją kupić? Książka dzieli się na kilka części: Wszystko co trzeba wiedzieć o jedzeniu Znajdziemy tu wyjaśnione w prosty sposób zasady żywienia. Co to jest kaloria, fast food, slow food itp. Ciekawostki typu czym możemy zastąpić puste kalorie? Na przykład zamiast kremu czekoladowego zjeść domowe powidła. W jaki sposób należy układać sztućce przy talerzach, jakie produkty warto

Mienta blog
Psychodietetyka? Z czym to się je? 154

Jednak z jakichś powodów tego nie robimy. Wiemy, że palenie papierosów szkodzi. A jednak ignorujemy ostrzeżenia na paczkach papierosów, pijemy alkohol, który szkodzi zdrowiu, stołujemy się w restauracjach typu fast-food. Dlaczego? Być może potrzebujemy kogoś, kto pomoże nam przeprowadzić skutecznie zmianę nawyków żywieniowych. Dlaczego się przejadamy? Czy może wynikać to ze stresu, silnie zakorzenionych negatywnych emocji? Jakie jeszcze mogą

Szybko Tanio Smacznie
Makaron z sosem pomidorowo-brokułowym 118

stosowane wobec wszystkich dzieci, ale mają za zadanie uświadomić rodziców, że coś robią źle. Nie mam dzieci, ale nie wyobrażam sobie sytuacji, w której faszerowałabym dziecko jedzeniem z fast foodów kilka razy w tygodniu...  Więc może zamiast zbiorowego "bólu dupy" rodzice tych dzieci powinni zwrócić uwagę na jakość posiłków w domu. Mam nawet dla Was zdrową propozycję na sycący

W poszukiwaniu inspiracji
Liedster Blog 129

Ostatnio polubiłam smaki śródziemnomorskie i chętnie wybrałabym się nad to morze. 9. Jakie jest Twoje najprzyjemniejsze kulinarne wspomnienie?    Sernik upieczony w ognisku 10. Co myślisz o fast-foodach?     Profanacja żywności . Powinny zniknąć 11. Kto jest  dla Ciebie  kulinarnym autorytetem?     Nie mam takiego . Kiedyś była moja mama. Gotowała dla samego wojewody Stanisławowskiego

Eli Gotowanie
Gyros z kurczakiem i chlebkiem pita 148

pita przyrządzony w domu jest wyśmienity. Prosty i łatwy w przygotowaniu obiad. Zna ją chyba każdy, ale też każdy przygotowuje inaczej. Gyros jest to popularna potrawa kuchni greckiej typu fast food. Mięso opiekane na wielkim rożnie, z promiennikami elektrycznymi lub gazowymi, obracanym, zwykle elektrycznie, wokół pionowej osi. Po osiągnięciu gotowości konsumpcyjnej, stopniowo odcinane jest długim nożem lub specjalnym nożem elektrycznym

Smaczne Potrawy
Sałatka Cezar .Po mojemu. 610

częściej zaczynamy zwracać uwagę na to, co jemy. Staramy się wzbogacać dietę jak największą ilością warzyw i owoców. Jednocześnie na przygotowanie jedzenia, zwłaszcza obiadu, mamy niewiele czasu, zaś popularne fast foody często dalekie są od kuchni powszechnie uważanej za wartościową. Ratunkiem w takiej sytuacji może być przygotowanie sałatek – teraz jeszcze pyszniejszych z nowymi sosami sałatkowymi Knorr: Szefa i Cezar

Z Kuchni Do Kuchni
Japonia instant. Ramen 163

ramen. Do Kraju Kwitnącej Wiśni ramen przywędrował z Chin na początku XIX wieku. Podstawą tej zupy jest wywar mięsny lub rybny i makaron. Dzisiaj ramen w Japonii to główny fast food, który możecie spotkać praktycznie na każdej ulicy.   Pierwotna receptura ramenu zawiera charakterystyczny pszenny cienki makaron, a wywar- podobny do naszego polskiego rosołu- przyrządzany jest na wieprzowinie. Każdy region

Karo in the Kitchen
Coleslaw- surówka z kapusty 90

Szybka, pyszna i tania. Pasuje prawie do każdego mięsa. Klasyka fast foodów. Jej podstawą jest surowa, szatkowana kapusta. A wybrany dressing- to już sekret każdej pani domu.   Do tej surówki dobra będzie i chrupiąca, młoda kapusta wiosenna jak i kapusta tzw. zimowa- zwarta i zbita. Kapustę oczyśćcie z wierzchnich liści, wykrójcie głąb i poszatkujcie lub potnijcie kapustę w malakserze

Karo in the Kitchen
Ceviche z dorsza – bałtycka ryba i cytrusy 211

ryba bądź owoce morza zamarynowane w kwasie z owoców cytrusowych. Musicie spróbować! Danie to pochodzi z Paragwaju. Zazwyczaj spożywane na lunch lub brunch, jest lekkie i orzeźwiające. To popularny fast food na plażach. Restauracje ceviche (cevicherías) często już blisko godziny 14-15 są pozamykane – złowione rano ryby nie są już świeże. Pikantne i zdecydowane w smaku, ceviche podawane jest

Karo in the Kitchen
Ogórki curry – ogórki kanapkowe na zimę 1202

tradycyjnych korniszonów. Jeśli lubicie curry, musicie ich koniecznie spróbować. Używam tych ogórków nie tylko na kanapki jako chrupiący dodatek do wędlin i past, ale także do domowych fast foodów: takich jak burgery czy hot-dogi. Za jednym posiedzeniem potrafimy zjeść z mężem niemal cały słoiczek, dlatego na zimę będę musiała uzupełnić zapasy – za szybko znikają. Ogórki w zalewie curry

Poezja smaku