częściej zaczynamy zwracać uwagę na to, co jemy. Staramy się wzbogacać dietę jak największą ilością warzyw i owoców. Jednocześnie na przygotowanie jedzenia, zwłaszcza obiadu, mamy niewiele czasu, zaś popularne fast foody często dalekie są od kuchni powszechnie uważanej za wartościową. Ratunkiem w takiej sytuacji może być przygotowanie sałatek – teraz jeszcze pyszniejszych z nowymi sosami sałatkowymi Knorr: Szefa i Cezar
Z Kuchni Do Kuchniramen. Do Kraju Kwitnącej Wiśni ramen przywędrował z Chin na początku XIX wieku. Podstawą tej zupy jest wywar mięsny lub rybny i makaron. Dzisiaj ramen w Japonii to główny fast food, który możecie spotkać praktycznie na każdej ulicy. Pierwotna receptura ramenu zawiera charakterystyczny pszenny cienki makaron, a wywar- podobny do naszego polskiego rosołu- przyrządzany jest na wieprzowinie. Każdy region
Karo in the KitchenSzybka, pyszna i tania. Pasuje prawie do każdego mięsa. Klasyka fast foodów. Jej podstawą jest surowa, szatkowana kapusta. A wybrany dressing- to już sekret każdej pani domu. Do tej surówki dobra będzie i chrupiąca, młoda kapusta wiosenna jak i kapusta tzw. zimowa- zwarta i zbita. Kapustę oczyśćcie z wierzchnich liści, wykrójcie głąb i poszatkujcie lub potnijcie kapustę w malakserze
Karo in the Kitchenryba bądź owoce morza zamarynowane w kwasie z owoców cytrusowych. Musicie spróbować! Danie to pochodzi z Paragwaju. Zazwyczaj spożywane na lunch lub brunch, jest lekkie i orzeźwiające. To popularny fast food na plażach. Restauracje ceviche (cevicherías) często już blisko godziny 14-15 są pozamykane – złowione rano ryby nie są już świeże. Pikantne i zdecydowane w smaku, ceviche podawane jest
Karo in the Kitchentradycyjnych korniszonów. Jeśli lubicie curry, musicie ich koniecznie spróbować. Używam tych ogórków nie tylko na kanapki jako chrupiący dodatek do wędlin i past, ale także do domowych fast foodów: takich jak burgery czy hot-dogi. Za jednym posiedzeniem potrafimy zjeść z mężem niemal cały słoiczek, dlatego na zimę będę musiała uzupełnić zapasy – za szybko znikają. Ogórki w zalewie curry
Poezja smakufast foodami nie przepadam, ale domowe burgery to, co innego (a burgery z musztardową nutą to już w ogóle! ;)). Pomysł na szybki, w miarę tani obiad, który znika z półmiska szybciej niż jesteśmy w stanie wymówić jego nazwę. Uwielbiam! BURGERY Z MUSZTARDOWĄ NUTĄ Składniki: - 1 kilogram mięsa mielonego (0,5 kilogram z łopatki wieprzowej i 0,5 kilograma wołowiny
Życie zamknięte w smakuFast food z grilla ? Jak najbardziej, prosty i szybki w wykonaniu Amerykański hamburger. Przygotowanie 4 sztuk nie zajmuje więcej niż 15 minut - zobacz film. Składniki : 400 gr mięsa mielonego wołowego (Biedronka) 4 bułki do hamburgerów (Biedronka) 4 plasterki sera typu "hochland" cebula czerwona 4 plasterki boczku wędzonego sałata pomidor przyprawa do burgerów Kamis sos musztardowy do burgerów Kamis oliwa
Mechanik grillujechce się stać przy garach w upał . Wiem o tym mam to samo dlatego szukam zawsze jakiegoś sposobu by się wymigać i zrobić coś na szybko nawet fast food mi nie straszny . Składniki na ciasto średnie na pizze : 400 g maki pszennej 40 g drożdży świeżych cukier 1 łyżeczka sól 1 szczypta woda letnia szklanka ( czasem jest potrzeba
Różowa kuchniaDzięki tym płatkom powstały dietetyczne nuggetsy. Kruche, soczyste i co najważniejsze - bez dodatku tłuszczu, w przeciwieństwie do tych z KFC. Dobrze sprawdzą się w chwilach słabości i ochoty na fast-foody. Do przyprawienia użyłam papryki i soli, ale nic nie stoi na przeszkodzie żebyście użyli gotowej przyprawy do kurczaka (najlepiej takiej bez soli i glutaminianu sodu) lub własnej mieszanki przypraw
Powiedz dietom nieBlinnaja (Блинная), która znajduje się nieopodal mojego uniwersytetu, i jak możemy domyślić się po nazwie, jest to lokal pełen rosyjskich blin i innych tradycyjnych (jak np. wareniki), a także fast-food'owych rzeczy. Dlaczego ta knajpka? Po pierwsze - jest baardzo blisko uczelni, a po drugie - gdy przechodziłam obok niej idąc do sklepu, niemal zawsze było dosyć dużo ludzi, więc
psgotujemyDzisiaj ciekawa propozycja dla zwolenników niekoniecznie zdrowego jedzenia. Pewnie większość słyszała o czymś takim jak fish and chips i wie, że to popularna angielska potrawa gdzieś z pogranicza fast foodu. Wprawdzie w Anglii jakoś jeszcze nigdy nie byłem i nie wiem czy przepis poniżej spełnia wszystkie, nawet ortodoksyjnie pojmowane wymogi stawiane tej potrawie przez tamtejszą kuchnię, ale z tego
Kulinarna PokusaBelgii i z czasem stały się jednym z najpopularniejszych i najbardziej rozpoznawalnych na praktycznie całym świecie dodatkiem do różnych potraw. Współcześnie kojarzą się w dużej mierze z fast foodem, co oczywiście nie jest komplementem. Z drugiej strony wiele osób lubi frytki podane do potraw przygotowywanych w domu, np. do niektórych dań rybnych czy nawet kotletów schabowych. Poniżej przedstawiamy kilka porad
Kulinarna PokusaFrytki na Rzepie. Czytałam sobie gazetę Rzepę i naszła mnie ochota na smażone frytki własnej roboty. Pewnie to zapach farby drukarskiej + zapach już niestety jesieni zanęcił mnie do fast foodu. Znalazłam więc ziemniaka kolosalnej wielkości i wystrugałam sobie frytki. W czasach kiedy byłam mała nie było czipsów, orzeszków. To była jedyna możliwość zaspokojenia chęci zjedzenia czegoś na "smaka
AZgotuj!Falafel, czyli smażone kuleczki z ciecierzycy, są bardzo popularne w krajach arabskich. Szkoda, że nie u nas(a przynajmniej nie tak powszechne), taki fast food chętnie zjadłabym w zabiegany dzień :) Jedyna wada to smażenie na głębokim tłuszczu, ale chrupiąca skórka jest naprawdę niezbędna w tym przypadku :D Przyrządziłam do tego dania pity, ale okazały się kompletną klapą... Niestety zmieniły się
Corner With Recipes