fajne ciasta - 2794 przepisów (strona:124/187)

Bezglutenowa tarta z warzywami 246

Tarta lekko wędzona za sprawą ryby, z dodatkiem fasolki, kukurydzy i groszku Firmy JAMAR . Otrzymałam smaczną paczuszkę dzięki której ona powstała. Wersja bezglutenowa. Tarta powstała fajna, krucha. spód tarty: 150 g mąki kukurydzianej 100 g mąki ryżowej 3 żółtka 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka przyprawy miks 150 g masła zimnego 3 łyżki zimnej wody farsz: 2/3 puszki kukurydza z groszkiem(...)pokrojone zimne masło, żółtka,sól, zimną wodę, i kroję całość nożem w misce, następnie zagniatam krótko.  Wstawiam na 30 minut do zamrażalnika. Formę tarty średnica 26 cm smaruję. Ciasto wałkuję na papierze do pieczenia następnie przekładam z papieru ciasto do formy. Spód tarty nakłuwam widelcem  Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 190 stopni góra dół na 20 minut

wesoła kuchnia
Chleb żytni z kminkiem – podobno litewski ;) 154

mąki żytniej, szczególnie w Stanach są dość rzadkie. Chlebek najlepszy kolejnego dnia, kiedy ostygnie. Łatwiej go też wtedy kroić. Pamiętajcie, że żytnie chleby krojone na ciepło, nie są zbyt fajne, bo miąższ bardzo lubi kleić się do noża. Nie podaję strony-źródła, bo dość mocno przepis zmodyfikowałam Drukuj Chleb żytni z kminkiem – podobno litewski window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Dzień(...)wcześniej Wymieszać składniki w misce. Przykryć folią, zostawić na noc w temperaturze pokojowej. W dniu pieczenia Wymieszaj wszystkie składniki z masą w poprzedniego dnia. Wysmaruj keksówkę masłem. Wypełnij blaszkę ciastem i przykryj folią. Odstaw do wyrośnięcia na 3-4h, w zależności od temperatury Nagrzej piekarnik do 220 stopni. Spryskaj w środku wodą. Piecz chleb 15 min, skręć temperaturę

Mieszam w Garnku
Pyszne pancakes na mleku kokosowym ze smażonym bananem polane czekoladą i oprószone wiórkami kokosowymi 169

mleku krowim też naleśniczki by wyszły, ale polecam zrobić je na mleku kokosowym najlepiej własnej roboty (przepis znajdziecie na blogu w zakładce mleko kokosowe). Smak kokosa jest fajnie w nich wyczuwalny, miłośnicy kokosa będą zadowoleni. Do tego smażone banany i gorzka czekolada, aby przełamać słodycz i obiad na słodko, jak z najlepszej restauracji gotowy. Składniki: ( na 9 placuszków(...)gram gorzkiej czekolady wiórki kokosowe Przygotowanie: Mąkę przesiać do miski razem z proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka, cukier trzcinowy i mleko kokosowe. Zmiksować na niskich obrotach na gładkie ciasto. W osobnej misce ubić białka ze szczyptą soli. Dodać je do poprzedniej masy i delikatnie wymieszać. Placki smażyć na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości tłuszczu do czasu, gdy podrosną i się

Wołowina od rekina
To już nie będziemy jeść hamburgerów? 176

Rano wstajemy, wyjmujemy blachę z lodówki, grzejemy piekarnik do 200, stopni, bułki smarujemy białkiem i posypujemy sezamem, w ciągu 30 minut mamy pyszne śniadaniowe bułeczki. Wczoraj zrobiłam podwójna porcję ciasta i właśnie tak postąpiłam z połową bułek, by dziś cieszyć się ciepłym pieczywem rano. Pieczemy ok. 15 minut pilnując, by ładnie zbrązowiały. Zawsze grzałka górna i dolna, ale bez nawiewów(...)się, że mąż zaopatrzył mnie w mielone mięso z indyka, ponieważ obawiałam się, że jednak może być troszkę za suche dodałam do niego troszkę wędzonego boczku, wpłynęło to całkiem fajnie na smak potrawy. Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka (lub wołowiny) 40 g boczku wędzonego  (pominąć przy wołowinie) 3 średnie korniszony 1 łyżka musztardy 2-3 łyżki sosu

I tu będę miała takie te
Krokiety pizza 194

Miałam pieczarki i nie wiedziałam za bardzo co z nimi zrobić..no i znalazłam fajny pomysł na ich wykorzystanie  u Ilonki ..polecam..pysznie było.. Naleśniki 500 ml mleka 3,2% 200 g mąki pszennej szczypta soli 1 całe jajko 1 łyżka oleju olej do smażenia Farsz 1/2 kg pieczarek 2 cebule 1 - 2 łyżki oleju(...)łyżeczki przyprawy do pizzy sól pieprz Dodatkowo: 2 jajka bułka tarta olej do smażenia Mąkę przesiać z solą, wlać 250 ml mleka, wbić jajko. Całość roztrzepać, aż ciasto będzie jednolite i bez grudek,  wlać resztę mleka oraz olej.Dokładnie wymieszać.Usmażyć naleśniki. Oczyszczone i umyte pieczarki, cebulę , kiełbasę i szynkę pokroić w kostkę. Na rozgrzanym oleju na głębokiej patelni

Moje domowe kucharzenie
Musztardowe kluski z dziurką. 154

Kluski prawie jak śląskie ale z dodatkiem musztardy. Fajnie smakują okraszone cebulką ale tez można podawać z sosami - jednak one nieco zabijają smak musztardy.   Składniki 10 dag wędzonego boczku 1 cebula 0,5 kg, ziemniaków 20 dag maki 10 dag kaszy manny 1 jajko 3 łyżki musztardy 1 łyżka smalcu gęsiego sól i pieprz     Ziemniaki umyć(...)kostke. Podsmazyc na złoty kolor. Ziemniaki obrac, zetrzeć  na terce lub przepuscic przez maszynke, dodac mąke,kasze, jajko i musztarde. Doprawic do smaku sola i pieprzem. Zagniesc gładkie ciasto. Rece oprószyc mąka i urywac po kawałku ciasta z któego formowac kulki wielkosci orzecha włoskiego. Kulke lekko spłaszczyc i w środku zrobić lekkie wgłębienie. Wode zagotowac z solą

Radość kipiąca uśmiechem.
Sernik wiedeński 176

Przepis znalazłam w książce niezawodnej Doroty z bloga moje wypieki. To chyba pierwszy blog kulinarny, który mnie zaczarował. Podziwiałam zdjęcia, testowałam wypieki. Cieszę się, że

W kuchni wieczorem
Ziemniaki księżnej w tarcie z bobem 201

Tarta ziemniaczana z bobem. Ziemniaki księżnej z dodatkiem papryki wędzonej fajnie smakują i wyglądają. Młode ziemniaczki idealnie się do niej nadają. Do jedzenia na ciepło i na zimno.Można zabrać w plener. spód: 250 g mąki pszennej 125 g masła 2 łyżki zimnej wody 1/2 łyżeczki soli 3 żółtka 1/2 łyżeczki papryki wędzonej ziemniaki księżnej: 70 dkg ziemniaków młodych(...)jogurtu greckiego sól, pieprz 1/3 pęczka koperku 1/2 masy ziemniaków księżnej olej Spód: Do miski przesiewam mąkę, dodaję sól, żółtka, pokrojone zimne masło, wodę, paprykę i zagniatam krótko ciasto. Rozwałkowuję na wielkość formy do tarty 26 cm średnica i przekładam do formy. Odcinam brzegi, nakłuwam spód widelcem. Tartę wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 200 stopni i piekę 15 minut góra

wesoła kuchnia
PIEROŻKI MOMO Z KURCZAKIEM W SOSIE CURRY Z MLEKIEM KOKOSOWYM 183

się suche! Wystudzone kroimy w bardzo drobną kosteczkę, dodajemy kremowy serem, curry oraz posiekaną kolendrę – mieszamy, a w razie potrzeby doprawiamy do smaku. PIEROGI / SAKIEWKI: Na wycięte krążki ciasta układamy porcję farszu, a następnie zawijamy do góry tworząc „sakiewki” – pamiętajmy, by dokładnie zlepić! SOS: Na dużej patelni rozgrzewamy ghee, dodajemy posiekaną cebulę, smażymy a następnie wrzucamy(...)limonki. CAŁOŚĆ: Przygotowane pierogi/sakiewki wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy ok. 3-4 minuty od wypłynięcia. Odcedzamy i podajemy gorące z aromatycznym sosem curry i świeżo posiekaną kolendrą! Fajnym dodatkiem są również podprażone orzeszki ziemne! Smacznego

Ostra na Słodko
PIEROŻKI MOMO Z KURCZAKIEM W SOSIE CURRY Z MLEKIEM KOKOSOWYM 170

się suche! Wystudzone kroimy w bardzo drobną kosteczkę, dodajemy kremowy serem, curry oraz posiekaną kolendrę – mieszamy, a w razie potrzeby doprawiamy do smaku. PIEROGI / SAKIEWKI: Na wycięte krążki ciasta układamy porcję farszu, a następnie zawijamy do góry tworząc „sakiewki” – pamiętajmy, by dokładnie zlepić! SOS: Na dużej patelni rozgrzewamy ghee, dodajemy posiekaną cebulę, smażymy a następnie wrzucamy(...)limonki. CAŁOŚĆ: Przygotowane pierogi/sakiewki wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy ok. 3-4 minuty od wypłynięcia. Odcedzamy i podajemy gorące z aromatycznym sosem curry i świeżo posiekaną kolendrą! Fajnym dodatkiem są również podprażone orzeszki ziemne! Smacznego

Ostra na Słodko
PIEROŻKI MOMO Z KURCZAKIEM W SOSIE CURRY Z MLEKIEM KOKOSOWYM 172

się suche! Wystudzone kroimy w bardzo drobną kosteczkę, dodajemy kremowy serem, curry oraz posiekaną kolendrę – mieszamy, a w razie potrzeby doprawiamy do smaku. PIEROGI / SAKIEWKI: Na wycięte krążki ciasta układamy porcję farszu, a następnie zawijamy do góry tworząc „sakiewki” – pamiętajmy, by dokładnie zlepić! SOS: Na dużej patelni rozgrzewamy ghee, dodajemy posiekaną cebulę, smażymy a następnie wrzucamy(...)limonki. CAŁOŚĆ: Przygotowane pierogi/sakiewki wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy ok. 3-4 minuty od wypłynięcia. Odcedzamy i podajemy gorące z aromatycznym sosem curry i świeżo posiekaną kolendrą! Fajnym dodatkiem są również podprażone orzeszki ziemne! Smacznego

Ostra na Słodko
PIEROŻKI MOMO Z KURCZAKIEM W SOSIE CURRY Z MLEKIEM KOKOSOWYM 182

się suche! Wystudzone kroimy w bardzo drobną kosteczkę, dodajemy kremowy serem, curry oraz posiekaną kolendrę – mieszamy, a w razie potrzeby doprawiamy do smaku. PIEROGI / SAKIEWKI: Na wycięte krążki ciasta układamy porcję farszu, a następnie zawijamy do góry tworząc „sakiewki” – pamiętajmy, by dokładnie zlepić! SOS: Na dużej patelni rozgrzewamy ghee, dodajemy posiekaną cebulę, smażymy a następnie wrzucamy(...)limonki. CAŁOŚĆ: Przygotowane pierogi/sakiewki wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy ok. 3-4 minuty od wypłynięcia. Odcedzamy i podajemy gorące z aromatycznym sosem curry i świeżo posiekaną kolendrą! Fajnym dodatkiem są również podprażone orzeszki ziemne! Smacznego

Ostra na Słodko
SEROWE PIEROŻKI MOMO Z KURCZAKIEM I KREMOWYM SERKIEM W SOSIE CURRY Z MLEKIEM KOKOSOWYM 194

kroimy w bardzo drobną kosteczkę, dodajemy serek kremowy Papaja i Curry Apetina oraz posiekaną kolendrę – mieszamy, a w razie potrzeby doprawiamy do smaku. PIEROGI / SAKIEWKI: Na wycięte krążki ciasta układamy porcję farszu, a następnie zawijamy do góry tworząc „sakiewki” – pamiętajmy, by dokładnie zlepić! SOS: Na dużej patelni rozgrzewamy ghee, dodajemy posiekaną cebulę, smażymy a następnie wrzucamy(...)limonki. CAŁOŚĆ: Przygotowane pierogi/sakiewki wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy ok. 3-4 minuty od wypłynięcia. Odcedzamy i podajemy gorące z aromatycznym sosem curry i świeżo posiekaną kolendrą! Fajnym dodatkiem są również podprażone orzeszki ziemne! Smacznego

Ostra na Słodko
Pizza z młodymi ziemniakami i rozmarynem. 178

sprzed sprowadzenia do Europy pomidorów, ale zreflektowałem się - przecież ziemniaki przybyły na nasz kontynent z tego samego miejsca... Tak, czy owak, placek wygląda prosto, wiejsko i swojsko. Jest to fajna odmiana dla pysznego skądinąd sosu pomidorowego. Ba! Jest to odmiana dla jakiegokolwiek sosu ;) A swoją drogą zajrzyjcie do przepisu Marzenki na pizzę z białym sosem cebulowym i pomyślcie(...)wierzch: 4 młode ziemniaki 150 g czosnkowego białego serka 1 łyżeczka soku cytrynowego skórka otarta z 1/2 cytryny sól pieprz cukier 5 - 6 szalotek 2 gałązki rozmarynu oliwa Ciasto: 300 g mąki (najlepiej specjalnej z dużą zawartością semoliny) 1 łyżeczka drożdży instant 1 - 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka soli 200 ml letniej wody Wykonanie: Ziemniaki wyszorować i pokroić na cienkie

zadanie-gotowanie
Muffiny ze słoika- pomysł na prezent DIY 214

mieszkacie już razem, wpaść z wizytą, pogadać, wypić kawkę i dobrze się bawić ;)  Jako drobny upominek możecie przygotować słoiczek ze składnikami na muffiny. Składniki układane warstwami tworzą fajny efekt wizualny, a prezent własnoręcznie robiony zawsze wygląda sympatyczniej niż taki gotowiec ;) Zawsze możecie je też razem z mamą upiec! ;)   Co potrzebujemy? litrowy słoik sznureczek papilotki na muffinki kawałek materiału(...)100g)  Tekst do umieszczenia na etykietce: Składniki:  -jajko -1/3 szklanki oleju -szklanka mleka Jajko, olej i mleko mieszamy razem. Dodajemy do tego składniki ze słoika, mieszamy. Ciasto przekładamy do foremek na muffinki. Pieczemy 25 minut w 180 stopniach (do suchego patyczka). Smacznego!   Tak przygotowany słoik zakręcamy, wierzch dekorujemy kolorowym materiałem. Przyczepiamy przepis na muffiny

Czerwona Porzeczka
FIT pizza na spodzie z kalafiora z cukinią i szparagami 254

Przepyszna "pizza" w wersji fit - spód z kalafiora bardzo fajnie się sprawdził - danie wyszło super lekkie, super smaczne i dietetyczne oczywiście :) Dodatki możecie  modyfikować - ja wrzuciłam szparagi - bo sezon już trwa! - moją ukochaną cukinię i pomidorki. Mega smak - spróbujcie koniecznie! SKŁADNIKI (dla 1-2 osób - całość - 295 kcal) 400 g ugotowanego kalafiora (może być też surowy :) ) 1 średnie jajko(...)łyżki tartej mozzarelli zioła prowansalskie PRZYGOTOWANIE Kalafiora miksujemy z jajkiem i otrębami. Doprawiamy solą i pieprzem. Blaszkę (u mnie 16x 29 cm) wykładamy papierem do pieczenia i rozkładamy równomiernie ciasto.  Wstawiamy  do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut. Szparagi (po odłamaniu zdrewniałych końców) zalewamy wrzątkiem i blanszujemy kilka minut. Cukinię kroimy w plasterki, pomidorki na połówki

Moje Kuchenne Rewelacje
Bułeczki pszenne "poszarpane" 99

Bułeczki są proste i o tyle fajne, że żadna nie ma idealnego kształtu, pomimo ich wcześniejszego formowania - to był cel zamierzony :) bo niby dlaczego ma być wszystko takie idealne i ułożone :) zjedliśmy je maczając w dżemie i popijając mlekiem :) Składniki:   2 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. otrębów pszennych 1/2 szkl. mleka 20 g drożdży 2 łyżki oleju lub oliwy(...)rozpuszczamy roztarte z cukrem i łyżką mąki drożdże. Po 10 minutach wlewamy je do miski z przesianą mąką i olejem, wsypujemy otręby i cukier z solą. Mieszamy i wyrabiamy ciasto. Naoliwiamy z każdej strony i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi objętość wyrabiamy króciutko i formujemy bułeczki w taki sposób, aby ich powierzchnia nie była gładka

Kolorowy Przepisownik
CIASTKA Z MASŁEM ORZECHOWYM, NA MĄCE ORKISZOWEJ 428

robiłam je już dwukrotnie. Za pierwszym razem użyłam zwykłego masła orzechowego , za drugim użyłam masła z Lidl'a z kawałkami orzechów i były jeszcze lepsze. Orzeszki w nich tak fajnie chrupią. Tak więc bardziej polecam tę drugą opcję. Choć i pierwsza jest również ok. :-) Znalezione tutaj .  Wychodzi dość dużo tych ciastek, coś ok.50 sztuk.   Składniki: - 300g masła orzechowego(...)drugim naczyniu utrzeć masło z cukrami na gładką masę. Dodać masło orzechowe i dokładnie wymieszać. Następnie dodajemy po jednym jajku. Do uzyskanej masy dodajemy suche składniki i mieszamy. Ciasto schładzamy w lodówce ok.30 minut. Po schłodzeniu formujemy z ciasta małe kulki wielkości orzecha włoskiego i odciskamy na każdym ślad widelcem, Gdyby widelec się kleił ,to oprószyć go mąką, moje ciasto

Smaczne Zdrowe
Bezglutenowe jaglane ciastka mocno czekoladowe z lawendą 153

zaszywam się w domu. Bo wiem, że u mnie w domu nie znajdę manipulatorów czyhających po szafkach i kusicieli w lodówce. Znajdę za to kilka podstawowych ,zdrowych składników, z fajnego ,sprawdzonego i zdrowego sklepu internetowego, który polecam- a mowa o EcoBlik  , dzięki którym udaje mi się , nie tyle zwalczyć pokusę, co nakarmić ją we właściwy sposób, nie czując(...)zmiksuj dokładnie i na gładko- krem z kaszy jaglanej, puree z bananów, rozpuszczoną czekoladę, kakao, cynamon, lawendę, wanilię, len i mąkę kokosową.Pod koniec miksowania dodaj posiekaną gorzką czekoladę. Ciasto powinno być wilgotne i lepkie. Odstaw na pół godziny, zgęstnieje i przeschnie. Rozgrzej piekarnik na 180 stopni . Blachę do pieczenia pokryj pergaminem . Dłońmi formuj kulki i układaj na papierze. Spłaszczaj

Z Kuchni Do Kuchni
Cynamonowy placek z chałki- z rabarbarem i czekoladą 168

Sezon na rabarbar wciąż trwa i mimo, że na blogu było już kilka pysznych propozycji z jego dodatkiem, to wciąż nie mam go dosyć :) Tak więc

Kraina Miodem Płynąca
Chleb pszenny z zielonym pesto 152

Polecam pszenny chleb z zielonym pesto z czosnku niedźwiedziego , wyszło bardzo intensywne zestawienie, które bardzo fajnie współgrało z łagodnym smakiem chleba. Zielone pesto możecie zrobić z młodych pokrzyw, szpinaku, jarmużu lub bazylii, sami dobierzcie smak który Wam będzie odpowiadał. Składniki na jeden bochenek: - 50 dag mąki pszennej, u mnie typ 500 z pobliskiego młyna - 4 dag świeżych drożdży - 2 płaskie(...)rozpuszczamy drożdże z cukrem, odstawiamy aby zaczęły fermentować na  ok. 10-15 minut. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól, oliwę, wodę, mieszamy. Następnie dodajemy drożdże z mlekiem, zagniatamy ciasto, odkładamy do miski i szczelnie przykrywamy folią do żywności aby podwoiło swoją objętość, wyrasta ok. 30-40 minut w ciepłym miejscu. 2. Foremkę keksową wykładamy papierem do pieczenia. Wyrośnięte ciasto

Apetyczna babeczka
Chleb półrazowy 138

Jeszcze jeden, przedostatni już, chleb z mojego ostatniego szaleństwa. Tak jak wspominałem zrobiłem wtedy całą masę fajnych chlebów i mnóstwo słonych rogali. Co widać na zdjęciu na samym dole przepisu. Teraz zatem przedstawię wam chleb półrazowy. Czyli trochę razowy, a trochę nie :) Czyli trochę grubomielonej mąki i trochę zwyczajnej. Jeżeli lubicie pieczywo graham to będziecie zachwyceni tym chlebem. Poza(...)graham (typ 1850) 700 ml letniej wody 4 łyżeczki soli 2 łyżeczki drożdży instant 1 łyżeczka cukru 60 g miękkiego masła Wszystkie składniki łączymy ze sobą w dużej misce. Ciasto będziemy mieszać łyżką, będzie dość rzadkie. Uczciwie, energicznie mieszamy łyżką przez 5 minut aż składniki się dobrze ze sobą połączą. Od razu przekładamy ciasto do natłuszczonej formy i zostawiamy

Marder&Marder Manufacture
Cebulowe roladki naleśnikowe 257

tłuszcz rozgrzać na dużej patelni.  Wlewać za każdym razem sporą porcję ciasta na dość gruby naleśnik.smażyć z obu stron na rumiano.Przełożyć na talerz. Z tej porcji ciasta wychodzi 4 grube naleśniki Nadzienie:  Pieczarki umyć pokroić drobno w kosteczkę . Masło roztopić na patelni włożyć pokrojone pieczarki i dusić 7-8 minut.  Szynkę kroimy w kostkę ,czosnek(...)godzinę aby rulon ładnie się uformował. Przed samym podaniem pokroić na 1-1,5 cm plastry i udekorować wg uznania.  To danie to wspaniała przekąska lub nawet fajny bezmięsny obiadek

Wanilia i Kardamon
Sernik grejpfrutowy na jaglano-słonecznikowym spodzie 216

ernik grejpfrutowy to fajny wiosenny deser. Puszysta i lekko kwaskowata (wg. upodobań)   masa serowa kontrastuje ze słodkim i kruchym spodem upieczonym z kaszy jaglanej i zmielonego słonecznika. Znakomicie ożywi świąteczny stół i to nie tylko kolorem :). Polubią go też osoby na diecie bezglutenowej, a w wersji wegetariańskiej wystarczy zamienić żelatynę na agar. Do przygotowania masy serowej w tym uwodzicielskim(...)mielonego  sera,   300 ml śmietany 36%,   100-200 ml syropu barmańskiego o smaku,   10-11  płatków  żelatyny (1 płatek = 1,6 g).   Ciasto:   125 g mąki jaglanej (lub kaszy jaglanej zmielonej młynkiem do kawy),   100 g cukru,   70 g masła,   50 g zmielonego słonecznika,   2 jajka,   skórka

SzczyptaSmaQ
Vege frykadelki pieczarkowo – jajeczne 166

Frykadelki, klopsiki, czy też kotleciki… każdy nazywa jak chce :) W każdym razie są fajnym pomysłem na bezmięsny obiad, zwłaszcza dla osób mających awersję do mięsa. Ja wegetarianką nie jestem, ale lubię obiady bezmięsne i uwielbiam pieczarki :) Najśmieszniejsze jest to, że mieszkam teraz w takim jakby pieczarkowym zagłębiu, tzn. miejscowość słynie z pieczarkarni, a najlepsze we wszystkim jest(...)ogólnie dostępne. A z pieczarkarzami jest tak, że wolą sprzedawać w hurcie. No, więc trzeba po pieczarki jeździć kilka kilometrów dalej, do następnej miejscowości. Ogólnie wszystkie dania, ciasta i inne rzeczy trzeba planować w wyprzedzeniem, bo nie wszystkie składniki można tutaj kupić. A jeśli chodzi o klopsiki pieczarkowo – jajeczne, to przepis na nie mam od Teściowej :) Ta ilość w zupełności

Smakowy Raj