ekspresowe - 2500 przepisów (strona:112/167)

Surówka z pora 181

Pyszna i ekspresowa surówka do obiadu! Kiedyś robiłam troszkę podobną (KLIK).Składniki:2 pory (białe części)2 marchewki1 jabłko1 łyżka majonezu1 łyżka jogurtu naturalnegosól, pieprz, cukier do smakuSposób wykonania:1. Pory kroimy w półplasterki. Delikatnie solimy i odstawiamy.2. Obraną marchewkę i jabłko ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach.3. Pora odciskamy z nadmiaru wody. Wszystko mieszamy, dodajemy majonez, jogurt

Kuchnia domowa Ani
Pączki serowe 223

ręczniku papierowym i posypujemy cukrem pudrem.Smacznego!!!P.S. A oponki lubicie? Jeśli tak to już zapraszam do przepisu - wystarczy kliknąć na poniższe zdjęcie :)A może rogate pączki? Są to pyszne ekspresowe pączki na serku homogenizowanym.  Znów klikamy na zdjęcie

Kuchnia domowa Ani
Pieczony łosoś z koperkiem i cytryną 115

Naszła mnie ostatnio ochota na łososia, bo już dawno nie jadłam. Znalazłam ekspresowy przepis, zmieniłam według własnego gustu, zrobiłam, wyszło pysznie. Dziś z Wami dzielę się tym przepisem :)Składniki:300-400 g łososia1 duża łyżka masłasok z połowy cytryny1-2 łyżki siekanego koperkusól do smakusłodka mielona paprykaSposób wykonania:1. Rybę nacieramy słodką mieloną papryką.2. Masło roztapiamy, uważamy

Kuchnia domowa Ani
Przepisy na słodkości 2199

wiśniami i budyniową pianką Ciasto kruche z rabarbaremCiasto kruche z serem, truskawkami i rabarbarem Ciasto makowe z kremem Ciasto ShrekCiasto tortoweCiasto truskawkowo-kawoweCiasto ZebraCiasto ze śliwkami Ciasto ze śliwkami (ekspresowe) Ciasto ze śliwkami, bezą i kruszonkąCiasto z brzoskwiniami i pianką Ciasto z jabłkami Ciasto z jabłkami i budyniemCiasto z jabłkami i kokosem Ciasto z jagodamiCiasto z jagodami (ucierane)  Ciasto

Kuchnia domowa Ani
Kruche zawijaski makowe 353

wypiekami świątecznymi.Ciasteczka dzięki dodatkowi mąki ziemniaczanej są bardzo kruche i wręcz rozpływają się w ustach. Możemy przygotować je np. jeśli zostanie nam niewykorzystana masa makowa, znikną w tempie ekspresowym jeszcze przed świętami.Z poniższego przepisu upiekłam 32 ciasteczka.Kruche zawijaski makoweSkładniki:ciasto100g mąki pszennej20g mąki ziemniaczanej60g cukru pudru60g masła20g (1 łyżka) miodu1 żółtko1/2 łyżeczki (2g) proszku do pieczenianadzienie75g suchego maku

Smakołyki Bereniki
Pierniczki alpejskie z powidłami 463

Mięciutki, pachnące i nadziewane powidłami pierniczki które smakują jak alpejskie. Oblane błyszczącą i pyszną polewą czekoladową. Znikają w ekspresowym tempie i wcale się nie dziwię bo sama często po nie sięgam. Przepis na pierniczki z Domowa Cukierenka a błyszcząca polewa - glazura z Słodkie Fantazje.Składniki:250 g mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa100 g miodu60 g masła50 g cukru50

Ala piecze i gotuje
Chłodnik z botwinką 182

podaniem mocno schłodzić w lodówce. Po wyjęciu z lodówki, sprawdzić czy chłodnik nie wymaga doprawienia.  Podawać przybrane koperkiem, pokrojoną rzodkiewką , ewentualnie z jajkiem na twardo. Smacznego!Uwagi: Wersja ekspresowa i bardzo nie elegancka ale całkiem smaczna - kiedy za oknem upał, a botwinki nie ma lub brak chęci na jej szykowanie, zamiast zdrowych buraczków biorę niezdrowy, sztuczny i paskudny Gorący

Stare Gary
Zielone stir-fry z indykiem 177

gdzie wystarczy wrzucić składniki (najczęściej te, które zwyczajnie zalegają nam w lodówce) na patelnię, doprawić i po 10 minutach zjadać ze smakiem :)Dzisiejsze danie należy do tych prostych i ekspresowych, a moja propozycja to indyk z chrupiącymi, zielonymi warzywami: cukinią, groszkiem cukrowym i dodatkowo szpinakowym makaronem.Smakowo to wyśmienite danie, a te różne odcienie zieleni pięknie i apetycznie prezentowały się

Kraina Miodem Płynąca
Migdałowe ciasteczka z dziurką 155

podprażonych migdałów ciasteczka.Trochę zabawy z przygotowaniem,ale radość z jedzenia zapewniona,bo rozpływają się po prostu w ustach.Z połowy porcji nie opłaca się ich robić,bo znikają w ekspresowym tempie.Składniki na około 80 sztuk:250 g zmielonych migdałów bez skórki250 g miękkiego masła250 g cukru2 spore szczypty cynamonu2 jajka i 2 żółtka M450 g mąki orkiszowej 630+mąka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
ŚLIWKI W CZEKOLADZIE NADZIEWANE MARCEPANEM I MIGDAŁAMI 292

miały "w barku" takie śliwki:)) Do dziś dnia u wielu osób jestem nim częstowana, to chyba jedne z tych nieśmiertelnych, pokoleniowych wręcz słodyczy:) Dzisiaj pokażę Wam jak w ekspresowym tempie przygotować je w domu, w jeszcze smaczniejszej wersji, bo nadziewane pysznym marcepanem i chrupiącymi migdałami. Możecie nimi obdarować swoją rodzinę i przyjaciół, na pewno ucieszy ich taki własnoręcznie wykonany

Słodko-Słony Świat Ilony
Noodle po pekińsku 312

Kocham kuchnię azjatycką i dobrze o tym wiecie. Dzisiaj polecam ekspresowe :) danie. Maksymalnie potrzebujemy 15 min by obiad był gotowy. Teraz w czasie przedświątecznych przygotowań , taki obiad to zbawienie, nie mówię już o walorach smakowych. Jest przepyszny! Mogłabym go jeść w nieskończoność.Polecam i zapraszam po przepis :  Składniki:500 gr mięsa wołowego mielonego2 łyżki oleju sezamowego3 ząbki czosnku1 łyżka

Smaki Edyty
Faworki last minute 155

srodek,nawet nie kazdy cukiernik sprosta temu zadaniu.Jesli nie masz czasu na klasyczne przysmaki karnawalowe,mam alternatywne rozwiazanie,mysle warte rozwazenia.Faworki z ciasta francuskiego,faworki oszukane,ale za to ekspresowe i doslownie dla kazdego.Sa zlociste,chrupiace i bardzo ,bardzo smaczne.Polecam tym bardziej,ze dzisiaj mamy w handlu juz spory wybor ciast francuskich.Uzylam swiezego ciasta przygotowanego na masle,takze bez udzialu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Surówki z białej rzodkwi-II warianty oraz ich wartości zdrowotne 206

Biala rzodkiew to nieslychanie wdzieczne warzywo w kuchni.Bardzo smaczna i cudnie wyglada.W ekspresowym tempie mozna przygotowac z niej zdrowa przystawke do drugiego dania.Idealna na wiosenna surowke-soczysta ,orzezwiajaca i lagodna w smaku.W niczym nie przypomina smaku czarnej rzepy.Ma takze spora przewage nad  rzodkiewkami,bo do tygodnia zachowa jedrnosc przechowywana w lodowce.Rzodkiew biala (Raphanus L.) wystepuje w wielu odmianach

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Bananomakowiec 99

ciasto to totalny eksperyment. Muszę przyznać, że smaczny eksperyment. Ciasto jest wilgotne i puszyste czyli tak jak lubię. Ekspresowe, smaczne i niedrogie ciasto.3 dojrzałe banany1/3 szk oleju rzepakowego3/4 szk cukru brązowego1/2 szk maku mielonego2 jajka1 łyżeczka proszku do pieczenia1,5 szk mąki pszennej typ 500100 g mieszanki kandyzowanych skórekLukier :3 łyżki cukru pudru1 łyżka soku z cytrynykolorowa posypka do ciastRozwiń

Ewa w kuchni
Alla murzynek ze śliwkami 146

dobrze mieć sąsiadkę, która poczęstuje smacznymi śliwkami z sadu. Część śliwek zjedliśmy na surowo a część wykorzystałam do ciasta. jest ono z serii ekspresowych. Składniki były wymyślone na szybko ale jak widać często najprostsze rozwiązania są najlepsze. Wyszło tak jak lubię czyli wilgotne i czekoladowe. Oczywiście tak jak poprzednie moi domownicy spałaszowali migiem. Nawet gdybym piekła codziennie to Im się

Ewa w kuchni

Proponowane wyszukiwania