skośnie w poprzek na równe kawałki. Gotuję je w osolonej wodzie aż wypłyną na wierzch. Podaję je z podsmażoną na maśle bułką tartą. Podsumowanie: Więc podsumowując drugie danie koszt całej potrawy wynosi ok.7
Tanio smacznie i prostorazem z czosnkiem obranym i pokrojonym na plasterki. Całość zalewamy wodą ponad poziom kapusty, gotujemy do miękkości. Tak przygotowaną kapustę odcedzamy, doprawiamy do smaku. Podajemy jako dodatek do drugiego dania. Możemy zmielić w blenderze na farsz do pierogów, dodając suszony majeranek, ale i do innych słonych wypieków. Taki farsz można zamrozić i przygotować przekąski np. na Sylwestra
Moja smaczna kuchniaDodatek na ciepło do drugiego dania. Bardzo smaczna marchewka, która przekona do siebie największych niejadków. Przepis jest od babci, która robi najlepszą marchewkę na świecie :) Zapraszam! Marchewka na ciepło Składniki: 5-6 średniej wielkości marchewek sól, pieprz cukier około 2 łyżki mąka około 1-2 łyżki masło 2 łyżki woda 3 łyżki Przygotowanie: Marchewkę obrać, osuszyć. Pokroić w średnią
Tagebuch po polskugotuję od momentu zagotowania przez około 40 minut . Następnie przecedzam wywar , 2 litry czystego wywaru użyję do przygotowania zupy ogórkowej. Udka można usmażyć na patelni i podać do drugiego dania . Gdy wywar się gotuje przygotuję ogórki na zupę : Ogórki ścieram na tarce o grubych oczkach . Cebulę kroję w drobną kostkę i oddaję do ogórków . Teraz na rozgrzanym oleju
Uwaga Babcia Gotujeogóreczki gotowe na ogórkową lub kanapeczkę czy dodatek do kotlecika. Dynia, gotowa na zupkę dyniową, ciasto czy bułeczki. Buraczki tarte, upieczone, w sam raz jako dodatek do drugiego dania. Super! Inspiracja: MojeTworyPrzetwory . Składniki na 17 szt. 400 ml słoików: 10 kg buraków (po upieczeniu i obraniu około 6,5 kg) warto użyć buraków ekologicznych 1 szklanka cukru 1 szklanka
moj przepis naJedna z moich ulubionych surówek. Mimo, że jest z majonezem, używam słowa surówka i jest u mnie dodatkiem do drugiego dania. Składniki: 1 biała kapusta (mała główka) 1 marchew 1 średnia cebula 2 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania: Kapustę poszatkować, marchew zetrzeć na dużych oczkach. Ugotować razem w lekko osolonej wodzie do miękkości, ale nie długo, żeby się
Na Ciasteczkowych Papierachkremu, następnie lekko przesuwamy rękę w prawo i dociskamy połowę wyciśniętego przez nas kremu do toru. W ten sposób powstanie rozgnieciona w połowie kropka, a robiona jedna przy drugiej da efekt fali. Ruch ten powtarzamy, aż okrążymy wzorkiem cały tort. Następnie wkładamy do rękawa krem w kolorze niebieskim- i wykonujemy falową, kremową ramkę przylegającą do tej z koloru fioletowego
Domowe TortySzybki dodatek do drugiego dania, który mimo (tylko) trzech głównych składników jest niezwykle smaczny! Zapraszam :) Surówka z kapusty pekińskiej. Składniki: kilka liści kapusty pekińskiej 2 małe marchewki mała puszka kukurydzy szczypta pieprzu i soli (opcjonalnie) 2 łyżki majonezu * *w zdrowszej wersji jogurt naturalny Przygotowanie: Kapustę poszatkować. Marchew zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Kukurydzę odsączyć
Tagebuch po polskuSzybkie, smaczne i jedyne w swoim rodzaju :) Idealne na deser, podwieczorek lub słodkie drugie danie dla małych niejadków. Zapraszam! Racuchy z bananami. Składniki: 2 szklanki mąki 1 szklanka mleka 2 jajka 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego szczypta soli 2-3 banany olej do smażenia Przygotowanie
Tagebuch po polskuPyszne kotleciki na drugie danie lub ciepłą kolację. Moja rodzina bardzo je lubi. Kotleciki podałam na talerzu "Jesień" od Porcelany Bogucice . 1/2 kalafiora jajko 2 łyżki siekanej natki pietruszki sól, pieprz łyżeczka cukru 3 łyżki startego parmezanu lub grana padano 1 łyżka bułki tartej olej do smażenia Kalafiora ugotować do miękkości w lekko osolonej
Smakołyki AsiDyniowych przepisów ciąg dalszy...... Te smaczne, żółciutkie naleśniki doskonale nadadzą się na drugie danie, deser lub podwieczorek. Posmakują dużym i małym łasuchom. Są niezwykle delikatne i pyszne. Nawet moja córcia, która twierdziła, że nie cierpi dyni, zajadała się aż miło było patrzeć :) Polecam! 1,5 szkl mleka 1,75 szkl mąki 1 szkl musu
Smakołyki Asikoncentratem pomidorowym, wymieszać, dodać kminek i zalać rosołem. Gotować na bardzo małym ogniu, po chwili dodać odsączoną kukurydzę, dogotować do miękkości i gotowe. Podawać z pieczywem lub do drugiego dania
Tradycyjna Kuchniasięgamy po nie pomimo świadomości o ich, niestety coraz częściej, podejrzanym składzie. Dziś pragnę przedstawić rozwiązanie, które z jednej strony pozwala zachować niepowtarzalny smak wyrobu, a z drugiej da nam pewność, że wyrób nie tylko będzie smaczny, ale też i zdrowy. Szynka powstała bez szynkowaru ( tak się składa, że zawsze miałem podejrzliwy stosunek do takich wynalazków i jakoś
Miód i pieprzPyszna i lekka surówka z młodej kapusty z dodatkiem marchewki, rzodkiewki, koperku i szczypiorku.Doskonała do drugiego dania. Składniki: pół główki młodej kapusty pęczek rzodkiewek 2 marchewki pół pęczka koperku Pół pęczka szczypiorku 4-5 łyżek oleju sól,pieprz cukier sok z cytryny Sposób przygotowania: Umytą kapustę, szatkujemy lub kroimy drobno nożem, solimy i pozostawiamy na 10 minut żeby
Bajeczna KuchniaBardzo smaczna sałatka z cukinii, papryki cebuli i marchewki. Możemy ja wykorzystać do obiadu do drugiego dania. Składniki: 4 kilogramy cukinii 2 kilogramy cebuli 1 kilogram marchewki 2 papryki czerwone 2 łyżki soli Zalewa: 4 szklanki wody 1 szklanka octu 3/4 szklanki cukru 2 łyżki vegety 6 ziaren ziela angielskiego 6 listków laurowych 1 łyżka pieprzu świeżo zmielonego
Bajeczna Kuchnia