restauracji wprowadzany przez Mercure w Polsce. Koncepcja oparta jest na dwóch elementach. Po pierwsze, kolekcji win (wine), wyselekcjonowanych na podstawie wiedzy i doświadczenia sommelierów, a po drugie dań podawanych na „les planches” – kamiennych deskach (stone) rodem z najmodniejszych francuskich restauracji. Tak powstała nazwa Winestone. W restauracji goście znajdą zdrowe jedzenie, regionalne specjalności, wino, a także
królestwo garówgotować razem z dziewczynami. Co z tego wyszło – zobaczycie poniżej. W skład naszej obiadowej propozycji wchodzi oczywiście zupa (na którą przepis znajdziecie w tym wpisie), drugie danie ugotowane przez Agatę ( przepis ) oraz deser ( przepis ) upieczony przez Natalię. To co zarówno mi wyszło, jak i dziewczynom przerosło moje najśmielsze oczekiwania. Dania smakowite, ciekawe
Blendmanwyobrażam sobie drugiego dania bez zdrowej i pysznej surówki. Dlatego dziś zapraszam Was na prostą i zdrową surówkę obiadowa z sałaty rzymskiej przyprawioną cytrynowym pieprzem. Spróbujcie. Surówka obiadowa z sałaty rzymskiej z cytrynowym pieprzem 2016-04-13 01:01:11 Write a review Save Recipe Print 0 calories
Słodkie okruszkiDzisiaj proponuję przepis na lekką, zdrową i smaczną surówkę z kapusty pekińskiej. Surówka ta to prawdziwa bomba witaminowa. To doskonały dodatek do drugiego dania. Każdemu będzie smakować. SKŁADNIKI: 1 kapusta pekińska, 1 papryka czerwona, 3 ogórki konserwowe, 1 cebula czerwona, 1/2 pęczka szczypiorku, 1 łyżeczka octu spirytusowego Parczew , 1/2 łyżeczki cukru, sól i pieprz do smaku. PRZYGOTOWANIE: 1. Paprykę
Tradycyjna kuchnia KasiPyszny, kremowy hummus z dodatkiem pesto.. Brzmi jak totalna profanacja zarówno jednego, jak i drugiego dania ale jest to niesamowicie smaczne połączenie! Nie miałam dodawać tego przepisu na bloga, w zaciszu własnej kuchni kombinowałam, łączyłam, próbowałam a kilka godzin później po ogromnej misce hummusu z bazyliowym pesto zostały jedynie puste, brudne naczynia. Uznałam, że nie będę kusiła
Mango Papajaprzecedzić przez gęste sito. Warzywa można zużyć do zrobienia sałatki jarzynowej, lub pokroić w duże kawałki, podsmażyć na maśle, doprawić solą, cukrem, ziołami i podać jako dodatek do drugiego dania
Rozpustne gotowanieDzisiaj polecam przepis na pyszną surówkę z kapusty kwaszonej. Surówka jest bardzo zdrowa. To doskonały dodatek do drugiego dania. Warto ją przygotować. SKŁADNIKI : 3/4 słoika kapusty kwaszonej z marchewką ORZECH , 2 jabłka, 1/2 cebuli, 1 pęczek szczypiorku, 1,5 łyżki oliwy z oliwek, 1/2 łyżeczki cukru, 1/2 łyżeczki pieprzu. PRZYGOTOWANIE: 1. Jabłka obieram i ścieram na tarce
Tradycyjna kuchnia KasiZapraszam na pyszną i prostą sałatkę z kapusty pekińskiej. Idealne pasuje do drugiego dania. Składniki: 1 średnia kapusta pekińska 1 pomidor 1 mała cebula 1/2 papryki czerwonej 2-3 ogórki konserwowe 1 średnia marchewka sos sałatkowy koperkowo- ziołowy 2 łyżki majonezu Kapustę pekińską pokroić. Pomidor, cebulę, paprykę czerwoną i ogórki pokroić w kostkę. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce
Ewusiowe Smakiinną postacią, niż te ze spiżarki. Tak więc dzisiaj legendarne zasmażane buraczki na ciepło zagościły na moim stole. Prosty i smaczny, ale przede wszystkim bardzo zdrowy dodatek do drugiego dania. U mnie w parze z kaszą oraz zrazami. Bardzo tradycyjnie i klasycznie, bez żadnych wydumek, ale ja uwielbiam wracać do starych babcinych i maminych przepisów. Składniki: około
na moim stole...Świetny dodatek do drugiego dania i to z wykorzystaniem zielonej, mniej popularnej części pora. Trzeba wiedzieć, że właśnie ta ciemniejsza część pora skrywa najwięcej wartości odżywczych. Pożywna i tania jarzynka. Trudno go zjeść na surowo, ale już krótko podduszony jest pyszny. Dodatek curry nadaje mu ciekawego smaku, a dodatek pistacji czyni wyrafinowany dodatek obiadowy. Prosty i szybki do przygotowania
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!stosunkowo często nawet przez dzieci. Bardzo wdzięczne do przygotowania. Smakuje na surowo, może być gotowany, pieczony. Możemy z niego zrobić zarówno treściwą zupę jak i przygotować drugie danie czy przystawkę. Dlaczego warto jeść brokuły? To bogate źródło sulforafanu, przeciwutleniacza odpowiadającego za zwalczanie wolnych rodników, odpowiedzialnych za powstawanie raka. Co ważne, najlepiej przyrządzać brokuły
Mieszam w GarnkuBardzo smaczny i szybki do przygotowania dodatek do drugiego dania. Trochę wiosny na talerzu bo za oknem jeszcze zimno i ponuro. główka zielonej sałaty pęczek rzodkiewek pęczek koperku mały jogurt naturalny lub śmietana sól Warzywa umyć i osuszyć. Sałatę porwać na kawałki, rzodkiewki pokroić w plasterki a koperek posiekać. Sałatkę doprawić solą i tuż przed podaniem wymieszać z jogurtem
Smakołyki AsiSzybka i prosta w przygotowaniu sałatka do obiadu. Idealnie podkreśla smak drugiego dania. Przypadnie do gustu wszystkim, którzy uwielbiają zdrowe jedzenie :) Zapraszam! Sałatka z sałaty lodowej (do obiadu) Składniki: kilka liści sałaty lodowej 2 łyżki śmietany lub w lżejszej wersji jogurtu naturalnego łyżeczka octu poszatkowana pietruszka lub szczypiorek sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Porwać sałatę na niewielkie części
Tagebuch po polskumaki. Kilkanaście minut przed końcem gotowania dorzucamy pokrojone pieczarki. W trakcie gotowania uzupełniamy wodę aby się nie przypaliło. Posypujemy koperkiem, podajemy z chlebem lub jako część drugiego dania. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.słodko. Tym razem u smażyłam mieszane, pszenno-żytnie. Wyszły wyśmienite! My zjadłyśmy je z serkiem homogenizowanym i dżemem porzeczkowym. Palce lizać! Zwykle przygotowuję je jako drugie danie ale świetnie nadają się na śniadanie lub podwieczorek. Do naleśników użyłam mąki od Młynomag. 1 szkl mąki pszennej luksusowej Młynomag 1/2 szkl mąki razowej żytniej Młynomag
Smakołyki Asi