Restauracja, która nie ma cen w menu? Wydawać by się mogło, że to jakiś żart, tudzież psikus. Tak, istnieje coś takiego ale to nie żart, a całkiem poważna i wzniosła sprawa. Jednak nie o brak cen chodzi, a o samą ideę. Ale czym właściwie jest Soul Kitchen? Może wydać się to dziwne w świecie komercyjnej gastronomii ale jest to pewnego rodzaju przedsięwzięcie non-profit - "społeczna restauracja" kierowana przez fundację Jon Bon Jovi zwaną Soul Foundation. Tak, tak, dokładnie ten sam Jon Bon Jovi. Projekt ten ... czytaj dalej...
Dawid Furmanek - je, gotuje, pisze, analizuje, recenzuje. Pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach. Członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie, który za zadanie ma wyłonienie inspirujących miejsc w Lublinie (hoteli, restauracji, kawiarni). Prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne, których odbiorcami są firmy, osoby indywidualne, a także dzieci.