Jagodzianki, przepyszne bułeczki z jagodami, bardzo bardzo maślane, wypełnione po brzegi jagodami. Te jagodzianki nazywam ultra jagodziankami, bo mają w sobie gigantyczną ilość jagód. Na jedną
SMYKWKUCHNISezon truskawkowy w pełni, nic zatem dziwnego, że truskawki wylądowały w drożdżówkach. Smak truskawek w bułeczkach wzbogaca dodatek dżemu z płatków róż. Wyprodukowałam kilka słoiczków tych
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pierogi z jagodami to smak lata. Podane z jogurtem naturalnym z dodatkiem odrobiny cynamonu, który idealnie podbije smak jagód. Jagody bardzo dobrze wpływają na wzrok oraz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Fougasse to rodzaj francuskiego pieczywa przypominający liść monstery. Kiedyś już przygotowywałam podobne wypieki bazując na przepisie z gazety, ale niestety pieczywo zsychało się w przeciągu pół
SMYKWKUCHNIBułeczki pszenne z siemieniem lnianym, słonecznikiem i żurawiną. Domowe bułeczki, to ten rodzaj pieczywa, który znika zazwyczaj za szybko ;-) Te bułeczki są przepyszne z kilku powodów
SMYKWKUCHNIRogaliki to doskonała propozycja na słodką przekąskę gdy wybieramy się na wycieczkę za miasto. Będą też świetnym podwieczorkiem z kubkiem mleka czy kakao. Uwielbiają je zarówno
Smakołyki AsiSeria bezglutenowych słodkości cieszy się na blogu ogromną popularnością! Przypominam Wam kilka przepisów, które na nim znajdziecie – wystarczy kliknąć w zdjęcie. Zapraszam!
Ostra na SłodkoSkładniki: 250 g mąki 1/2 szklanki mleka 1 jajko 1 łyżeczka soli zaczyn: 2 dkg drożdży + 1/4 szklanki mleka + 1 łyżeczka cukru + 1 łyżka mąki dodatki
czarrna od kuchniBajgle najlepszy przepis na domowe bajgle. Bajgle to ten rodzaj pieczywa, który dość trudno kupić w pobliskim sklepie czy piekarni. Wielka szkoda, bo bajgle to najlepsze
SMYKWKUCHNICześć , właśnie wydałam nowy e-book "Domowe Pieczywo" , ta pozycja jest kontynuacją pierwszego, mojego e-booka o pieczeniu domowych chlebów pt. "Domowe Wypiekanie" . W tej
SMYKWKUCHNIPrzepyszne i delikatne bułeczki mleczne, w formie przypominające chlebek. Świetnie się sprawdzają pokrojone na kromki, niczym chleb tostowy. Przygotowane są na bazie japońskiej metody tangzhong - czyli
Kocham..lubię..gotuję..17 i 18 czerwca po raz kolejny miałam niesamowitą przyjemność prowadzić kolejne Szkolenie cukiernicze 1 stopnia w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie. To miejsce ma
Ostra na SłodkoChlebki naan, to sztandarowy dodatek kuchni hinduskiej, wypiekany w specjalnym piecu tandoor. Trudno, aby ktoś z nas miał taki piec w swoim domu, jednak mając kamień
Calzonella.comSkładniki: drożdże 7 dag, mleko letnie 1,5 szklanki, margaryna stopiona 100 gram, cukier 1 szklanka, mąka tortowa 60 dag, jajka 3 sztuki, sól 1 szczypta
W Mojej Kuchni LubięDziś chcę podzielić się przepisem na pyszne drożdżówki makowe, które można nadziać ulubionym dżemem, nutellą, kajmakiem lub ulubionymi owocami. Ciasto wychodzi mięciutkie i bardzo delikatne, a
Smaki Armine