Składniki: drożdże świeże 5 dag, mleko letnie 1,5 szklanki, cukier 3/4 szklanki, mąka tortowa 60 dag, sól - szczypta, aromat waniliowy 1 łyżeczka, margaryna stopiona 100
W Mojej Kuchni LubięBułeczki prezentują się super na stole i na pewno dzieci też zjedzą je ze smakiem :) Jest to też smaczny i fajny sposób na przemycenie szpinaku w
Gotowanie...to proste !Uwielbiasz delektować się truskawkami? Ten pełen witamin owoc najlepiej smakuje w pełni lata, jednak w mrożonej postaci równie dobrze zachowuje swoją moc, dostarczając solidnej dawki energii
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Za trzy tygodnie Wielkanoc - w zakładce babki 4 pyszne propozycje :) Którą wybieracie? Przepisy tu: KLIK! KLIK! KLIK! Zapraszam do polubienia mojej
Moje Kuchenne RewelacjeDomowa pizza jak z najlepszej włoskiej pizzerii Pizza z szynką dojrzewającą i rukolą Składniki na 2 pizze
kuron.com.plNie wiem czy znajdzie się tu ktoś, kto nie jadł ich w dzieciństwie. Ja tam lubiłam jak Mama robiła wszelkie placuszki, racuszki i dodawała do tego
Kuchnia w czekoladzieLangosze to jedno z tych dań, o których marzyłam dość długo, ale na które nigdy nie miałam czasu. Zawsze wydawało mi się, że są wymagające –
365 dni dookoła kuchniWypiekanie na śniadanie - Monika wybrała przepis na te wspaniałe bułeczki. Są mega puszyste i mają rewelacyjny miodowy smak. Idealnie nadadzą się na śniadanie z kubkiem kakaa
Moje Małe CzarowanieDelikatne i puszyste bułeczki miodowe z maślano - miodową glazurą. Upiekłam je w ramach akcji Wypiekanie na śniadanie , a przepis jest z Moich Wypieków [źr ódło
Moje domowe kucharzenieSzybka pasta z awokado z całą pewnością może nam zastąpić masło na pieczywie. Awokado jest polecane przed dietetyków jako jeden ze składników każdej diety. Przygotowanie pasty
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kto pamięta bułeczki z pieczarkami z ulicznej budki? Prawie 30 lat temu obok zapiekanek to był nasz najpopularniejszy fast food. Uwielbiałam te buły! Ciepłe, chrupiące, pełne
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Zrazy z karkówki wydają się być daniem bardzo pracochłonnym. Jest to błędne myślenie, wbrew pozorom wcale nie jest to trudne. Dziś podrzucam Wam pomysł na te
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jak zobaczyłam te naleśniki na blogu u Sylwii to od razu usmażyłam a potem smażyłam często, do tej pory smakują wyśmienicie. Jak napisała Sylwia najlepsze są
Moje Małe CzarowanieProste Rogaliki z Dżemem – Dzisiaj zapraszam na proste w przygotowaniu, pyszne rogaliki. Wyglądają wspaniale, ładnie pachną i nie są zbyt słodkie. Nadają się jako dodatek do
Mała CukierenkaMoją ulubioną formą śniadań są śniadania na słodko. Drożdżówki, placuszki, pankejki, czy kaszka manna. Tym razem proponuję drożdżówki z serem i pomarańczową skórką, która nadaje drożdżówkom
słodki bratek