W tym roku w lasach jest bardzo dużo jagód. Warto przejść się na chwilkę aby upiec tak pyszne jagodzianki, pulchne, lekkie jak piórko, skrywające bardzo dużo
Kocham CzekoladęKwietniowa Piekarnia Amber a w niej wypiekamy precle. Lubicie precle? chyba nie ma takiej osoby co by ich nie lubiła a jeśli jest to niech da
Moje Małe CzarowanieW obecnej sytuacji gdy w sklepach drożdży wszelakich brak a za zakwas boicie się zabrać, mam jeszcze inny, prosty sposób na ich wyhodowanie. Można na wodzie
Moje Małe CzarowaniePrzepis na idealne drożdżówki, które możecie wypełnić czym Wam się podoba. U nas zagościły dziś w dwóch wersjach – jedne tradycyjne z marmoladą wieloowocową, drugie z
Fascynacje AniWitajcie w nowym tygodniu, ostatnim już kwietnia (kiedy to zleciało?) Jakiś czas temu, niemal po sąsiedzku napisała do mnie dziewczyna, że korzysta z moich przepisów, ale
Kuchnia w czekoladzieCoś dla wielbicieli cynamonu. Pyszne mięciutkie cynamonki. Syn sobie zażyczył, bo wcześniej kupował takie w piekarni i tak go teraz chęć naszła. Wiecie już chyba, że
Agusiowe smakołykiCzy można mrozić świeże drożdże? Tak, można! Nierzadko kupujemy świeże drożdże i albo ich nie zużyjemy w całości, albo w ogóle przeleżą zapomniane w lodówce. Dobrym
Di gotujeSkładniki: 5 jajek 200 g mąki pszennej 70 g mąki ziemniaczanej 100 g masła 35 g drożdży + 1/4 szklanki mleka 100 g cukru pudru, u mnie
czarrna od kuchniPuszyste, mięciutkie i pachnące – takie są właśnie bułki śniadaniowe z tego przepisu. Do tego trochę masła i ulubionych dodatków i pełnia szczęścia od rana. Na zdjęciu
Słodki sentymentBułki z serem i parówką Zapraszam na pyszne domowe hot dogi. Paróweczki zapiekane w cieście z serem i ketchupem, z pewnością podbiją serca zarówno dzieci jak
Blog z ApetytemSkładniki: 450 g mąki 3/4 szklanki mleka 40 g cukru, u mnie erytrytol 30 g drożdży + 1 łyżeczka cukru + 1/2 szklanki mleka 30 g masła 1
czarrna od kuchniDomowe włoskie pieczywo z dodatkiem suszonych borowików, cebuli, czosnku i tymianku. Ciabatta to rustykalny włoski chleb wytwarzany z mąki, wody, oliwy z oliwek, soli i drożdży
Tajemnice SmakuNa dziś nie mam kompletnie nic do kawy. Wraz z porankiem odeszła mi chęć na jakiekolwiek gotowanie i pieczenie, więc będę musieć obejść się smakiem. Na
Kuchnia w czekoladzieLubicie domowe pieczywo? Głupie pytanie, bo kto nie lubi, ale nie każdemu chce się je robić. Ile osób tyle wymówek, ale warto! Uwierzcie mi, że ta
Analiza Smaku