Calzone, tak krótko. Jak dla mnie jest to pizza podana w kształcie pieroga. Pomysłowe i smaczne podanie wypieku. Moim dzieciom bardzo smakowało, ale następnym razem zrobię
Pieprzyć z FantazjąKolejna wariacja na bazie mojego ulubionego przepisu na drożdżówkę. Spróbujcie! Każdemu się uda! Podstawowym przepisem jest przepis na drożdżówkę na białkach , ale dodałam dodatkowo jedno jajko
LatosiowydomJakiś czas temu pokazywałam Wam jak samodzielnie przygotować bagietki czosnkowe . Dziś idę o krok dalej, przedstawiając Wam przepis na przygotowanie takich bagietek całkowicie od podstaw, łącznie
Smaki Na TalerzuTakie domowe bagietki to jest coś pysznego, a zapach który się unosi gdy się pieką to jest coś wspaniałego. Świeża, chrupiąca bagietka i masełko i nic
Gotowanie...to proste !Naszło nas na pieczenie. Był krantz (przepis będzie po świętach), była chałka, a teraz mega dziwne ciasto. Natknęliśmy się na nie, kiedy szukaliśmy przepisu na sprężysty
slodkokwasnaplNiebywale puchate, wilgotne i mega maślane bułeczki. Podczas pieczenia unosi się cudowny, drożdżowo-maślany zapach. Bułeczki najlepiej smakują gdy są jeszcze lekko ciepłe, ale długo zachowują
Smakołyki AsiPo dłużej przerwie, w końcu jakiś czas temu odważyliśmy się odwiedzić moich Rodziców. Nie dość, że czekał na nas pyszny rosół z domowym makaronem, to Mamcia
Kuchnia w czekoladziePodczas siedzenia w domu, zaczęłam piec domowe bułeczki, zawsze miałam na to ochotę teraz także znalazłam na to czas i dziś zapraszam Was na pyszne bułeczki
Cynamonowe szczęścieSkładniki: drożdże świeże 10 dag, mąka tortowa 70 dag, cukier 3/4 szklanki, aromat migdałowy 3 krople, sól 1 szczypta, mleko letnie 1,5 szklanki, żółtka 3
W Mojej Kuchni LubięPrzepyszne drożdżówki, które mają szansę stać się Waszymi ulubionymi ;). Słodki, waniliowy budyń, kwaśny rabarbar ( choć nieco łagodniejszy w smaku, dzięki karmelizacji ) i waniliowa kruszonka - to połączenie
Opowieści z piekarnikaZawijany chlebek/warkocz z pietruszką i odrobiną czosnku. Idealny na śniadanie! Pożywny, miękki w środku - chrupiący na zewnątrz. Skusisz się? To chyba pytanie retoryczne ;) Składniki: 450 g
CzarnawisienkaSkładniki: 45 g drożdży + 1/4 szkl mleka + 1 łyżeczka cukru po 200 g mąki pszennej i żytniej T720 jajko po łyżeczce soli, słodkiej papryki i ziół
czarrna od kuchniSkładniki: 200 g mąki pszennej 200 g mąki żytniej T720 3/4 szklanki mleka 1 jajko 25 g masła 30 g drożdży + 1/4 szklanki mleka + łyżeczka cukru
czarrna od kuchniPrzyszła i pora na mnie! Wszędzie w koło mowa o chlebach z garnka, a ja jakoś nie za specjalnie garnęłam się do tego wypieku. W końcu
Kuchnia w czekoladzie