drożdżowe - 16813 przepisów (strona:414/1121)

Najlepsze Domowe Drożdzówki z Truskawkami i Kruszonką 173

wypadu na basen nie można zapomnieć o zapasie drożdżówek (szczególnie jeżeli w naszym towarzystwie znajdą się dzieci ;) ) . Zwykle w celu zrobienia"zapasów"odwiedzamy cukiernie jednak dlaczego nie upiec drożdżowych smakołyków samemu w domu skoro są takie proste w wykonaniu, a do tego takie pyszne... Domowe Drożdżówki z Truskawkami i Kruszonką - Składniki: (ok. 20 drożdżówek) 750 g mąki pszennej

Słodka Strona
Orkiszowy chleb bez zagniatania i "Ironia losu" 182

Chleby drożdżowe piekę rzadko, gdy nie ma czasu na przygotowanie chleba na zakwasie. Tak też zdarzyło się jakiś czas temu. Wciąż zafascynowana postacią i osiągnięciami św. Hildegardy z Bingen  użyłam mąki orkiszowej, której nie może teraz zabraknąć w mojej kuchni. Składniki : 20 g świeżych drożdży 45 g zimnego mleka 10 g gorącej wody łyżeczka miodu 200 g  pełnoziarnistej

Weekendy w domu i ogrodzie
drożdżowe ciasto z twarogiem i aronią, rodzynkami... 147

mlekiem posmarować wierzch, piec z 45-55 minut w nagrzanym na 180 C piekarniku, grzanie góra/dół, ciasto dobrze wystudzić, najlepiej całą noc, przed poianiem posypać cukrem pudrem - drożdżowe ciasto smakuje do kawy, herbaty, mleka.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
bezglutenowe ciasto drożdżowe z truskawkami... 169

góra/dół, ciasto piec około 45 minut, w blaszce zostawić do wystudzenia, przed podaniem posypać pudrem cukrem - ciasto jest smaczne, delikatne, wyglądem przypomina ciasto proszkowe ale smakuje jak drożdżowe, może być bazą do innych owoców...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Drożdżowa rolada makowo-kakaowa 125

Zawsze myślałam, że drożdżowe, zawijane makowce i rolady kakaowe potrafią bez żadnych problemów zrobić tylko nasze kochane babcie, które całe życie piekły i zaprawione są już w kulinarnych bojach. No cóż, okazało się, że mam rację. Moja rolada makowo-kakaowa ma skazę w postaci dłuuugiego i głębokiego pęknięcia niczym Rów Mariański. Na szczęście kompletnie nie wpłynęło to na smak, który

Fitsweet.me
Proste ciasto drożdżowe z rabarbarem 117

Kiedy ciasto wyrośnie przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. 6) Rabarbar pokroić na małe kawałki i równomiernie poukładać na przygotowanym cieście (dobrze, żeby zostały puste przestrzenie, ciasto drożdżowe lubi oddychać), a wierzch posypać przygotowaną kruszonką i odstawić na kolejne 30 min. 7) Następnie piec 40 min., do suchego patyczka i zarumienia się kruszonki w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Fitsweet.me
Drożdżowe Z Mrożonymi Jagodami 159

Jakoś ostatnio bardziej smakują nam drożdżowe ciasta i dlatego piekę je z rożnymi dodatkami, tym razem mama ofiarowała mi pudełeczko zamrożonych jagód które wykorzystałam właśnie w tej drożdżówce. Owoce puściły dość mocno sok, więc radzę blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia aby jej nie zniszczyć. Składniki na blaszkę 23 x 23 cm: Zaczyn: 15 gr drożdży świeżych 1/3 szkl mleka ciepłego

Gotowanie...to proste !
Zawijane ciasto drożdżowe z dżemem 324

ramach leniwego weekendu koniecznie korzystajcie z pogody, spacer, rower, bieganie- cokolwiek! Może grill?;) Ja zapraszam na słodkości. Ciasto drożdżowe zawsze robi się szybko i przyjemnie. Najlepiej smakuje oczywiście na świeżo, zaraz po upieczeniu :) Składniki (na 2 drożdżówki z keksówki, która mierzona po dnie ma 27,5x8,5cm, a mierzona u góry 30x10cm) : 550 g mąki pszennej 30 g świeżych drożdży

Czerwona Porzeczka
Drożdżówki z rabarbarem i kruszonką 143

Wszak sezon na rabarbar w pełni i korzystajmy z niego! A rabarbar proszę Państwa to warzywo, ale jakże wdzięczne Więc dzisiaj wypiek z warzywem na słodko. Przyznam, że takie drożdżowe bułeczki z rabarbarem nie powstają u nas zbyt często, a w sumie szkoda. Pan mąż wcina je z mleczkiem, ale doskonale smakują również same. Mało słodkie, bo nie dodajemy praktycznie

Mieszam w Garnku
Drożdżowe Bułeczki Z Rabarbarem I Cytrynową Kruszonką 145

Pyszne, drożdżowe, przytulone bułeczki które możemy zabrać do szkoły, pracy, na piknik czy na wycieczkę :) Składniki na 9 bułeczek Zaczyn: 15 gr drożdży świeżych 100 ml ciepłego mleka  1 łyżka cukru Ciasto: 2 szkl mąki pszennej 1 całe jajko 50 gr masła roztp. i ostudzonego 1/3 szkl cukru kilka kropel esencji waniliowej 1 długa łodyga rabarbaru + 1 łyżka maki

Gotowanie...to proste !
Drożdżówki z budyniem i rabarbarem 200

drożdże,dodać łyżkę cukru i łyżkę mąki,wymieszać i odstawić na 10-15 minut do wyrośnięcia. Do miski wsypać mąkę,sól,cukier,wbić jajka i lekko przemieszać. Wlać rozczyn drożdżowy i roztopione letnie masło,zagnieść ciasto. Miskę z ciastem przykryć ściereczką i odstawić na 45 minut by wyrosło. Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę i uformować za pomocą wałka spory prostokąt

Kolorowa kuchnia Elki
Racuchy drożdżowe z rabarbarem 233

podwieczorek. Są tak dobre, że o każdej porze dnia smakują wyśmienicie i ręka aż świerzbi, by sięgnąć po kolejnego jak tylko ostatkiem wcześniejszego zamkniesz swoje usta.  Racuchy drożdżowe... Kto ich nie lubi?! Dla mnie to smak dzieciństwa i bez bicia przyznaję, że do tej pory nie udało mi się zrobić aż tak dobrych, jak Mama ;) Takich z dżemem

Kuchnia w czekoladzie
Włoska babka 158

drożdży Nadzienie: 150 g masła 3 łyżki miodu 3 łyżki cukru cukier waniliowy Sposób przygotowania: Drożdże rozpuścić w 1/3 szkl. mleka. Pozostałe składniki ze sobą połączyć i wlać rozczyn drożdżowy. Zagnieść na gładkie ciasto i odstawić na chwilkę a w tym czasie przygotować nadzienie. Nadzienie: Miękkie masło utrzeć z cukrem na puch. W trakcie ucierania dodać stopniowo miód i cukier

Różne smaki w kuchni
Drożdżowe ciasto (jak u babci) z rabarbarem i kruszonką 165

zmieniam tylko nadzienie na truskawki, porzeczki czy maliny, z kubkiem zimnego mleka czy kakao smakuje obłędnie….wracają wspomnienia! Nie ma chyba bardziej prostszego ciasta…. Składniki: Blacha 42/29 cm Ciasto drożdżowe: ½ kg mąki pszennej typ 500 10 g suchych drożdży 2 jajka 300 ml ciepłego mleka 80 g stopionego masła 100 g cukru Szczypta soli ½ kg rabarbaru 50 g płatków migdałowych

Wanilia i Kardamon
Drożdżowe Z Rabarbarem, Budyniową Pianką I Kruszonką 177

Takie drożdżowe ciasto z pianką i orzeźwiającym rabarbarem smakuje obłędnie i zachowuje swoją świeżość do trzech dni, ale kto by je tak długo trzymał ;) :) Składniki na blaszkę 23 x 23 cm Zaczyn: 1/3 szkl ciepłego ale nie gorącego mleka 20 gr świeżych drożdży 1 łyżka cukru Ciasto: 300 gr mąki pszennej typ 420 40 gr roztopionego i ostudzonego masła

Gotowanie...to proste !

Proponowane wyszukiwania