specjalną rodzinną uroczystość i sprawdził się znakomicie: przypadł do gustu zarówno wielbicielom serników, jak i kremowych, słodkich ciach;) To zestawienie pysznego sernika z owocowym kremem i pomarańczowym ciastem drożdżowym ( na bazie soku, więc nie suchym, a wilgotnym w typie brownie- blondie;)). Bardzo smaczne i bardzo sycące;) Składniki na ciasto pomarańczowe: 250 g margaryny 150 g cukru 400 g mąki pszennej
Domowe ciastarazem na kilka dni przed ostatkami upichciłam na szybko róże karnawałowe. Z pomocą przyszedł mi ten blog i jego autorka . klik . A nie są to typowe, kruche róże a drożdżowe, z ciasta pączkowego, bardzo puchate i mięciutkie w środku. Posypane cukrem pudrem i nadziane domowym porzeczkowym dżemem stanowiły ucztę nie tylko dla podniebienia ale i oka J Takie pączki
Domowe ciastałyżek cukru do smaku Kruszonka: 4 łyżki mąki pszennej 3 łyżki cukru 3 łyżki masła szczypta cukru waniliowego Wszystkie składniki mieszamy w palcach na „piasek”. WYKONANIE: placuszek ciasta drożdżowego +kilka owoców + szczypta cukru dokładnie i delikatnie zlepiamy wykładamy na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia „spawem ciasta” do spodu smarujemy jajem i posypujemy kruszonką Pieczemy
Domowe ciastafarszu + do podania) sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Do ciepłego mleka wkruszamy drożdże, dodajemy cukier i mieszamy. Odstawiamy na chwilę na bok. Do miski wsypujemy mąkę, wlewamy nasz drożdżowy rozczyn, dodajemy oliwę z oliwek, szczyptę soli i wbijamy 1 jajko. Całość wyrabiamy tak długo (podsypując rękę mąką), aż uzyskamy miękkie i elastyczne ciasto. Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce
Słodkie okruszkipodanych składników mikserem spiralami zrobić kruszonkę i posypać nią jabłka piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, ciasto w formie dobrze wystudzić - pyszniutkie drożdżowe ciasto mocno jabłkowe i z dużą porcją skórki pomarańczowej, chrupiącą kruszonką.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięodstawiamy w ciepłe miejsce . Naczynie musi być wysokie bo drożdże potrafią rosnąc i uciekać Do maszyny do wyrabiania chleba lub innego pomocnika Wsypujemy resztę mąki , sól i zaczyn drożdżowy , roztopione ale nie gorące masło . Wyrabiamy na gładkie sprężyste ciasto . W razie potrzeby , gdyby było zbyt twarde można dolać ciepłej wody . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Z ciasta formujemy wałek , a następnie skręcamy
Ogrodnik w podróżyzrobić kruszonkę i posypać owoce piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, w formach ciasto wystudzić, mniejsza forma dla męża do pracy - ciasto drożdżowe tym razem wieloowocowe z chrupiącą kruszonką jest bardzo smaczne, aromatyczne, wilgotne.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięłączymy, sklejamy końcami do sąsiadującego paska. Smarujemy gotową gwiazdę roztrzepanym jajkiem, posypujemy żurawiną. Zostawiamy do wyrośnięcia na 30 minut. Pieczemy w 180 stopniach przez około 25 minut. Artykuł Gwiazda drożdżowa z makiem i żurawiną pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plJeśli chcielibyście znać moje zdanie: bułeczki brioche to świetny wynalazek. Na pozór to całkiem zwyczajne drożdżowe maślane bułeczki, wyróżniają się jednak tym, że na czubku mają kawałek ciasta, który służy tylko po to, żeby oderwać go od ciepłej bułeczki i włożyć do środka trochę masła, albo czekolady albo tartego sera – możliwości jest naprawdę dużo! Genialne, prawda? Oryginalne francuskie bułeczki
Ciastkozercyostatni przepis świąteczny – strucla z orzechami i rumem. Jest przepyszna! Kiedy dostałam w prezencie cały worek orzechów włoskich, zastanawiałam się, co z nimi zrobię. Chodziła za mną strucla drożdżowa pełna słodkiego nadzienia orzechowego. Postanowiłam, że upiekę ją na nadchodzące Boże Narodzenie. W czasie pieczenia w domu unosił się oszałamiający zapach cynamonu i rumu… Puszysta, wilgotna strucla za sprawą nadzienia
Raj dla Podniebieniamisce mikserem spiralami utrzeć, ciasto posypać kruszonką piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasta piec około 50 minut, do suchego patyczka, w formach ciasto dobrze wystudzić - drożdżowe ciasto jest bardzo smaczne, zdrowe i smakuje wyśmienicie, nam najlepiej smakuje na drugi dzień po upieczeniu.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięPieczone pierożki Złociste, kruche i bardzo smaczne drożdżowe pierożki z kapustą i grzybami. Coś pysznego! Farsz można wedle gustu dowolnie zmieniać. Polecam! Składniki: Ciasto: 250g mąki 15g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru szczypta soli pół szklanki mleka 1 jajko 40g masła Dodatkowo: Farsz –np. kapusta z grzybami PRZEPIS TUTAJ 1 jajko – do posmarowania pierożków *** Przygotowujemy
Blog z Apetytemsilikonowych, posmarować pędzelkiem maczanym w mleku, zostawić na 15 minut piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasta piec około 40 minut, zostawić do wystudzenia w formach - ciasto drożdżowe wyszło bardzo delikatne, miękkie, puszyste, przypomina konsystencją chałkę i smakuje wybornie..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięPaszteciki z kaszą gryczaną i pieczarkami. Przepisy Thermomix Składniki na krucho-drożdżowe ciasto: 150 g mąki 70 g bardzo gęstej śmietany 18% 20 g drożdży 1 łyżka wody 1 jajko 1 żółtko 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczka soli Składniki na nadzienie: 100 g kaszy gryczanej 500 g pieczarek 1 cebula 20 g oleju jajko sól, pieprz, majeranek (do smaku
Themo przepisylubię! Nawet o Was pamiętałam, tylko właśnie nie wyrobiłam z czasem ;) Najważniejsze jednak, że zdążyłam przed świętami i publikuję Wam przepis na prostą, a zarazem smaczną i efektowną drożdżową choinkę. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
Kuchnia w czekoladzie