drożdżowe - 16813 przepisów (strona:137/1121)

Drożdżowe zawijane z serem i rodzynkami 104

się typowa jesień, a co za tym idzie- to pora na bardziej konkretne wypieki, tzw. comfort food,  które osłodzą nam ciemne,  chłodne, jesienne popołudnia. Dziś przepis na drożdżowego zawijańca z serem i rodzynkami. To proste ciacho, którego zapach podczas pieczenia roznosi się po całym domu.. Wersja drożdżówki z serem w formie domowego ciasta. Brzmi dobrze?  Smakuje(...)równie dobrze :)  *Z podanego przepisu wyjdą Wam dwie , słusznych rozmiarów rolady. Składniki na ciasto drożdżowe: Zaczyn : 3 szklanki mąki pszennej 30 g świeżych drożdży 1/4 szklanki letniego mleka 1 łyżeczka cukru Pozostałe składniki na ciasto: 2 jaja 1/2 szklanki ciepłego mleka 1/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 125 g rozpuszczonego masła szczypta soli Mąkę przesiewamy, robimy małe wgłębienie

Domowe ciasta
Racuchy ze śliwkami 200

Puszyste i delikatne racuchy drożdżowe ze śliwkami. Racuchy posypane cukrem pudrem to świetny pomysł na ciepłe śniadanie lub podwieczorek dla całej rodziny. Prosty i szybki w przygotowaniu przepis na racuchy ze śliwkami, które smakują dzieciom. Przepis można modyfikować, a same śliwki z powodzeniem zastąpić innymi, sezonowymi owocami. Racuchy przygotujesz bez miksera, z kilku podstawowych składników. Racuchy na talerzu można podawać(...)dodatkowo z jogurtem naturalnym lub miodem. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na drożdżowe racuchy ze śliwkami oraz kilka porad. Racuchy ze śliwkami SKŁADNIKI: 300 g śliwek – około 16 sztuk 260 g mąki pszennej – nieco ponad 1,5 szklanki 230 ml mleka – niecała szklanka 25 g świeżych drożdży lub 7 g drożdży instant 1 jajko 3 łyżki cukru

Zasmakuj Kuchni
Racuchy z jabłkami 41

dużą kostkę, dodajemy do ciasta, mieszamy. Na patelnię nakładamy porcje ciasta i smażymy na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron. Podajemy posypane cukrem. Podobne przepisy: Racuchy drożdżowe ze śliwkami Racuchy z tartymi jabłkami Racuchy z kaszy manny Racuchy dyniowe z jabłkami Racuchy pełnoziarniste z jabłkami Racuchy drożdżowe z jabłkami Racuchy z gruszkami Orkiszowe racuchy drożdżowe z jabłkami Artykuł

Kardamonovy
Ciasto z owocami 44

miałam w domu parę luźnych wiśni, postanowiłam dodać je do ciasta. Ze śliwkami zrobię (bo było naprawdę boskie), ale poczekam jeszcze na nasze węgierki. Wtedy też wyczaruję może jeszcze drożdżowe, bo chodzi za mną od paru lat. Tytułowe ciasto z owocami miałam okazję spróbować pierwszy raz na działkowym grillu u rodziców mojej przyjaciółki. Nie jestem jakimś wielkim entuzjastą ciast(...)piszę oczywiście o serniku i cieście drożdżowym mojej babci), ale jak częstują to nie wypada powiedzieć „nie”. Mama Lilla poczęstowała, zjadłam. Łomatko i córko. W sekundę znalazłam się na wsi u mojego wujostwa. Nie wiem jak to się stało i nawet nie pamiętam czy tam jadłam takie ciasto. Moja pierwsza myśl to dzieciństwo. To takie w czystej postaci

Kardamonovy
20 PRZEPISÓW na ciasto które wytrzyma podróż 72

długiej podróży w ciepłe dni. Poniżej znajdziesz przepisy m.in. na: proste brownie bez jajek kokosowe ciasto z bakaliami owsianą babkę na herbacie ciasto z mandarynkami kruche ciasto z dżemem drożdżowe ciasto z kruszonką Poniższe przepisy na ciasta na podróż nie zawierają masy i kremu, galaretki, bitej śmietany, świeżych owoców, ani innych składników, które mogłyby nie przetrwać w podróży. Zobacz również(...)dżemem – szarlotka na kruchym cieście Nie znam osoby, która nie lubi tradycyjnej szarlotki na kruchym cieście. Mój przepis lekko udoskonaliłam o dżem, który nadał bardzo… ZOBACZ PRZEPIS Ciasto DROŻDŻOWE ZE ŚLIWKAMI (mrożonymi) i kokosową kruszonką Ciasto drożdżowe ze śliwkami najlepiej smakuje jesienią i zimą – już sam zapach pieczonego ciasta sprawia, że jesteśmy głodni. Ciasto… ZOBACZ PRZEPIS Ekspresowe

Via Gusto
Pasta bezrybna – wegańska wędzona pasta | DIETA 1800 KCAL 62

która dostarczy nam odpowiednią ilość makroskładników. To danie można również zjeść jako drugie śniadanie. Wędzona pasta z tofu – składniki pasta bezrybna tofu wędzone musztarda oliwa sos sojowy płatki drożdżowe koncentrat pomidorowy Tofu, musztardę, oliwę, sos sojowy, płatki drożdżowe i koncentrat pomidorowy zblenduj lub rozgnieć widelcem. Gotową pastą posmaruj kromki chleba żytniego. Podawaj z ogórkiem kiszonym. DOKŁADNY PRZEPIS ZNAJDZIESZ(...)wędzona pasta bezrybna jest pełna białka pochodzenia roślinnego i zdrowych tłuszczów. Wędzone tofu, które jest głównym składnikiem pasty, dostarcza cennych składników odżywczych, takich jak wapń, żelazo i błonnik. Płatki drożdżowe dodają nuty serowej, a koncentrat pomidorowy i sos sojowy nadaje głębi smaku. Oliwa wzbogaca pastę o zdrowe tłuszcze, które również są niezbędne w diecie. Nie tylko smak i wartość odżywcza

Via Gusto
Drożdżowe bułki z mlekiem w proszku. 69

Przepis na pyszne, puszyste drożdżowe bułeczki. Bułki nadziewane dżemem, oblane cytrynowym lukrem. Idealne na podwieczorek lub drugie śniadanie do szkoły. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Drożdżowe bułki z mlekiem w proszku Składniki 500 g mąki pszennej +2 łyżki 100 g roztopionego, przestudzonego masła 50 g świeżych drożdży 250 ml wody lub mleka(...)minut, aż się ładnie zrumienią, Jeśli rumienią się zbyt szybko może przykryć je z wierzchu w trakcie pieczenia, folią aluminiową. Upieczone bułeczki posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem. Artykuł Drożdżowe bułki z mlekiem w proszku. pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Mini bułeczki orkiszowe z dodatkiem majonezu 47

wszelakie domowe pieczywo *kajzerki, wrocławskie, rogale z makiem, bajgle, bagietki, chleb itp. to szukajcie TUTAJ. Bułeczki 30-minutowe, składniki na 6 sztuk, Mini bułeczki orkiszowe z dodatkiem majonezu: bułeczki drożdżowe bez ZACZYNU, ciasto: po 1/2 szklanki mąki orkiszowej i pszennej po 1/2 szklanki ciepłej wody i mleka 1 łyżeczka drożdży suszonych 1 płaska łyżeczka soli 2 łyżki majonezu 3 łyżki(...)siekanego siemienia lnianego + do podsypania w formie + do posypania bułeczek może być też trochę maku do posypania wierzchu bułeczek Mini bułeczki drożdżowe – jak zrobić? Sposób przygotowania: Składniki suche mieszamy, dodajemy majonez, wlewamy ciepłą wodę z mlekiem i wyrabiamy 5 minut. Ciasto odstawiamy na 10 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Foremkę silikonową do muffinek oprószamy mąką i siekanym siemieniem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Babka wielkanocna – 7 sprawdzonych pomysłów 124

ciasto z przyjemnością, nawet jeśli na zewnątrz będzie padał deszcz lub śnieg w środku lata. Jest to bardzo prosty przepis, który można zastosować do każdego rodzaju babeczek (piaskowe, drożdżowe, cynamonowe). Babka wielkanocna – sprawdzone przepisy #1 Babka majonezowa Przepis >>> #2 Babka marmurkowa Przepis >>> #3 Ucierana babka pomarańczowa z rodzynkami Przepis >>> #4 Babka piaskowa Przepis >>> #5 Babka wielkanocna Przepis >>> #6 Babeczki(...)wielkanocne Przepis >>> #7 Drożdżowe babeczki wielkanocne Przepis

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Cebularze – Ksiega-smaku.pl 142

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Cebularze – Ksiega-smaku.pl Przepis na tradycyjne lubelskie cebularze, czyli pyszne mięciutkie bułki drożdżowe z dużą ilością przesmażonej cebulki a całość obsypana makiem, bardzo proste a jakże pyszne. Cebularze Składniki: Ciasto: 200ml mleka 500g mąki pszennej 20g drożdży 2 jajka (1 całe + 1 żółtko) 50g masła 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli Farsz cebulowy: 3-4 cebule około 250g(...)posypania bułek Cebularze Przygotowanie: W misce rozkruszamy drożdże, dodajemy jedną łyżeczkę cukru, wlewamy 3 łyżki mleka i dodajemy łyżkę mąki, składniki mieszamy i odstawiamy na kilka minut aż rozczyn drożdżowy zacznie pracować. Kolejno do pracującego rozczynu wlewamy odmierzoną ilość mleka i rozmącone jajka, wsypujemy mąkę, dodajemy łyżeczkę soli i zaczynamy wyrabiać ciasto. Gdy składniki się połączą dodajemy rozpuszczone i wystudzone

Księga-Smaku
Cebularze 109

wykorzystanie większej ilości cebuli. Ten przepis na cebularze wymaga tylko kilku składników i minimalnego wkładu czasu na jego przygotowanie. Ten przepis łączy delikatnie pikantną cebulę z delikatnym puszystym ciastem drożdżowym. Oczywiście, najlepiej smakują zaraz po wyjęciu z piekarnika, jak tylko chwilę przestygną. Jednak mogą być również podawane później jako przekąska na zimno. Przeczytajcie przepis do końca, bo podaję(...)drożdże wyjąć wcześniej z lodówki na minimum 2 godziny przed przygotowanie. Muszą nabrać temperatury pokojowej. Woda powinna być ciepła, ale nie gorąca. Jeśli chcecie uzyskać znacznie lepszy smak bułeczek drożdżowych to wymieszajcie wodę z mlekiem w równych proporcjach. Cebularze przepis Na początku musimy przygotować rozczyn. W tym celu do miski kruszymy drożdże, dodajemy 3 łyżki mąki, cukier i połowę wody

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Faworki drożdżowe 67

Faworki drożdżowe Rumiane, mięciutkie i przepyszne. W smaku przypominają pączki, a z wyglądu tradycyjne chruściki. Niebiańsko smaczne, idealna na karnawał!       Składniki: Ciasto: 50g świeżych drożdży 0,5 kg mąki + mąka do podsypania 1 szklanka ciepłego mleka (ale nie gorącego) 2 łyżki cukru 100g masła 2 jajka 1 łyżka spirytusu Dodatkowo: olej do smażenia cukier puder do posypania(...)ponownie oprószamy cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO ***         POLECAM TAKŻE: Pączki i faworki karnawałowe Przepis tutaj (KLIK)                 Artykuł Faworki drożdżowe pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Chlebek czosnkowy z ziołami – nikt mu się nie oprze 161

Chlebek czosnkowy z ziołami to pyszny drożdżowy wypiek, który zrobi furorę w waszym domu. Jest mięciutki, puszysty i aromatyczny. Nie można powstrzymać się przez wzięciem kolejnego kawałka. Taki chlebek długo zachowuje świeżość – wystarczy zawinąć go w bawełnianą ściereczkę i przez kilka dni nie sczerstwieje. Z czym podać chlebek czosnkowy z ziołami? Świetnie smakuje posmarowany masłem, hummusem czy serkiem śmietankowym. Można(...)pieczemy około 25 minut w trybie góra-dół. Chlebek czosnkowy z ziołami – nikt mu się nie oprze Zobacz inne przepisy na domowe pieczywo: Bułki pszenne na jogurcie Bułeczki drożdżowe z owocami – przepis na słodkie bułki odrywane Bułki pszenno-żytnie z serem żółtym i cebulą Chleb pszenny na suchych drożdżach – prosty i szybki przepis Bułki drożdżowe z serem białym

e-PrzepisyKulinarne
Drożdżówki z czekoladą i cynamonem 57

uwielbia. Ich przygotowanie nie jest wbrew pozorom trudne, a dzięki temu, że ciasto wyrasta w nocy w lodówce, to drożdżówkami można się już zajadać na śniadanie. SKŁADNIKI Ciasto drożdżowe: 250 ml mleka 30 g świeżych drożdży 500 g mąki pszennej typ 500 (np. Wrocławskiej) 70 g cukru 8 g soli 100 g masła 1/2 łyżeczki esencji waniliowej Nadzienie(...)cynamon. Wymieszać i zostawić do ostudzenia i zgęstnienia masy. W miseczce rozbełtać jajko z dodatkiem cynamonu. Blaszkę z wyposażenia piekarnika posypać mąką ziemniaczaną, a następnie mąką pszenną. Ciasto drożdżowe wyciągnąć z lodówki i krótko zagnieść, tak aby się ogrzało. Następnie rozwałkować na podsypanym mąką blacie kuchennym na duży prostokąt (poniżej zdjęcia). Rozwałkowane ciasto posmarować czekoladą z cynamonem zachowując niewielkie odstępy

Passions hobbies life
Makowiec – 15 przepisów 64

Choinka – Makowiec z ciasta francuskiego Makowiec na biszkopcie Makowiec drożdżowy Makowiec na kruchym spodzie Makowiec ucierany Makowiec bezglutenowy Makowiec Makowiec japoński (makowiec bez ciasta) Strucla z makiem Drożdżowy makowiec zawijany Makowiec w kształcie choinki Najprostszy makowiec dla leniwych Wielkanocny wieniec z makiem Babka z makiem drożdżowa Ciasto marchewkowe z makiem Drożdżówki z makiem Bezglutenowe muffinki z makiem Mini makowce

Dorota Smakuje

Proponowane wyszukiwania