drożdżowe - 16813 przepisów (strona:146/1121)

Prawdopodobnie najlepsze Jagodzianki na świecie 138

podwójnej ilości i tak oto dom wypełniłam 20 jagodziankami. ps. Możecie wykorzystać dowolne owoce, teraz jest sezon na agrest, wiśnie, pożeczki, Składniki na około 10 jagodzianek: idealne ciasto drożdżowe (wegańskie!): 500 g mąki pszennej (u mnie 20% stanowiła pełnoziarnista mąka żytnia, bo jak to ja, gdy zabrałam się za pieczenie to okazało się, że mam resztkę białej mąki(...)świezych drożdży 200 ml mleka (u mnie sojowe waniliowe, to z biedry jest najlepsze do ciast drożdżowych) 150 g curku 100 g oleju kokosowego szczypta soli nadzienie: 250-300 g jagód 3 łyżki cukru łyżeczka cynamonu opcjonalnie 2 łyżki mąki ziemniaczanej, jężeli boicie się o to, że nadzienie będzie bardzo płynne. Przygotowanie: Ciasto drożdżowe należy do ulubionych mojej rodziny, więc

greenscarf
Lody mango 139

jest w całości z moczem. Jest tylko troszkę mniej słodki w smaku niż cukier biały. Ponieważ erytrol nie karmelizuje się i nie ulega fermentacji, nie nadaje się do ciast drożdżowych i do przygotowania karmelu. Lody jeżynowe Lody malinowe Lody mojito Lody truskawkowo-miętowe 📖 Przepis Print Lody mango .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Domowe lody mango

SprawdzonaKuchnia.pl
Jagodzianki rosnące w nocy 99

nocy, kiedy zwykle śpimy, są przeze mnie bardzo cenione, bo nie muszę czekać, pilnować czasu czy już piec, czy jeszcze nie. Nie wiem kto wpadł na to, że ciasto drożdżowe doskonale rośnie w lodówce, ale zdecydowanie Nobla mu dać! Nie wiem jak wy, ale ja jagody kojarzę z pierwszym etapem wakacji i lata. Jak jeździliśmy do babci, po drodze czasem(...)Tutaj na targu, muszę mówić borówki leśne lub amerykańskie, bo nie bardzo wiadomo, co ta kupująca baba chce. Jak przystało na prawdziwego leniwca, ja od dawna nie wyrabiam ciasta drożdżowego ręcznie, co nie znaczy, że wy nie możecie tego robić U mnie składniki wylądowały w misce od robota kuchennego, poczekały tylko na rozczyn i ciach. Hak poszedł w ruch

Mieszam w Garnku
Drożdżówki z budyniem lub makiem (wegańskie) 68

Przepis na drożdżówki miał pojawić się tylko na naszym IG (serdecznie zapraszamy) jednak postanowiłyśmy dodać go również na blogu. Powidzcie sami, czy ktoś nie lubi drożdżowych bułeczek z nadzieniem? 😍  My nie mogłyśmy się zdecydować czy wolimy z budyniem czy z makiem więc zrobiłyśmy obie wersje. Można użyć też owoców, konfitury czy sera 😋 Składniki: Ciasto drożdżowe -500 g mąki orkiszowej(...)syrop, ksylitol i 2 łyżki wody podgrzać w garnuszku do rozpuszczenia kryształków. 3. Suche składniki zagnieść z mokrymi do powstania sypkiego ciasta, które lepi się w małe bryły. CIASTO DROŻDŻOWE 1. Mąkę wymieszać z drożdżami. 2. Mleko wymieszać z cukrem oraz z olejem i ziemniakami. Całość zmiksować na gładko. 3. Suche składniki dokładnie połączyć z mokrymi. Przykryć ręcznikiem i odstawić

Candy Pandas
Chleb „Turecki” – Bułka 66

Bułki około 20 minut. Wersja dla tych którzy mają maszynę do chleba; Wszystkie składniki umieścić według kolejności, płynne, sypkie na końcu drożdże. Nastawić program na wyrabianie i wyrastanie ciasta drożdżowego ok. 1:35 minut. Po tym czasie delikatnie wyrobić ciasto i dalej postępować tak jak w przepisie. Oczywiście maszyny używamy tylko do wyrobienia i wyrośnięcia ciasta, pieczemy w piekarniku. Artykuł

SprawdzonaKuchnia.pl
Jagodzianki klasyczne 59

Czas czytania: 3 min Jak je opisać? Bułki pełne jagód w cieniutkiej, leciutkiej i puszystej otoczce z drożdżowego ciasta… Dziś zapraszam na najlepsze jagodzianki klasyczne! Nigdzie nie kupicie takiej jagodzianki, to pewne! Ciasto na jagodzianki pięknie pachnie masełkiem, jest mięciutkie i delikatne. Wierzch możecie tak jak ja posypać grubym cukrem lub polać lukrem. Mniam, mniam w każdej wersji będą

SprawdzonaKuchnia.pl
Rogale marcińskie 82

maku niebieskiego . Gorąco polecam! Print Rogale marcińskie .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Tradycyjne rogale z bogatym nadzieniem. Pyszne! Course Ciastka Cuisine Polska Keyword ciasto drożdżowe, mak Prep Time 9 hours Cook Time 20 minutes Total Time 9 hours 20 minutes Servings 24 Calories 395 kcal Author Anna Ingredients Składniki na ciasto drożdżowo-francuskie

SprawdzonaKuchnia.pl
Paszteciki z ciasta serowo-francuskiego 67

Ciasto jest fantastyczne i przyznam, że do tej poty nie jadłam takiego. Po pierwsze: jest błyskawiczne do przygotowania, nie trzeba czekać, aby wyrosło, co jest konieczne w przypadku ciasta drożdżowego. Wystarczy zagnieść ciasto i od razu możemy przygotować paszteciki. Po drugie: jest delikatne, przypomina ciasto francuskie, choć moim zdaniem jest lepsze od niego! Nadaje się do przygotowania pasztecików z nadzieniem

SprawdzonaKuchnia.pl
Calzone 70

dopiec. Proste i pyszne danie, polecam! Print Calzone .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Pizza w innym wydaniu. Course Obiady Cuisine Italian Keyword ciasto drożdżowe, Tuńczyk Prep Time 1 hour 35 minutes Cook Time 15 minutes Total Time 1 hour 50 minutes Servings 2 Author Anna Ingredients Składniki na ciasto 250 g mąki pszennej

SprawdzonaKuchnia.pl
Mini pizza 68

Smacznego! Print Mini pizza .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Domowa pyszna mini pizza idealna dla dzieci i dorosłych Course Obiad Cuisine Italian Keyword ciasto drożdżowe, grzyby Prep Time 15 minutes Cook Time 20 minutes Total Time 35 minutes Servings 14 Author Anna Ingredients Składniki na ciasto 165 g mąki pszennej 240 g gęstego jogurtu greckiego

SprawdzonaKuchnia.pl
Mazurek „Pyszotka” 83

bogato zdobione, ale równie pyszne, jak wtedy, a może jeszcze lepsze 🙂 Mazurki dziś przygotowywane są głównie na spodzie z kruchego ciasta, ale kiedyś wykorzystywano do tego ciasto drożdżowe, opłatki i wafle. Myślę, że kruche ciasto najlepiej się do tego nadaje. Dziś chciałam podzielić się przepisem na jedną z najsmaczniejszych wersji mazurka, który nazywamy Pyszotką. Odkąd pamiętam moja mama wypieka Pyszotkę

SprawdzonaKuchnia.pl
Jagodzianki z borówkami 69

rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Jagodzianki z nadzieniem z borówek amerykańskich, równie dobre jak z nadzieniem z jagód leśnych. Course Pieczywo Cuisine Polska Keyword borówki, ciasto drożdżowe Prep Time 40 minutes Cook Time 15 minutes Total Time 55 minutes Servings 16 Author Anna Ingredients Składniki na ciasto 1 średnie jajko 250 ml mleka 1/4 szklanki oleju słonecznikowy

SprawdzonaKuchnia.pl

Proponowane wyszukiwania