właśnie znajdziecie przepis na nią!. Najlepsza konsystencja zupy to coś pomiędzy wodnistym kapuśniakiem a zupą krem z brokułów. Taka będzie też ta zupa, zagęszczona naturalnie na solidnym wywarze drobiowym z szczyptą pietruszki, majeranku i prozdrowotnej czarnuszki. Małe i przypominające trochę kminek ziarno czarnuszki to moim zdaniem bardzo zaszufladkowana przyprawa która wyłącznie kojarzy się z chlebem czy też kiszeniem ogórków. Bogactwo
Kuchnia PROzdrowotnadanie to jest gulaszem, dla innych będzie paprykarzem lub wieprzowym ragout. Wszystko jedno jak je nazwiecie, zasmakuje każdemu. Obok wieprzowiny na paprykarz można wykorzystać mięso wołowe, królicze, a także drobiowe. Składniki: 70 dkg wieprzowej karkówki 1 cebula 2 łyżki smalcu 200 g pieczarek 1-2 czerwone papryki 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz słodka papryka w proszku ostra papryka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!nogi 2 cebule, drobno posiekane 2 ząbki czosnku, zgniecione 2 łyżeczki mielonego cynamonu 2 łyżeczki mąki pszennej 250 ml czerwonego wina 2x 400 g puszki pokrojonych pomidorów 1 kostka drobiowa, rozpuszczona w 250ml wody 3 gałązki rozmarynu, posiekane liście 2 liście laurowe 1 łyżeczka cukru 2 łyżki mleka 600 g makaronu paccheri lub pappardelle szczypta soli starty parmezan CZAS PRZYGOTOWANIA
My Culinary Artżołądki na przygotowanie menu wiosennego. Oczywiście ten z grilla na świeżym powietrzu nie może się równać do domowo wykonanego szaszłyku z elektrycznego grilla. ,,, Ale,na dobry początek: Szaszłyk drobiowy SKŁADNIKI: 2 piersi z kurczaka 1 żółta papryka 1 cebula 1 cukinia kilka pieczarek kilka plasterków boczku przyprawa do grilla, oliwa z oliwek z czosnkiem Wszystkie produkty należy umyć
MarciochaKucharzyDzisiaj zapraszam na zupę serową. 1 litr bulionu drobiowego 25 dag śmietankowego serka topionego 2 cebule 2 ząbki czosnku pęczek pietruszki sól biały pieprz olej Na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, jak i wyciśnięty przez praskę czosnek. Zeszklić. W rondelku podgrzać bulion, dodać serek topiony i wymieszać. Gotować do rozpuszczenia się serków, dodać cebulę
Humanistka w kuchnirosole Pokroiłam w plasterki o grubości 0,5 cm Usmażyłam na gorącym tłuszczu w takiej samej panierce jak wieprzowe kotlety schabowe. Według mnie smakują podobnie jak ...mięso drobiowe :) To może być wyśmienita propozycja dla jaroszy. Seler można obgotować już w plastrach, ale uważajmy wtedy by go nie przegotować. Gotowany w połówkach może się lekko nie dogotować, ale ja lubię
Proste PotrawyPana Boczka Składniki - proporcje na 3 słoiki o pojemności 300 ml 450 g wieprzowiny (szynka lub łopatka) 200 g podgardla lub bardzo tłustego surowego boczku 100 g wątróbki drobiowej 200 ml wywaru z mięsa pół kajzerki 1 jajko 8 g soli 1,5 g czarnego pieprzu 0,5 g gałki muszkatołowej duża szczypta ziela angielskiego 1 mały liść laurowy mleko
Kulinaria - potrawy z różnych stron światadowolny mix sałat Na sos: 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka orzeszków pini świeżo zmielony pieprz sól Ugotowanego buraka kroimy w plasterki Upieczoną pierś drobiową kroimy w plastry Sałatę mini kroimy w paski Na talerz wykładamy najpierw sałatę, następnie wokół talerza układamy plastry buraka Na buraku układamy mięso Na środku plastry ziemniaka układamy w kopczyk
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comwdzięczny temat - są smaczne, łatwo dostępne, niedrogie i komponują się ze wszystkim. Można ich użyć do zapiekanek (zarówno takich , jak i tego typu ), doskonale komponują się z mięsem, zwłaszcza drobiowym , a pomysłów na ich wykorzystanie można naliczyć całą masę :) Dzisiejszy pomysł to mała wariacja na temat tego przepisu , przydatna w sytuacji, w której nie mamy w domu kurczaka
Kulinarne zapędy KokosaBardzo smaczny gulasz z żołądków drobiowych. Składniki: -ok. 1 kg żołądków ( u nas z kurczaka ) -2 marchewki -3 ząbki czosnku -3 łyżki mąki kukurydzianej -2,5 l bulionu warzywnego -2-3 łyżki masła -olej -sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi -ciemny sos sojowy W dwóch litrach bulionu z dodatkiem ząbka czosnku i marchewki gotujemy do miękkości umyte żołądki. Marchewkę
Maminek kulinarnydań jakie do tej pory jadłam z czerwoną soczewicą. Składniki: 150 g czerwonej soczewicy spora marchew cebula 150 g dobrej kiełbasy ok 90 g koncentratu pomidorowego 400 ml bulionu (drobiowego) olej słodka i ostra papryka majeranek, cząber sól, pieprz Przygotowanie Na patelni podsmażamy cebulę i kiełbasę pokrojone w kostkę. Następnie przesypujemy je do garnka, zalewamy bulionem i dodajemy pokrojoną
e-PrzepisyKulinarneSKŁADNIKI: korpusy słonych babeczek - domowe lub kupione, u mnie 16szt takiej standardowej wielkości (jeśli ktoś jest z okolic Lublina polecam z piekarni Mielnik) 20 dag szynki gotowanej lub drobiowej dobrej jakości 10 dag masła 2 trójkąciki serka topionego 2 łyżki serka naturalnego (może być kanapkowy, homogenizowany a nawet twarogowy) sałata (u mnie lodowa) kawałeczek czerwonej papryki do ozdoby szczypiorek
Kto ugości moich gości?Lekki, delikatny i pyszny! Zdecydowanie powinien powędrować na listę: do przetestowania SKŁADNIKI 2 duże piersi z kurczaka (ok. 0,5 kg) 35 dag wątróbki drobiowej 2 średnie selery 3 cebule 1 margaryna (np. PALMA) 1,5 szkl. bułki tartej 4 jajka sól pieprz 6-8 liści laurowych 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej pęczek natki pietruszki PRZYGOTOWANIE Wątróbkę sparzyć wrzątkiem. Selery umyć
zabawa smakiemsmaczne, syte i dietetyczne danie. Pulpety można także panierować ,usmażyć i podać z ziemniakami i ulubioną surówką. Zupa krem z pulpetami z brukselką 2 litry bulionu drobiowego 2-3 różyczki kalafiora 2-3 różyczki brokułu marchewka 30 dag brukselki jogurt do zabielenia zupy sól pieprz cytrynowy Na pulpety
Takie tam pichcenieCoś dla małych milusińskich, soczyste kotleciki z mięsa drobiowego. Zamaist tradycyjnych kotletów spróbujcie wersji z fasolą, myślę że nie będziecie zawiedzeni :) Składniki: 70 dag filetu z kurczaka 2 jajka 1 czerstwa bułka pszenna 1 puszka czerwonej fasoli ok 1 łyżeczki soli 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka tymianku olej do smażenia Filety zmielić w maszynce na dużych
Delicious Titbits