wałkujemy (lub rozciągamy) na grubość ok. 5 mm i smarujemy dość grubo sosem. Posypujemy żółtym serem, układamy pieczarki z cebulką, szynkę i ananasa. Całość pieczemy na papierze do pieczenia 20-25 min w 180 stopniach Celsjusza. A tu jeszcze przed wstawieniem do piekarnika Zachęcam do pieczenia domowej pizzy. To nic trudnego, a i napracować nie trzeba się za dużo
Ratunku obiadSmakuje wyśmienicie na pizzy, hot dogach, sałatkach, suchych przekąskach, jako dodatek do mięs czy warzyw. Można go użyć jako sos do gołąbków, makaronu, czy też do domowych zapiekanek. Jest uniwersalny, szybko się wykonuje i smakuje bardzo dobrze. Chyba każdy go lubi:) Polecam i życzę smacznego:) Składniki: 2 duże i dojrzałe pomidory pół szklanki passaty 1 duża cebula 1 ząbek czosnku
Zasmakuj Kuchnidressing rosyjski idealny do pastrami, ale także do domowych burgerów, frytek itd. Jest bardzo prosty i robię go często, bo jadamy go też z kanapkami. Tym razem przydał mi się do Pizzy Cazone w stylu Reuben . Mówię Wam, pyszności! Składniki: 3 łyżki majonezu 3 łyżeczki ketchupu 3 łyżeczki chrzanu 2 łyżeczki sosu Worcestershire 1 nieduża cebula świeżo zmielony pieprz szczypta
Blondynka GotujeFarszynki to nic innego jak cienkie ciasto drożdżowe (takie jak na pizzę) wypełnione pikantnym nadzieniem z mięsa mielonego i warzyw. Podałam je na ciepło z sosem
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniadipy! Od podstawowych, przez słodko-kwaśne, aż po czasem bardzo dziwaczne. Z dobrym sosem każdy posiłek zyskuje na smaku i staje się 'niezwykły'. Zmieniając jego rodzaj, możemy urozmaicać proste obiady. Dipów używam bardzo często: do grilla, drobiu, ryb, burgerów, surowych warzyw, domowych frytek, pizzy itd... I powiem Wam, że czasem nieźle z nimi eksperymentuje! Nawet jeśli coś nie wyjdzie(...)wiadomo czego jeszcze, a produkty i posiłki, które mogę przygotować sama, robię własnoręcznie w domu. Korzystając z darów natury, dbam o siebie i swoje ciało. Większość ludzi sosy przygotowuje na bazie majonezu lub śmietany. Ok...majonez to jajka i olej, więc teraz pewnie zadajecie sobie pytanie, co w tym złego. Przecież jajka są zdrowe, a olej czy oliwa powinna znajdować
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńjakaś nowojorska odmiana może nas zaskoczyć smakiem? Napiszę tylko tyle, że na drugi dzień po przyrządzeniu tego sosu, moja żona przyniosła do domu pizzę specjalnie po to, żeby móc go na nią jeszcze raz nałożyć. To się nazywa sukces! ;) Na skalę domową, ale czy taka nie jest najważniejsza? Co ja uważam za wyróżnik tego przepisu? Myślę, że pewnego rodzaju aksamitność
zadanie-gotowanieJeden z popularniejszych sosów jednak wersji oczywiście jest wiele. W każdym razie ten domowy smakuje najlepiej. Wspaniały dodatek do mięs pieczonych i grillowanych, ale także np. do pizzy. Uwielbiam czosnek za wyrazisty smak :) Składniki: 150 ml gęstego jogurtu naturalnego łyżka majonezu łyżka śmietany pół łyżeczki octu winnego 2 ząbki czosnku pół łyżeczki cukru sól, pieprz łyżeczka posiekanego koperku Przygotowanie
Symfonia smakowaDomowa pizza... Nie ma to jak domowa pizza... :D Ciasto: 0,5 kg mąki 50 g drożdży 1,5 szklanki mleka 0,5 szklanki oliwy 1 łyżka soli 1 łyżeczka cukru Sos pomidorowy: 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki ketchupu 0,5 szklanki gorącej wody duży ząbek czosnku łyżeczka oregano łyżeczka bazylii sól szczypta cukru Mleko lekko podgrzewamy, dodajemy
Pelusiowa Kuchniarazie nie dorównała tej warszawskiej. Dziś zabrałam ochoty, by zrobić domową Parmę. Uwielbiam ją za prostotę i niewielką ilość składników, dzięki czemu każdy z nich można poczuć, nic nie zlewa się w całość bez wyrazu, wręcz przeciwnie - pizza po 1. nie jest zalana sosem, po 2. nie jest zapaćkana niewiarygodną ilością sera - dzięki temu każdy kęs to uczta
Moje QulinariaCoś zamiast pizzy. 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 400 g mąki 1 szkl. letniej wody szczypta soli szczypta ziół prowansalskich dodatki kiełbasa
Moje domowe kucharzenieSkładniki: Ciasto: 1,5 szklanki ciepłego mleka 1/2 kostki drożdży 2 jajka 2 łyżki oleju szczypta soli, cukru i pieprzu 2 szklanki mąki (+/-) Sos: 0,5kg
A Ty Smakuj Mnieposyp kruszonką. Piecz ok. 18-20 minut.Odstaw do ostygnięcia.Możesz również podawać polane domowym sosem karmelowym. Smacznego!Paulina P.S. Już niebawem podzielę się z Wami pomysłem na domowy prezent w słoiczku! Popularne posty : Kakao, czekolada, kokos i... piankowa niespodziankaSuper prosta pizza na miękkim spodzie - uzależniająca!Przed śniadaniemRozpływający się w ustach, portugalski cynamonowy ryż na mlekuBatoniki- dopalacze
Gotowanie to kochanieZapiekanka szybka, prosta i zrobiona z tego co miałam w lodówce. Zatopiona w sosie pomidorowym który powstał z domowego przecieru. 150 g makaronu penne 2 szklanki
wesoła kuchniaPyszne domowe zapiekanki z mąki orkiszowej z oscypkiem i kiełbasą żywiecką od firmy Hańderek . Możemy przyrządzić je na szybki obiad lub kolacje,najlepiej smakują podane z sosem czosnkowym lub konfiturą żurawinowa. Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki orkiszowej jasnej 3/4 szklanki letniej wody 20 gram świeżych drożdży 1 łyżeczka soli morskiej 1 łyżeczka cukru brązowego 2 łyżki oleju Dodatkowo: 1 duży(...)oscypek 300 gram kiełbasy żywieckiej z Polskiego Dwora Hańderek 4-5 pieczarek 1 cebula czerwona Kilka kawałków papryki konserwowej Ketchup pikantny Zioła do pizzy Mąka do podsypania Papier do pieczenia Sposób przygotowania: Drożdże rozpuszczamy z cukrem w letniej wodzie, odstawiamy na kilka minut. Do miski wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy sól, olej oraz rozpuszczone drożdże, zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto. Przykrywamy
Bajeczna Kuchniazamówił pizzę Czuły Pirat (23 zł). Do tego postawiliśmy na Caffè Latte (6 zł) i herbatę cytrynowo-limonkową (4zł). Do wyboru są także różne rodzaje piw oraz soków. Wśród zagryzek m.in.: tatar, pajda ze smalcem czy zapiekanka. Jeśli chodzi o burgera to wśród składników znalazły się: pomidory, czerwona cebula, zielone oliwki, mozzarella, ogórki konserwowe i rukola. Do tego sos(...)nieco za bardzo wysmażone. Zastanawiam się także czy dodawanie sosu BBQ do wszystkich burgerów to dobry pomysł. To dość intensywny w smaku sos i mam wrażenie, że może "zabić" mniej wyraziste składniki. Pokombinowałabym jeszcze z tym na miejscu kucharza, jest przecież tyle innych sosów, które fajnie łączą się z burgerami. Domowe frytki są dobrze zrobione, chrupiące z zewnątrz i miękkie
Pasja Smaku