domowy schab - 1187 przepisów (strona:10/80)

Schab pieczony w pietruszkowej marynacie 175

Dzisiaj przedstawiam przepis na pyszny domowy pieczony schab. Schab doskonale nadaje się kanapki, można go również podać na ciepło. Mięso jest miękkie i rozpływa się w ustach.  SKŁADNIKI: 1,5 kg schabu bez kości, 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka majeranku. 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej, 1 łyżka suszonej natki pietruszki, 1 łyżeczka pieprzu, ½ łyżeczki soli, 50 ml oleju, PRZYGOTOWANIE

Tradycyjna kuchnia Kasi
Schab pieczony 189

Schab pieczony                                    Pyszny domowy schabik na świąteczny stół                                   Składniki : schab b/k - 1,5 kg majeranek - 1 łyżeczka papryka  słodka  mielona  - 2 łyżeczki

Kuchnia Danusi
domowe wędliny parzone 35010

wyłączamy i zostawiamy do ostudzenia. Po całkowitym ostudzeniu zagotowujemy jeszcze raz  5 min i studzimy. Wyjmujemy, osuszamy i wstawiamy do lodówki. Potem możemy się rozkoszować smakiem domowych wyrobów: schabu, szynki, karkówki... Polecam ! Smacznego

chleba naszego
Szynka wieprzowa. 135

minione święta Gwiazdor mi przyniósł Szynkowar, do tej pory nie miałam pojęcia, że coś takiego istnieje. Lubię domowe wędliny przynajmniej wiadomo co się je! Przyrządzam domowy pasztet, schab gotowany, a teraz mogę robić różne szyneczki/ kiełbasy! To moja pierwsza próba! Musiałam pomóc sobie przepisami, które znalazłam w internecie, dołożyłam trochę swoich ulubionych przypraw i myślę, że warto spróbować tej wędliny

Kuchnia Beaty
Schab w majeranku 128

już kolejny przepis na Naszym blogu na domową wędlinę. Schab w majeranku jest bardzo prosty do wykonania, zawsze się udaje i wychodzi bardzo smaczny.  Schab w majeranku SKŁADNIKI: 1 kawałek schabu -ok 1 kg  sól  majeranek  kilka ząbków czosnku Mięso myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Czosnek obieramy i kroimy na cienkie plasterki. Mięso nacinamy, tworząc małe

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
ŚLEDŹ W SMAŻONYCH JABŁKACH 197

natką pietruszki.Smacznego!.  Kilka przepisów do zobaczenia: ************************************ PRZEPYSZNY SERNIK JAGODY SAŁATKA Z KAPUSTY KISZONEJ Z OLIWKAMI KOTLETY SCHABOWE Z FIGAMI I ŻURAWINĄ MÓJ DOMOWY TRADYCYJNY BIGOS JAK ZROBIC DOMOWYM SPOSOBEM MARCEPAN SCHAB ZE ŚLIWKMI KAWA TRUFLOWA PASIASTY KOKTAJL CAPUCCINO PASZTET Z ŻURAWINĄ KOTLETY PANI GAJOWEJ KOTLET SZARPANY GOŁĄBKI MYŚLIWEGO BABKA KORZENNA DOMOWY CUKIER WANILIOWY DROŻDŻOWE CHRUSTY PRZYPRAWA DO PIERNIKA PRZEPYSZNY

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Schab w sosie rozmarynowym 206

Wariacja na temat schabu w sosie do obiadu. Przepis znalazłam u Margarytki, zmniejszyłam trochę porcje i od siebie dodałam jałowiec.Składniki:5 grubszych plastrów schabu bez

Kuchnia domowa Ani
Schab a’la polędwica łososiowa + film 51

Schab a’la polędwica łososiowa to pyszna domowa wędlina, pełna przypraw, idealna do kanapek, której nie może zabraknąć na świątecznym stole. Taki schab to rewelacyjna propozycja dla zabieganych, gdyż jego przygotowanie nie wymaga wiele uwagi, świetnie smakuje na zimno, pokrojony w cienkie plasterki. Zachęcam do wypróbowania przepisu.     składniki na 1,5 kg schabu 1,5 kg schabu

Smakowite Dania
Schab pieczony w rękawie 190

jego wszystkie "soki", dzięki czemu nie będzie suchy i nie będzie się kruszył. Możesz go podać z czym tylko lubisz - chrzanem, ćwikłą itp.  Składniki: 0,5 kg schabu 2 łyżeczki domowej przyprawy do wieprzowiny  + 1 łyżka oleju 2 łyżki oleju do smażenia Przygotowanie: Z oleju i przyprawy przygotować marynatę. Obmyty i osuszony kawałek schabu obtoczyć w marynacie. Wstawić

Fabryka pomysłów
Krótka wielkanocna przypominajka 176

sałatka jarzynowa Domowy majonez w słoiku Pasztet mięsnyPate z drobiowych wątróbek Szynka pieczona w ziołachDrobiowa pieczeń rzymska Terrina z golonki Schab ze słoika Schab karkowy z pończochy Schab pieczony w przyprawach Domowa podsuszana kiełbasa żywiecka Domowa polędwica wędzona Domowa wędzona kiełbasa chłopska Polędwica wileńskaSchab karkowy z pończochy Zakwas na żurekZakwas na czerwony barszczZakwas żytnio-owsiany na wielkanocny żurekPieczywoChleb tygrysi (dutch

Kulinarne przygody Gatity
Schab pieczony w mleku 122

smaku mleka. Tak upieczony schab wykorzystuję również jako dodatek do obiadu. Podaję z sosem np. chrzanowym, przygotowanym na bazie pozostałego mleka z pieczenia. Polecam :) Składniki - 1 kg schabu - 2-3 szklanki mleka  Marynata - czosnek mielony - papryka mielona ( ostra i słodka w/g gustu ) - kminek mielony - majeranek - sól - olej   Wykonanie Schab myję, osuszam, oczyszczam ze zbędnych błonek i skórek, odcinam(...)moich propozycji na domowe wędliny ( po kliknięciu w tytuł nastąpi przekierowanie do przepisu ) : Schab suszony, dojrzewający. Schab z pończochy. klik   Schab kanapkowy, peklowany, parzony w piekarniku. klik   Boczek pieczony majerankowo-czosnkowy klik   Boczek rolowany, peklowany, pieczony w niskiej temperaturze klik Po więcej domowych wędlin zapraszam do mojej zakładki :  Domowe wędliny klik

Kuchnia z widokiem na ogród
Suszone wędliny, prosty przepis 215

Domowe wędliny suszone dla każdego, bez wędzenia.  -- Świeże (nie mrożone) mięso myjemy w zimnej wodzie i osuszamy. Potem odcinamy nożem (formujemy kształt) niepotrzebne kawałki- tłuszczu itp. Przygotowane schaby nacieramy solą kamienną niejodowaną lub morską i cukrem. Wstawiamy do naczynia(szklane, nierdzewne,ceramiczne) i chowamy na 48 h do lodówki. Co 12 h odlewamy wydzielające się soki i wycieramy naczynie

chleba naszego
Kotlet schabowy 148

Kotlety schabowe.. 50 dkg schabu, polędwicy sól, pieprz domowa vegeta 2-3 jajka 1-2 łyżki śmietany bułka tarta , mąka Mięso pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem.Jajka roztrzepać razem przyprawami i  śmietaną.Mąkę wymieszać z bułką tartą.Kotlety namoczyć w  jajkach, a następnie obtoczyć w mące z bułką tartą.Usmażyć na rumiano z obu stron

Moje domowe kucharzenie
Domowa wędlina-peklowany schab i szynka 1180

Zachęcam do robienia domowych wędlin, smakują o niebo lepiej od sklepowych, i wiemy co jemy. Wbrew pozorom, robi się ją szybko, nic trudnego, polecam :)  W dzień powszedni i od święta!    2,5 kg  schabu i  szynki 2 l wody 2 łyżki soli peklującej 4 kulki ziela ang. 2 listki laurowe Do pieczenia: olej majeranek

Takie tam pichcenie