Koniec przerwy świątecznej i koniec wolnego od Wypiekania na śniadanie. Jako, że dużo piekę domowego pieczywa postanowiłam i tym razem wziąć udział w akcji. W tym tygodniu pieczemy chleb Gosi z bloga Smaki Alzacji . Chleb jej jest bezglutenowy ale ja niestety nie miałam takiej mieszanki jaką miała Gosia. Upiekłam więc na mące chlebowej typ 750 i zamiast świeżego użyłam suszonego
Ewa w kuchniSchab Dojrzewajacy bez dodatku tłuszczu Okiem dietetyka patrzę i nie wierzę! W szędzie milion sposobów jak szybko schudnąć.. Najlepiej biedny człowieku schudnij w 1 dzień
IzaGotujes kła dniki: 150 g liści czosnku niedźwiedziego 30 g ziaren słonecznika 125 g oliwy z oliwek sok z cytryny sól, pieprz wykonanie: Pestki słonecznika podprażamy
Domowy Smak JedzeniaZostało niewiele czasu do Świąt Wielkanocnych, więc najwyższa pora przygotować domowy zakwas na żurek. Składniki: - 1 szklanka mąki żytniej razowej - skórka z 1 kromki chleba żytniego - 3 ziarna ziela angielskiego - 3 ziarna pieprzu - 1 liść laurowy - 2 ząbki czosnku - 1/2 łyżeczki soli - woda Przygotowanie: Mąkę wsypujemy do garnka, zalewamy 1 i 1/2 szklanki gorącej wody i mieszamy. Gdy wystygnie dolewamy
Zainspirowana w kuchniCoraz więcej przepisów wpasowujących się w Święta Wielkanocne. Ja dzisiaj wam również chciałabym przedstawić moją kolejną propozycję, którą są miseczki chlebowe na kefirze. Już raz piekłam
dom-agi.plPrzepis ten jest dla wszystkich miłośników zapachu pieczonego chleba, który unosi się i wypełnia każdą przestrzeń domu. Bardzo szybki a jakże smaczny domowy chlebek. Jego wersji i smaków może być wiele, w zależności jakiej mąki użyjemy i jakich ziaren dodamy do ciasta. Składniki na 2 keksówki:- 6 szklanek mąki- 2 szklanki zmiksowanych płatków owsianych- 2 łyżeczki soli- 4 łyżki oleju
Zainspirowana w kuchniChleb Graham na zakwasie...Podłużny chleb z chrupiącą skórką.Upieczony z mąki pszennej Grahama.Na bazie zakwasu żytniego.Pyszny, zdrowy, domowy.Polecam!Składniki:Zaczyn:3 łyżki zakwasu żytniego
Gospodyni Miejskaczekoladowy, aby pokazać i nauczyć, że są też inne rodzaje chleba i zjadanie pieczywa nie musi być nudną regułą. Domownicy znają już chleb razowy na zakwasie, grahamowy, pszenny słodki więc przyszedł czas na czekoladowy. Świetnie smakuję z domowymi konfiturami ale i ze słonym masełkiem jak i również sam w sobie jest bohaterem. Wbrew pozorom nie jest on taki słodki.SKŁADNIKI(...)pieczenia blaszce. Przykrywam folią- Odstawiam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, na około 1 godzinę. W połowie czasu wyrastania smaruję bochenki jajkiem.- Piekarnik nagrzewam do 230 stopni i piekę chleb przez 10 minut. Później obniżam temperaturę do 180 stopni i piekę przez kolejne 20 minut.- Wyjmuję z piekarnika, przykrywam ściereczką i czekam aż całkowicie ostygnie. - chlebek czekoladowy jest pyszny
Basia w kuchnirazu wiedziałam, że spróbuję wędzony posmak uzyskać używając wędzonej papryki :) Efekt był co najmniej zadowalający!!! Żurek wegański na domowym zakwasie zakwas: 3-4 łyżki mąki żytniej pełnoziarnistej 2 szkl. przegotowanej, letniej wody 2 ząbki czosnku skórka z chleba razowego na zakwasie Składniki zakwasu mieszamy w słoiku i nakrywamy ściereczką. Odstawiamy w temperaturze pokojowej na ok 5 dni. Codziennie mieszamy. wywar
Dzieje kuchennej WiewióryKochani! Miałam miły domowy weekend i upiekłam trochę smakołyków. Wrzucam poniżej kilka zdjęć. Dajcie znać w komentarzach na co byście mieli ochotę i przepis, na który wypiek uszczęśliwił by Was najbardziej :) Miłego słodkiego poniedziałku! Drożdżówka kardamonowa z makiem Wegański chlebek bananowy z rumowymi śliwkami Kakaowa krajanka z lukrem kawowym Razowy chleb orkiszowy z żurawiną i orzechami Pieczone pierogi z nadzieniem
Dzieje kuchennej WiewióryW ostatnich latach nastała moda na odchodzenie od klasycznych wyrobów pszenicy i zastępowanie jej innymi zbożami. Chleb orkiszowy na zakwasie jest jedną z ciekawszych alternatyw dla
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaWitam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na pyszne i puszyste drożdżówki z serem i owocami leśnymi. Upieczenie domowych drożdżówek nie jest trudne a czasami warto się troszeczkę
Uwaga Babcia Piecze ChlebA to olejny chlebuś dla wielbicieli domowego pieczywa. Jak już pisałam nie ma nic lepszego od domowego wypieku. Ten zapach w domu i ten smak, poezja.400
Ewa w kuchnisosie satay Ryż z sosem pomidorowym Pulpety z kaszy jaglanej Bomby tłuszczowe czekoladowo-orzechowe Ciasto bananowe Wegańskie ciasteczka cynamonowe Chałwa domowa bez cukru Kotlety z buraka i kaszy jaglanej – pieczone Najbardziej popularne przepisy wegetariańskie w 2020 roku Chleb na maśle orzechowym z siemieniem lnianym Gofry orzechowe bez mąki pszennej Pieczone placki z cukinii Keto kokosanki maślano-kokosowe Keto bułki(...)mąki pszennej Pieczone placki z cukinii Keto kokosanki maślano-kokosowe Bomby tłuszczowe czekoladowo-orzechowe Keto bułki z babki jajowatej Trufle kokosowe z mascarpone Keto fudge czekoladowo-orzechowy Chałwa domowa bez cukru Frittata ze szpinakiem i fetą Keto naleśniki na mascarpone bez mąki Artykuł Najbardziej popularne przepisy w 2020 roku pochodzi z serwisu WegePrzepis
WegePrzepisDrożdżowe z formy Drożdżowe z keksówki to ciasto idealne do smarowania masłem i domową konfiturą. Nie jest zbyt słodkie, nie posiada kruszonki. Można nim zastąpić jedzone rankiem pieczywo, tym bardziej, że dzięki formie swym wyglądem przypomina bochenek chleba! Świetnie skomponuje się ze szklanką ciepłego mleka lub kakao. Kilka dni temu otrzymałam piękną, pastelową keksówkę, która swój chrzest bojowy przeszła właśnie
Moje Qulinaria