Domowe bułeczki pszenne na drożdżach, nie ma nic lepszego niż domowe pieczywo. Przepis na te pyszne bułeczki na drożdżach opracowywałam dość długo, charakteryzują się puszystym środkiem, idealne na co dzień, jak i dla dzieciaków. Mają cieniutką i chrupiącą skórkę, miękisz miękki i puchaty. Bułeczki można wykonać o dowolnym kształcie, jak i dowolnie ponacinać. Bułeczki drożdżowe dzięki technice wypieku zachowują(...)booku, "DOMOWE WYPIEKANIE" . Teraz wyjątkowej cenie ! E-book jest efektem kilku miesięcy pracy, znajdziesz w nim bardzo dużo merytorycznej wiedzy o wypieku chleba na aktywnym zakwasie. Więcej informacji o e-booku znajdziesz - DOMOWE WYPIEKANIE – KAROLINA SMYK
SMYKWKUCHNIDziś coś, dla miłośników pieczywa. Chleb na piwie z dodatkiem miodu. Przepis Ewy z grupy Domowa piekarnia. Chleb zostaje ze mną na stałe. Spróbujcie koniecznie, chlebek jest na prawdę smaczny. Mimo, że zawiera dość dużo piwa, w ogóle go nie czuć. Bałam się też miodu, myślałam, że będzie słodki. Dodałam dwie płaskie łyżki, jak dla mnie jest
Agusiowe smakołykiCzy może być coś lepszego jak taki chlebek na śniadanie ? Dla mnie nie, chlebek jest pyszny. Przepis na wykonanie w thermomix na dole. Przygotowanie ciasta –
Kuchnia PokoleńByłam zmęczona w domu nie było chleba, więc zaczęłam szukać przepisu na szybkiego przepisu. Co więcej przypomniało mi się, że będąc w sobotę u znajomych (i
Brzuszki Łakomczuszkirozświetliła i ociepliła mój listopad i razem z innymi Piekarzami i Piekarenkami ogrzewaliśmy się przy piekarnikach. Tym razem do upieczenia Ania wybrała bagietki z bloga Jacka Przepisy na domowy ser i chleb. Bagietki dość proste w przygotowaniu, tylko moje nie są tak piękne jak Jacka ale zapewniam Was że równie smakowite i zniknęły szybko. Polecam te bagietki do zrobienia, mają
Moje Małe CzarowanieDomowy chlebek z chrupiącą skórką i aromatyczną czarnuszką. Dzięki dodatkowi ziemniaków, chleb bardzo długo zachowuje swoją świeżość. Składniki: 400g mąki pszennej typ 650 100g mąki żytniej razowej typ 2000 100g słonecznika 250-300ml ciepłej wody 10g soli jeden duży, ugotowany i rozgnieciony ziemniak 30g świeżych drożdży łyżeczka cukru Zaczynamy od przygotowania rozczynu. Przeczytaj cały przepis - Chleb pszenno-żytni
AleTorcikWszystko smakuje najlepiej, kiedy się zrobi to samemu. Polecam Wam pyszny, chrupiący chleb graham, który na pewno już na stałe zagości w mojej domowej piekarni :) Chleb graham z ziarnami Składniki: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 2 szklanki mąki graham (typ 1850) 2 szklanki mąki pszennej 2 szklanki letniej wody (dałam
Smaki Nataliizapomnianą domową metodę obróbki potraw. Dzisiejsza kanapka to pochwała pasteryzacji. I babci! Do pełni szczęścia i foodgazmu kubełków brakowało mi jedynie ogórka kiszonego... Ech! 2 płaty karkówki dość tłuściutkiej (z kością)1 łyżeczka soli jodowanejprzyprawy (2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, 1 łyżka majeranku, 1 łyżka czubricy zielonej, kilka ziaren czarnego pieprzu)1 łyżeczka suchej żelatyny2 kromki chleba pełnoziarnistegomusztarda(...)pierwszy raz. Po godzinie całość wystudziłam. Następnie znowu pasteryzowałam przez godzinę, i znowu wystudziłam. Ostatecznie wstawiłam na noc do lodówki do stężenia.Rano zachwycałam się kanapką ze świeżutkiego chleba i domowej karkówki ze smalczykiem i galaretką. Na wierzch jedynie kleks musztardy. I nie potrzeba nic więcej.No, może jeszcze tylko kawa. Kawusia. Mam nadzieję, że przepisy spodobają się w akcjach
bastalenaFabryka kuliarnych inspiracji Konwalie w kuchni Kulinarna Maniusia Kuchnia Gucia Kuchennymi drzwiami Leśny Zakątek Moje małe czarowanie nie-ład mAlutki Nie tylko na słodko Ogrody Babilonu Przepisy na domowy ser i chleb Smaki i Aromaty Smakowity chleb W mojej kuchni W poszukiwaniu slowlife Zacisze kuchenne
Moje domowe kucharzeniecórka miałam zamiar piec bułki, ale jak wiecie na razie mam sprawną tylko jedną rękę i dlatego zamiast trudzić się z formowaniem - wszystko przełożyłam do blaszki. Wyszedł pyszny, domowy oraz mięciutki chleb, który przez długi czas pozostaje świeży! Koniecznie sami spróbujcie i przekonajcie się, że upieczenie domowego pieczywa może być dziecinnie proste! Chleb pszenny bez wyrabiania - składniki
Di gotujeCóż może być lepszego niż domowe masło ze świeżym chlebem. Do tego domowej roboty powidła lub łyżka miodu. Pyszne śniadanie lub kolacja. Może i Wy skusicie się na zrobienie domowego masła. Jeśli nie macie dostępu do wiejskiej dobrej śmietany to w sklepach pojawiła się śmietana 42%, która jest idealna do domowej produkcji masła. Podaję Wam przepis podstawowy, ale poprzez dodanie
O kuchni z uczuciemjego zwyczajność znika a zaczynają się czary. Dzisiaj mało kto pamięta, jak cudowny zapach, unosił się jeszcze kilkanaście lat temu, wokół naszych piekarni. Zapach ten powraca w domowym wypieku zwykłego chleba, w którym nie znajdziesz spulchniaczy, polepszaczy, barwników i sztucznych brrr.. aromatów. Jeżeli chodzi o mnie, to jeżeli trzymam w ręku, pajdę tego chleba i przymknę oczy ... niczego
Miód i pieprzBardzo dobry chlebek, lekko wilgotny. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i zagnieść na chle. Odstawić do ostudzenia. Wykonanie Thermomix – do naczynia miksującego dodać mąkę
Kuchnia PokoleńTen chleb nazywa się tygrysi chociaż wzór bardziej przypomina cętki lamparta albo żyrafy. Kiedy go upiekłam Żarłoczek powiedział, że ładne żółwie mi wyszły :D Spotkałam się
Smaczna Pyzakońcu będziemy jeść go przez najbliższe trzy dni. Niestety sklepowe pieczywo szybko czerstwieje, a w Święta mamy tyle na głowie, że nie ma czasu na pieczenie skomplikowanych chlebów. Ten chleb pszenno-żytni ze śliwką i makiem nie dość, że długo zachowuje świeżość i jest bajecznie prosty do przygotowania, to dodatkowo… jest na zakwasie. Ostatnio na rynku pojawiła się nowość(...)chlebek zagniecie się w ciągu chwili. Potem musimy poczekać na rośnięcie i pieczenie, ale zapewniam, że warto. Śliwka nadaje mu takiej cudownej wilgotności, a mak świątecznego charakteru. Kocham domowe pieczywo. Chleb pszenno-żytni ze śliwką i makiem: 400 g mąki pszennej (typ 650 lub 750) 200 g mąki żytniej pełnoziarnistej (typ 2000) 400 ml lekko ciepłej wody 1 łyżka miodu
Poezja smaku