Party Dip Meksykański” firmy Delecta to jak najbardziej mogę go wszystkim polecić. Jest dość ostry, ale naprawdę bardzo smaczny i dobrze doprawiony. Idealnie nada się do nachosów czy domowych hamburgerów. Jak wszystkie tego typu sosy jest prosty w przygotowaniu. Ja osobiście zmniejszyłam o połowę ilość wody podaną na opakowaniu (zastąpiłam ją nieco większą ilością keczupu). Dip zagości na pewno
Mania Gotowaniaokaże się kompletną klapą? W takiej awaryjnej sytuacji warto mieć pod ręką przepis na bajaderkę, przez niektórych zwane kartofelkami J Teraz na pewno nic się nie zmarnuje :) Warto zrobić domową wersję Bajaderki, gdyż kupując je w piekarni, tak naprawdę nie wiemy jakie niespodzianki w sobie kryją J Przepis jest naprawdę ekspresowy. Z bajaderkami możemy eksperymentować do woli, za każdym
Mania Gotowaniauzyskać zmniejszamy lub zwiększamy jego ilość. Dodajemy koncentrat pomidorowy i ewentualnie przyprawiamy do smaku. Gotujemy jeszcze około 5 minut. Na samym końcu dodajemy śmietanę lub jogurt. Podawać z domowej roboty razowymi grzankami, posypujemy parmezanem lub tarta mozzarellą
Mania GotowaniaJeśli macie ochotę na domowego kebaba to zapraszam na przepis. Naprawdę warto. Ja osobiście bardzo lubię jedzenie typu fast food, lecz staram się je ograniczać jak tylko mogę. Kebaby sprzedawane u nas nie przypominają za bardzo tych, które możemy skosztować będąc w Turcji. Tak naprawdę nie wiadomo co kryje się w kręcącym się na kołku mięsie J Na pewno
Mania Gotowaniamiasta Sajgon , z którego pochodzi wielu imigrantów wietnamskich mieszkających w Polsce. Wbrew pozorom przygotowanie sajgonek jest bardzo proste, choć wymaga poświęcenia trochę czasu i cierpliwości. Warto jednak spróbować bo domowe sajgonki nie mają sobie równych. Polecam! Sajgonki Składniki na około 15 sztuk: 1/3 cebuli czerwonej 1/2 marchewka 1/2 łyżeczki świeżego imbiru 1 ząbek czosnku 200 g drobno zmielonego
Mania Gotowaniamasła 100 g szynki szwardzwaldzkiej lub innej szynki dojrzewającej ½ czerwonej cebuli 1 ząbek czosnku około 1,5 litra wody 1 bulion w kostce (można użyć oczywiście bulionu domowego) 10 dag startego parmezanu około 10 pieczarek 60 g czarnych oliwek 30 g zielonych oliwek zioła prowansalskie, pieprz cebulka dymka (zielona część) Przygotowanie: Pieczarki obieramy kroimy w kostkę. Oliwki
Mania GotowaniaJednak nie, oj nie. To nie jest zwykła herbata. I nie mówię tutaj o jej cenie, bo co prawda jest wysoka, ale smak rewelacyjny. Te herbatki są tak jakby domowy wyrób, coś jakbyśmy sobie sami nazbierali z przydomowego ogródka owoców, pokrzywy czy rumianku i ususzyli, a później zalali wrzątkiem. Zapach tych herbat jest nieporównywalny nawet do droższej półki herbat typu
Magiczne Życie Martydużego garnka wyłożonego ściereczką, wlewamy wodę do 3/4 wysokości słoiczków. Gdy woda się zagotuje, pasteryzujemy słoiki około 10 minut. Sałatka szwedzka na zimę będzie idealna jako dodatek do domowych obiadów. The post Sałatka szwedzka na zimę appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwarto się czymś zainspirować. I tak było tym razem. Wracałam z pracy do domu, przeglądałam gazetę, trafiłam na przepis z krewetkami z piwa marcowego i natychmiast zadzwoniłam do mojego domowego „dostawcy” aby przedstawić listę zakupów. Tym razem się jednak nie zawiodłam i może dzięki temu coś jeszcze kiedyś z tej gazetki ugotuję. Przepis jest bardzo prosty i trudny
OstryKęsałkiem zapomniałam o tym przepisie, ale ostatnio tknęło mnie, żeby zrobić dziewczynkom coś innego do szkoły. Kanapki nawet te wymyślne mogą się znudzić, a taka domowej roboty słodka bułeczka jest o wiele lepsza niż kupne w sklepiku. I nagle, zaglądając do szafki, wpadły w moje dłonie rodzynki -już wiedziałam co zrobię. Czytaj więcej
Farmażonyrynku warzywnym znalazłam borówki. Nie mogłam się im oprzeć, więc powstał deser ;) Inspirowałam się przepisem z bloga W Domowym Zaciszu . Dodatki zależą od Was, ja nie przepadam za bitą śmietaną, więc dla siebie jej nie dodałam (przecież miało być fit ;)), ale już dla słodyczowych łasuchów taka bita śmietana pasuje tutaj jak ulał ;) Składniki (3 porcje): duży jogurt naturalny 330ml
Czerwona Porzeczkamnie najlepszy dodatek do deserów, gofrów, serników, innych ciast, czy jako dodatek do kremów. Polecam przepisy na frużelinę z innych owoców: Frużelina truskawkowa Frużelina jagodowa Frużelina truskawkowo-arbuzowa Domowa frużelina na 3 słoiczki: 400 g drylowanych wiśni 1,5 łyżeczki żelatyny 5 łyżek cukru 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w 4 łyżkach wody Umyte wiśnie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmoże być coś lepszego w upalny dzień niż domowa lemoniada? Lemoniada z całych cytryn jest jednym z najlepszych i zarazem najprostszych napojów jakie możemy sobie przygotować w lato. Ma zupełnie inny smak niż te kupne. Choć ma sporo cukru to i tak jest go mniej niż w napojach słodzonych niezdrowym syropem glukozowo-fruktozowym. Słodki cytrynowy smak doskonale orzeźwia – szczególnie
Poezja smakumleka 1/2 łyżeczki soli 70 g masła roztopionego 1 mała łyżeczka pasty waniliowej Skworcu Nadzienie serowe: 1 kostka sera białego ( u mnie 250 g) 1 żółtko domowy cukier z wanilią do smaku garść jagód (mogą być mrożone) Dodatkowo: kruszonka Słowo kruszonkę podlinkowałam, przekierowania są na przepisy,w których napisałam składniki i wykonanie tych dodatków. Wykonanie
Blondynka Gotujeskórą i w środku, ale miał coś jeszcze – niepowtarzalny smak ogniska/żaru/wędzenia. To to coś dzięki czemu kochamy ziemniaki z ogniska. Więcej inspiracji na na domowe wyroby – kiełbasy, wędliny oraz potrawy z grilla, ogniska i wędzarni znajdziecie na stronie DobraKiełbasa.pl . To miejsce dla wszystkich miłośników mięsa. Przyrządzanie kurczaka pieczonego w masie solnej zaczęliśmy od przygotowania
OstryKęs