się formować kotlety.5. Toczyć kulki wielkości moreli (ja robiłam zwyczajne kotlety), obtaczać je w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju.Rada: Podawać z ziemniakami, frytkami lub ryżem oraz ulubioną sałatką. Bardzo dobre są także na zimno z sosem na bazie jogurtu
Pasja Smakużadnym. Ale cóż, życie na wsi ma swoje zalety jak i wady. Patrząc na tortellini d razu pomyślałam o sałatce. I tu muszę przyznać, że to było dobre posunięcie bo sałatka wyszła bardzo smaczna. A sałatkę podałam na Agawa Platin Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniNadziewane muszle sałatką, to niezwykle dobry pomysł na przekąskę na różne okazje. Moja sałatka, którą nafaszerowałam makaron, to tylko pomysł, którego nie trzeba trzymać się ściśle. Ty możesz wykorzystać i włożyć swoją ulubioną sałatkę. Również dekoracja może być zupełnie inna. Składniki: 250g makaronu w kształcie dużych muszli. Sałatka: 230g szynko gotowanej, puszka kukurydzy, 5 mniejszych ogórków konserwowych, 145g odsączonych
W kuchni u Monikimajonez ( 0,33 l ); sól i pieprz do smaku; Wykonanie : Składniki wymieszać. Sałatkę schłodzić w lodówce. Uwaga: Sałatkę przygotowuję zawsze z podwójnej porcji. Połowę majonezu zastępuję dobrym gęstym jogurtem. Sałatka wtedy jest delikatniejsza w smaku
In my kitchensitku i przelać sporą ilością wrzątku - Brokuła podzielić na małe kawałki, ugotować na parze (ok 3 minuty) - W miseczce umieścić fasolę i pozostałe warzywa, ocet i przyprawy - Sałatkę skropić odrobiną dobrej oliwy i wymieszać dokładnie składniki - Ryż przełożyć na talerz, obok wyłożyć sałatkę z fasoli - Danie ozdobić słupkami cukinii. Gotowe
Wegańska kuchnia orientalnaschodach . Więcej pytań nie zadają , a sałatka znika w magiczny sposób , tak jak dzieciaki zaraz po posiłku " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Fajne , proste danie o lekkim orzeźwiającym ogórkowym smaczku , coś w stylu tzatzyki ,tylko łagodniejsza , dobre na dni kiedy mamy ochotę iść troszkę na łatwiznę(...)height: 1em;" /> ) . Całość wlewamy do sałatki , doprawiamy pieprzem i mieszamy , odstawiamy na godzinkę do lodówki , po czym mieszamy ponownie i w razie potrzeby możemy dosolić wg.uznania . Orzeźwiająca sałatka jest gotowa , dobra na kolację lub śniadanie , a także do lunch boxa w pracy . Smacznego " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Post Orzeźwiająca sałatka z ravioli i ogórkiem
Ogrodnik w podróżyBardzo dobra słodziutka, pożywna sałatka i co najważniejsze szybka w wykonaniu. Przepis zaczerpnięty z Kuchnii Lidla. Składniki: sałata (taka jaką lubicie, najlepiej pomieszać 2, 3 rodzaje sałat może być mix sałat z rukolą i sałatą dębową, do tego trochę sałaty lodowej i garść świeżego szpinaku, jeśli nie mamy aż tyle rodzajów lista może być krótsza ;)) 1 czerwona cebula (nie rezygnujcie
Brzuszki ŁakomczuszkiSałatka ta jest bardzo dobra mogę porównać ją do unowocześnionej wersji sałatki jarzynowej. Z podanych składników wychodzi bardzo duża porcja. Czytaj więcej
Pychotkaaamamy ochotę w danej chwili. Zamiast kupować gotowe sałatki w sklepie, taniej i zdrowiej jest przygotować taką sałatkę w domu, bo nic nie smakuje bardziej niż przyrządzona domowa sałatka, przygotowana z dobrej jakości składników, doprawiona według naszych upodobań i do tego za dużo mniejsze pieniądze. W słoiku taka sałatka pięknie się prezentuje, jest kolorowa i mamy gwarancję, że będzie smaczna
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSałatka jest zawsze dobra i na śniadanko i na kolację. Ponieważ w lodówce stało trochę otwartych słoiczków byłam zmuszona zrobić pyszną sałatkę z ich wykorzystaniem. SKŁADNIKI: zupka chińska: łagodna i ostra 5 jajek 6 ogórków konserwowych 1/2 słoiczka dżemowego grzybków marynowanych 1 mała cebulka lub kawałek białego pora 3 łyżki majonezu sól, pieprz grubo mielony lub z moździerza WYKONANIE: zupki
Kuchnia Beatyteż roszponka, rukiew wodna, albo liście rzodkiewki. Mamy sezon rzodkiewkowy, piękne pęczki pysznią się do nas na straganach, czemu by więc nie wykorzystać również tych zielonych listków? Dobrym wyborem przy tej sałatce może być również szpinak baby. Francuska sałatka z liści mlecza z musztardowym winegretem inspiracja frenchwomendontgetfat.com dla ok. 4 osób czas przygotowania: 15 min. Składniki
Chilli Czosnek i Oliwadrobno siekamy i posypujemy nim górę sałatki. Przystawkę zwieńczamy ozdobami z buraków, rzodkiewek i szczypiorku. Najlepiej pozostawić ją w lodówce na noc, by składniki przeszły aromatem śledzi. Bardzo dobra i prosta sałatka, która w różnych wariacjach znajduje fanów w całej Europie
Kuchenna KontrrewolucyaDzień dobry! Kolejny tydzień rozpoczynamy kolejną porcją zdrowia :) W dalszym ciągu na naszych talerzach lądują nowalijki i coś mi mówi, że ten stan rzeczy nieprędko ulegnie zmianie ;) Zresztą, po co? Czy jest coś lepszego niż młode ziemniaki posypane świeżym koperkiem? A do tego szklanka kefiru i jajo sadzone :) Dziś jaja sadzonego nie było (a może trzeba było je uwzględnić(...)przede wszystkim smacznie! Jedna porcja sałatki podana ze szklanką kefiru dostarcza około 337 kalorii, 10,5 g białka, 17,1 g tłuszczu, 39,7 g węglowodanów oraz 3,8 g błonnika pokarmowego. SKŁADNIKI: Dla 2 - 3 osób. 500 g młodych ziemniaków 1 pęczek rzodkiewki 1 pęczek dymki 1 pęczek koperku 3 łyżki dobrej jakości oleju tłoczonego na zimno (np. rzepakowy
W kuchni Katiemrożony. Najczęściej jem go samego z solą, ale ostatnio przeceniłam swoje możliwości i ugotowałam zbyt dużą porcję. A że nie cierpię marnowania jedzenia, to dodałam resztki do sałatki. Wyszła na prawdę dobra i bardzo syta. Zapraszam do wypróbowania przepisu :) SAŁATKA Z BOBEM, PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM I SEREM PLEŚNIOWYM (2 duże porcje) Składniki: - 200-250 gram bobu - 3 łyżki pestek słonecznika
Zgrabne GotowanieJest pyszna,doskonale sprawdza się na różnego typu imprezach.Lada dzień Sylwester,więc zbliża się doskonała okazja,żeby sprawdzić jak dobra jest ta sałatka. Składniki: tuńczyk w puszce,w oleju kukurydza konserwowa pęczek szczypiorku 3 jajka 5 dużych ogórków kiszonych sól pieprz majonez(opcjonalnie) miseczki waflowe- Vafini Sposób przygotowania: Tuńczyka odsączamy z oleju i wkładamy do naczynia.Dodajemy odsączoną kukurydze i posiekany
Wielki apetyt