5/5 - (8 votes) Kubdari, kazachski placek mięsny Kubdari to potrawa pochodząca z rejonu Swanetii w Wysokim Kaukazie. To tradycyjna pyszna potrawa, która z powodzeniem sprawdzi się
Ogrodnik w podróżyLubicie bajgle, a kto ich nie lubi? Choć tak lubiane, to jednak dość rzadko wypiekane są w domu. Wielu z Was zadaje pytanie, jak je upiec
SprawdzonaKuchnia.plBrzmi złowrogo, co? Na dodatek na liście składników jest jeszcze olej z pestek dyni. Wiem, że trochę nawydziwiałam, wiem. Jeżeli macie obawy, że nie uda Wam
Kardamonovy5 / 5 ( 3 votes ) Obłędne donuts z polewą toffi Nadchodzi tłusty czwartek czas pomyśleć o jakiś pączkach, faworkach itp. W tym roku zdecydowaliśmy że zrobię donuts
Ogrodnik w podróżyParę dni temu robiłam barszcz czerwony. I znowu z rozpędu upiekłam za dużo buraków. Normalnie ludzie gotują zawsze za dużo makaronu, ja piekę zawsze za dużo
KardamonovyKanapka z jajkiem na wypasie to moja propozycja na tani ale niezwykle smaczny i na długo sycący lunch lub kolację. Jajka na twardo w kanapce to
Dorota SmakujeTakie przekąski zdecydowanie zawsze warto mieć w swoich szafkach kuchennych. Zamiast sięgać po kolejne ciastko ze sklepu, czy nieznanego składu ciasto zakupione w pierwszej lepszej cukierni
Analiza SmakuNie jestem entuzjastką takich wynalazków. Tzn. nie byłam. Na imprezach zawsze wolałam jeść inne rzeczy. Postanowiłam, sylwestrowo, zmierzyć z tą przystawką. Wyszła super. Zdaję sobie sprawę
KardamonovyCukinia jest jednym z moich ulubionych letnich warzyw. Można wykorzystać ją na tak wiele sposobów, że aż trudno sobie wyobrazić. Jednak moim faworytem chyba już zawsze
okolicepalnika.plWiększość ze strączków, które używamy w naszej kuchni należy przed gotowaniem namoczyć, następnie wodę wylać i ugotować je w świeżej
Moja Mama GotujeSałatka z sorgo i brokułem – bardzo smaczna, prosta do przygotowania, sycąca, ciekawa bo sorgo to nada dość nietypowy składnik dań. Sorgo pochodzi i uprawiane jest
Dorota SmakujeParę lat temu muffiny były chyba najpopularniejszym wypiekiem w internecie. Dziś ustępują miejsca innym ciekawym wynalazkom. Jednak ja od czasu do czasu lubię je przyrządzić, tym
Przysmaki KarolkiKopytka to dla mnie zdecydowanie smak dzieciństwa. Bardzo często gotowała je moja mama: czasami w wersji klasycznej, czasami w formie racuchów na słodko i obie te
Gar ZdrowiaRabarbar – niesamowicie smaczne i zdrowe warzywo o lekko kwaśnym smaku. Kilka dni temu na blogu mogliście znaleźć przepis na kompot z rabarbaru . Pisałem tam o
Gar ZdrowiaSałatka świetna na kolację jak i na lunch. Czas jej wykonania to chwila/moment... oczywiście doliczając ugotowanie i wystudzenie jajek. Z podanej porcji składników wychodzą dwa, duże
Ze smakiem bez glutenu