Witajcie! W końcu zawitała wiosna, jest w miarę ciepło i od razu chce się żyć! W końcu można szykować lekkie, kolorowe posiłki. Niestety nadal ubolewam
Codzienne GotowanieWitajcie! Jak Wam mijają letnie miesiące? Pracujecie, czy macie wakacje? Ja ciągle pracuje i w ogóle nie czuje że jest lato, ponieważ temperatury są tu raczej
Codzienne GotowanieWitam w te już o wiele chłodniejsze, prawie jesienne dni. Ponurą i pochmurną aurę trzeba sobie rekompensować kolorami w kuchni i na talerzu, dlatego u mnie
Codzienne GotowanieHummus to pasta rodem z kuchni Arabskiej. Jej bazą jest ciecierzyca oraz sezam. Już nigdy nie zabraknie wam pomysłów na śniadanko. Podstawowy przepis zawsze możecie urozmaicić
prawdziwe jedzenie(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mleczna kanapka to batonik, który uwielbiają nie tylko dzieci, ale także dorośli :) Też należycie do grona, które kocha delektować się Mleczną Kanapką ? :) Jeśli
Kulinarne PrzebojeZupa z pieczonych pomidorów i papryki Zupa z pieczonych pomidorów i papryki. Pomysł na tą zupę podrzuciła mi autorka książki What Katie ate – czyli weekend
Kuchnia na wzgórzuPapryka faszerowana jak zrobić ? Papryka faszerowana, jak zrobić ? Hmm, szczerze bardzo prosto. Zapraszam po prosty przepis. Paprykę faszerowaną pamiętam z dzieciństwa, tak
Kuchnia na wzgórzuGdy spoglądam na publikowane przeze mnie przepisy to odnoszę wrażenie, że ostatnio żyję tylko na sałatkach różnej maści. Może sprzyja temu pora roku, choć gdy się
Przysmaki KarolkiCzas powrócić do blogowania, tym bardziej że mój chorwacki urlop skończył się już jakiś czas temu. Do tej pory natłok różnych spraw skutecznie odciągnął mnie od
Przysmaki KarolkiSKŁADNIKI: 250 g kalafiora- ugotowanego na parze 250 g boczniaków 250 g pieczarek 100 g kaszy jaglanej 1 szalotka sól i pieprz do smaku 1 łyżka
ClauditteMissCookingMarie ochotę na nowy przepis na tartę ? Sezon na szparagi dobiega końca, warto więc się pospieszyć i zrobić tartę z zielonymi szparagami i kozim serem, który
codojedzeniaUwielbiam naleśniki. Goszczą u nas bardzo często. Mam kilka wypróbowanych przepisów a oto jeden z nich: naleśniki bez mleka. Składniki : 4 jajka szczypta soli 2 łyżeczki
prawdziwe jedzenieEmpanady są kolejnym daniem rodem z Półwyspu Iberyjskiego. No i chyba muszę przyznać, że namowy mojej Drugiej Połówki żebym je zrobiła słyszę baaaaardzo często. Gdy już
Zakręcony WidelecPodstawowy przepis na smaczne naleśniki. Składniki: 1,5 szklanki mąki 1,5 szklanki mleka 3 jajka 1 łyżka cukru szczypta soli olej do smażenia Miksujemy wszystkie
prawdziwe jedzenieWczoraj wieczorem znowu naszło aby zrobić chociażby sałatkę. Ostatnio kupiłem ryż brązowy bo jest dużo bogatszy w witaminy, składniki mineralne i błonnik niż ryż biały i
Mechanik w kuchni