Nie jestem entuzjastką takich wynalazków. Tzn. nie byłam. Na imprezach zawsze wolałam jeść inne rzeczy. Postanowiłam, sylwestrowo, zmierzyć z tą przystawką. Wyszła super. Zdaję sobie sprawę
KardamonovyCukinia jest jednym z moich ulubionych letnich warzyw. Można wykorzystać ją na tak wiele sposobów, że aż trudno sobie wyobrazić. Jednak moim faworytem chyba już zawsze
okolicepalnika.plWiększość ze strączków, które używamy w naszej kuchni należy przed gotowaniem namoczyć, następnie wodę wylać i ugotować je w świeżej
Moja Mama GotujeSałatka z sorgo i brokułem – bardzo smaczna, prosta do przygotowania, sycąca, ciekawa bo sorgo to nada dość nietypowy składnik dań. Sorgo pochodzi i uprawiane jest
Dorota SmakujeParę lat temu muffiny były chyba najpopularniejszym wypiekiem w internecie. Dziś ustępują miejsca innym ciekawym wynalazkom. Jednak ja od czasu do czasu lubię je przyrządzić, tym
Przysmaki KarolkiKopytka to dla mnie zdecydowanie smak dzieciństwa. Bardzo często gotowała je moja mama: czasami w wersji klasycznej, czasami w formie racuchów na słodko i obie te
Gar ZdrowiaRabarbar – niesamowicie smaczne i zdrowe warzywo o lekko kwaśnym smaku. Kilka dni temu na blogu mogliście znaleźć przepis na kompot z rabarbaru . Pisałem tam o
Gar ZdrowiaSałatka świetna na kolację jak i na lunch. Czas jej wykonania to chwila/moment... oczywiście doliczając ugotowanie i wystudzenie jajek. Z podanej porcji składników wychodzą dwa, duże
Ze smakiem bez glutenuPomysł na tę sałatkę podpatrzyłam w Restauracji Wyspa Wisła w Stężycy. Posmakowała mi okrutnie więc przełożyłam przepis restauracyjny na domowe wykonanie. Jest świetna. Zajadamy się
Ze smakiem bez glutenuTzw. batony muesli próbowałam robić wielokrotnie ale zawsze wychodziły twarde jak skała... Batoniki jaglano-bakaliowe są miękkie, nawet pomimo dodatku słonecznika i orzechów. Smak też jest
Ze smakiem bez glutenuMoże się wydawać, że jest to bardzo skomplikowany przepis. Jest co prawda czasochłonny i pracochłonny ale jest jednocześnie bardzo prosty. A efekt, który się otrzymuje
Ze smakiem bez glutenuUwielbiam domową wędlinę. Po pierwsze za smak, który można uzyskać - właściwie taki jak się chce. A po drugie za to, że wiem co jem.
Ze smakiem bez glutenuLekkie i puszyste babeczki z warzyw, również mrożonych. Bardzo sycące. Mają bogaty smak, doskonale smakują na ciepło, podane z dipem chrzanowym lub czosnkowym. Parówki można
Ze smakiem bez glutenuPowtórzę się po raz kolejny ale bardzo lubię domowe wędliny... Bo wiem co jem. Lubię je również za to, że naprawdę łatwo je zrobić i można
Ze smakiem bez glutenuPrzed nami długi weekend. Chociaż pogoda nas nie rozpieszcza i szykuje się bardziej majówka na nartach niż przy grillu to nie należy się poddawać! Dla mnie
Gar Zdrowia