do pracy - 13340 przepisów (strona:232/890)

Drożdżowe bułeczki z sezamem do hamburgerów 132

mówi moja Monika. Upieczone i wystudzone zapakowałam w torebkę foliową i zamroziłam, wyjmując dopiero w dniu podania. W ten sposób można zaplanować sobie pracę i rozłożyć ją w czasie, aby nie robić wszystkiego naraz, bo przecież jeszcze trzeba przygotować burgery wołowe i dodatki. Jutro przepis na minihamburgery. Składniki: Bułeczki drożdżowe

To co kocham
Ciasto jabłkowo-malinowe 121

straganach jeszcze można spotkać maliny, zapraszam więc na błyskawiczne ciasto malinowe na bazie musu jabłkowego, aromatyczne i wilgotne. Kiedyś po południu w pracy zamarzyło mi się coś słodkiego. Wieczorem nastawiłam piekarnik, wrzuciłam składniki do miksera i upiekłam ciasto. Zmiksowanie wszystkich składników to góra 5 minut, łącznie z wyszukaniem

To co kocham
Roladki wołowe z marchewką, słoniną i ogórkiem 139

Klasyka polskiej kuchni czyli wołowe roladki faszerowane ogórkiem, cebulą i słoniną. Idealne na niedzielny obiad, podane z prażoną kaszą gryczaną. Wymagają trochę pracy ale zapewniam, że warto. Po zwinięciu gotują się już same. Idzie weekend, więc można w kuchni coś zrolować! Składniki na 8 roladek: • 4 plastry wołowiny zrazowej • sól, pieprz

To co kocham
Pulled pork czyli szarpana wieprzowina w bułce 148

który dostałam od siostry Anyi, i często z niego korzystam. Mięso wrzucam do garnka i nastawiam rano, a po powrocie z pracy mam gotowe danie. Składniki: • ok. 1 kg karkówki wieprzowej • 1 cebula • 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę • 1/2 szklanki keczupu • 1/2 szklanki octu balsamicznego • 2 łyżki cukru brązowego • 1 łyżeczka

To co kocham
Ciastka dyniowo-kasztanowe 144

spiżarce makę kasztanową, z którą nie wiedziałam co zrobić. Wymyśliłam więc ciastka dyniowe na bazie mąki kasztanowej, z rodzynkami, o smaku pierniczkowym. Mało pracy, bo tylko połączenie mokrych i suchych skladników, i szybkie pieczenie. Trudno określić smak tych ciastek, dynia nie jest w ogóle wyczuwalna, jednak nadaje ciastkom wilgotności. Mąka kasztanowa natomiast powoduje

To co kocham
Sałatka z jarmużem i cieciorką 145

bardzo chrupiąca sałatka z megadawką witamin. Jadłam ją na zimno i na ciepło. Sałatka jest idealna do zapakowania sobie na wynos do pracy. Można ją jeść na śniadanie, kolację, czy jako przekąskę między posiłkami. Składniki: • 3/4 szklanki ugotowanej kaszy pęczak • 1 puszka cieciorki • 1 marchewka • 4 łyżki ziaren słonecznika • 4 liście jarmużu

To co kocham
Kotlety z jajek i wędzonej makreli 161

swojej znalazłam połowę wędzonej makreli i kawałek pora. W mojej głowie od razu zaczął tworzyć się przepis na coś wyjątkowo pysznego.. nie myśląc zbyt długo zabrałam się do pracy. Kilka jajek ugotowanych na twardo, wędzona ryba, natka pietruszki doprawione solą i pieprzem... uformowałam z tej masy kotleciki, obtoczyłam w amarantusie ekspandowanym* i wyłożyłam na blachę do pieczenia. Po kilkunastu

Kuchnia Ellie
Migdałowiec z agrestem 158

Efektowne i przepyszne ciasto. Pięknie się prezentuje i na pewno Wam zasmakuje. Pierwszy raz jadłam je w pracy, dorwałam przepis i czym prędzej zrobiłam je domownikom ;) Bardzo trafiło w nasze kubki smakowe, jeszcze nie raz u nas zagości. Polecam! Ps. Zachęcam do zapoznania się z ofertą http://ardeko24.pl/ - idealna strona dla osób urządzających swoje mieszkania czy domu, czyli także

Domowa cukiernia Ewy
KARKÓWKA DUSZONA Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ 168

właściwie z lenistwa i braku czasu powstał ten przepis ha ha....a że byłam głodna jak " Wilk" danie musiało być no może nie szybkie , ale bez nakładów jakiekolwiek pracy z mojej strony.Zajadałam się nim , aż mi fruwała grzywa wkoło głowy ....Zapraszam Was więc po przepis. 4 kotlety z karkówki 1 litr bulionu mięsnego 15 dag.pieczarek 1 cebula ok.3/4 szkl.kaszy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
KOTLETY A'LA GOŁĄBKI 133

masz ochoty na zawijanie gołąbków proponuję kotlety a'la gołąbki z mięsa mielonego, białej kapusty i ryżu w panierce z zarodków pszennych. Nie powiedziałabym, że jest z nimi mniej pracy niż z tradycyjnymi gołąbkami. Ale za to z dodatkiem ziemniaków i ogórkiem kiszonym tworzą pyszny obiad. Składniki: 500 g białej kapusty 500 g mięsa mielonego z indyka 1 szklanka ryżu

Kuchnia MagdaLeny
Duńskie orzeszki z różowym pieprzem 129

Zakupy świąteczne ciągle jeszcze przed nami (próbujemy je zaplanować, ale co chwilę coś staje nam na drodze; mam już tylko nadzieję, że uda się przed dwudziestym czwartym grudnia), planu pracy nadal nie dostaliśmy, a przecież to pierwsza Wigilia, którą organizujemy z C.! I tak, wiem, że to on jest odpowiedzialny za przygotowanie jedzenia, ale mimo wszystko jest całe mnóstwo innych

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Wegański jagielnik z oreo, Black and White Cookie (Seinfeld) 240

Faza na kaszę jaglaną trwa – tym razem jagielnik z ciasteczkami oreo. Bardzo efektowny, nie za dużo pracy, a jaki pyszny! Inspiracja od Veganbandy (przepis zmieniony, maksymalnie uproszczony). Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej 3 szklanki ulubionego mleka 3 łyżki cukru/ksylitolu, itp. sok z 1 cytryny 2 opakowanie ciasteczek Oreo (po 110 g) 3-4 łyżki oleju kokosowego Ugotuj kaszę z cukrem

Qlinarnie i Qlinarnie
Coleslaw i "Prawie siostry" 156

uwielbiam wszelkiego rodzaju surówki na bazie kapusty. Coleslaw to ta, którą opycham się najczęściej. Bardzo dobrze sprawdza się jako surówka do obiadu, ale też jako samodzielna przekąska np. do pracy. Najważniejszy jest w niej sos, który każdy może robić według własnego gustu. Pewne jest jedno - ma być go dużo, by kapusta nie była sucha. Składniki : pół białej kapusty marchew duży

Weekendy w domu i ogrodzie
Piernik staropolski dojrzewający - do przygotowania już dziś 156

Święta nie znajdziecie :) To z poniższego przepisu możemy przygotować już dzisiaj, aby przed samymi Świętami uniknąć nawału dodatkowych zajęć. Piernik powinien dojrzewać minimum 2 tygodnie, więc bierzmy się do pracy 😀 Przepis dostałam od Kryni58   która korzysta z wydanej w 1986 roku  książki  " W staropolskiej kuchni i przy polskim stole " autorstwa Marii Lemnis i Henryka Vitry. Niemal identyczną

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Murzynek 145

najbardziej klasycznych ciast, którego korzenie sięgają czasów PRL-u, nadal cieszące się niesłabnącą popularnością. Przepis jest w mojej rodzinie od wielu lat. Moja mama dostała go od znajomej z pracy pod koniec lat 80-tych. Ciasto jest pyszne, proste, zawsze się udaje i ma bardzo smaczną polewę, której resztki w dzieciństwie uwielbiałam wyjadać z garnuszka :) Ja wzbogaciłam murzynka o posiekane

MyCookBook.pl

Proponowane wyszukiwania