Kolejna propozycja dla tych, którzy chcą jeść zdrowo a pracują lub uczą się bądź studiują. Oto co możecie zabrać do pracy lub szkoły a czego nie trzeba odgrzewać. Szczególnie polecam osobom na LCHF oraz dzieciom Lunch box LCHF nr 3: keto muffinki – przepis keto koktajl malinowy – przepis koreczki z sera żółtego, boczku i ogórka orzechy laskowe, pekan oraz
Ola la LCHFSoczysta pieczeń wieprzowa zdecydowanie kojarzy się z domowym obiadkiem. Nie napracujesz się zbytnio, bo całą pracę wykona za Ciebie piekarnik, a przygotujesz obiad na kilka dni. Ponieważ mięso od szynki jest bardzo chude, dobrze jest przygotować je w rękawie, masz wówczas pewność, że się nie przesuszy podczas pieczenia. Dobrze jest zamarynować mięso wcześniej, by skruszało. Najlepiej pozostawić w marynacie przez
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!jednak zbyt długo. Po polskiej stronie Tatr każdego dnia ginie turysta i media odnotowują "plagę wypadków", za które ma odpowiadać Bestia z Giewontu. Podinspektor Osica wzywa komisarza do pracy i zleca mu zaznajomienie się ze sprawą w terenie. Wiktor wychodzi w góry. Do Zakopanego przybywa para prokuratorów, którzy mają zająć się sprawą morderstw z poprzedniego tomu. Wkrótce wychodzi
Weekendy w domu i ogrodziesuszonymi śliwkami i miodowo-korzennym aromatem podajemy na zimno podczas wigilijnej kolacji. Wraz z suszeniem śliwki zyskują wiele dobrych dla zdrowia właściwości. Przede wszystkim działają korzystnie na pracę układu pokarmowego i zalecane są przy zaparciach. Pomagają obniżyć poziom cholesterolu. Suszone śliwki są skuteczne w profilaktyce osteoporozy, ponieważ hamują proces utraty kośćca. Koniecznie powinny je jeść kobiety po menopauzie. Suszone
My Chcemy Jeśćpodwójnej porcji bo są przepyszne i na pewno zrobicie jeszcze powtórkę przed świętami :) Możecie upiec je o dowolnej wielkości i z marmoladą o ulubionym smaku. Jest z nimi trochę pracy ale zapewniam Was, że warto :) Źródło: ( klik ) (dodałam od siebie melasę). Składniki na około 60 sztuk: 5 szklanek mąki 2 jajka 1/2 szklanki miodu 1/2 szklanki melasy 1 szklanka
My simple kitchentylko panuje sezon na kaki. Należy wspomnieć o ich właściwościach, bowiem kaki to znakomite źródło witamin: A i C, błonnika oraz fenoli . Super sprawdza się jako przekąska do pracy, szkoły. Świetnie smakuje jako składnik owocowej sałatki, a już najlepiej poniższego "sernika". Zapraszam na przepis! (Na zdjęciach widoczna wersja z bezglutenowym budyniem na mleku roślinnym. Jednak nie uwzględniam tego w przepisie
Jeść, by żyć w zdrowiupomarańczowej 1 łyżka rodzynek 1 łyżka suszonej żurawiny dip 2 łyżki serka mascarpone 200 g śmietanki 30 % 1-2 łyżki cukru pudru ekstrakt waniliowy dodatkowo olej do smażenia 1. Pracę najlepiej zacząć od przygotowania masy makowej. Mak zalewamy mlekiem i gotujemy około 30 minut. 2. Dobrze odsączamy i mielimy dwukrotnie w maszynce. Podgrzewamy z miodem, dodajemy rodzynki, żurawinę i skórkę
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyminut. Kilka razy mieszamy. Mak odcedzamy i mielimy dwa razy przez sitko o drobnych oczkach. Do wykonania tych babeczek można użyć maku mielonego. Często taki kupuję, aby zaoszczędzić sobie pracy. Gotujemy go tak samo, a następnie dokładnie odcedzamy. Do odcedzonego i zmielonego maku dodajemy: cukier, pokrojone rodzynki, posiekane orzechy, miód, aromat migdałowy, likier amaretto, skórkę z cytryny, ananasa
Smak mojego domuulubionego filmu czy na spotkania z przyjaciółmi. Produkty są zapakowane w eleganckie i zgrabne opakowania, które spokojnie możecie zabrać ze sobą nawet do kina, na uczelnię czy do pracy. Przekąski Amkez produkowane są ze starannie wyselekcjonowanych odmian owoców i warzyw . I co dla mnie bardzo ważne (!) wyłącznie polskiego pochodzenie . Zachowują naturalny smak i kolor bez użycia jakichkolwiek konserwantów, barwników, cukrów
Słodkie okruszkiprzeczytaniu "Serca" muszę to nadrobić. Opowiadania polecam! Wszystkie są bardzo nastrojowe i idealnie na czasie. Przestrzegam jednak przez pewnym błędem, który ja popełniłam - czytałam w drodze do i z pracy. Przez to nie miałam ciągłości, bo trzeba było przerwać, by nie pojechać przystanek za daleko. Albo - co najbardziej denerwowało - koniec opowiadania następował w trakcie podróży. I co dalej? Wziąć się
Weekendy w domu i ogrodzierozpływające się w ustach ciasto z nutką owoców cytrusowych: pomarańczy i cytryny. Do tego przełożone pysznym delikatnym kremem śmietanowo-serowym z odrobiną posmaku cytrusów, a jakże:) Koleżanki "testerki" z pracy orzekły jednogłośnie, że pychotka:) Cóż więcej będę pisać?:) Ciasto pieczemy w formie o wymiarach 23 cm x 23 cm. Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej; 1,5 łyżeczki proszku
In my kitchenporządki przedświąteczne. Nie ma lepszego przepisu na udany dzień niż włoska kawa , bo właśnie ta jest synonimem najlepszej kawy. Najczęściej pijemy ją właśnie rano, aby mieć energię w pracy. Kawa to także doskonała okazja do wspólnego spotkania ze znajomymi. Wybór prezentu dla miłośnika włoskiej kawy jest naprawdę duży, każdy znajdzie coś ciekawego i oryginalnego. Może być to wymarzony, elegancki ekspres
Moja smaczna kuchniazapobiega zaparciom, stabilizuje poziom glukozy we krwi, zapewnia uczucie sytości białka (aż 20% składu) – stanowi świetną alternatywę dla białka zwierzęcego potasu – sprzyja obniżeniu ciśnienia magnezu – reguluje pracę układu nerwowego jest także bogata w kwas foliowy , ale niestety jest on dość nietrwały i rozkłada się pod wpływem temperatury. Mąka z ciecierzycy – wartość odżywcza Mąka z cieciorki znacznie
Powiedz dietom nieWiosennie, zielono i kolorowo . Sałatkę można zabrać do pracy, jako lunch, do szkoły. Jest lekka, zdrowa i nie będziemy po niej głodni. Z sosem tuńczykowym i jajkiem idealnie się komponuje. 1/2 brokuła 2/3 puszki tuńczyka w sosie własnym 3 jajka 10 oliwek czarnych 1 szklanka makaronu muszelki 5 pomidorków koktajlowych 4 suszone pomidory natka pietruszki sos: 1 łyżeczka musztardy
wesoła kuchniapowodu choroby która zwaliła mnie z nóg i sił. Forma jeszcze nie taka, dochodzę do siebie ale pomału wracam :-) Szarlotki które pachną pomarańczami i jabłkami. Można je zapakować do pracy, na drogę jako deser. Są bardzo dobre i szybko znikają. ciasto: 125 g masła 200 g mąki pszennej typ 500 50 g migdałów tartych szczypta soli 2 żółtka 2 łyżki
wesoła kuchnia