do pracy - 13340 przepisów (strona:215/890)

Sposób na kaca po sylwestrowych szaleństwach: Czerwona kapusta i jabłko 181

wyciskarce. Wyciskanie soku: Składniki umieszczać kolejno w wyciskarce zaczynając od jabłek, kończąc na kapuście. Po wyciśnięciu soku przepłukać wyciskarkę ok. 200 ml wody do osobnego naczynia, co zaoszczędzi nam pracy podczas czyszczenia urządzenia. Sok należy wypić zaraz po wyciśnięciu, ponieważ ulega on szybkiemu utlenianiu. W razie konieczności można przechowywać go w szklanych, dobrze zamkniętych pojemnikach w lodówce do 24 godzin

Pij soki wyciskane
Podsumowanie 2016 roku - Odkrycie nowych smaków 137

utrwalić, dalsze próby w następnym roku :) Najfajnieszym przepisem dietetycznym wprowadzonym do naszego jadłospisu okazał się makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i serem feta. Idealny na drugie śniadanie do pracy, czy szkoły. Po przepis zapraszamy tutaj.  Dietetycznie to nie oznacza tylko zielono i kolorowo. Dietetycznie można też zrobić ciacha, czy babki. Naszym hitem minionego roku było bananowe brownie . Wracało

Kolizje Smaków
Zawijane bułeczki "pizze" 158

kształtu. Bułeczki "pizze" dobrze smakują także na zimno. Możemy serwować je solo lub z sosami lub smakową oliwą. Przygotowanie bułeczek wbrew pozorom nie zajmuje dużo czasu, wystarczy dobra organizacja pracy, a napracujemy się niewiele. Ciasto drożdżowe na bułeczki można przygotować już rano i włożyć je do lodówki ( spowolnimy proces rośnięcia ). Farsz z powodzeniem możemy przygotować nawet dzień wcześniej, przełożyć

kolorowotorcikowo
Pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami, pietruszką, cebulą i serem 234

Można powiedzieć, że to takie danie - niespodzianka.  Bardzo lubię wtorkowe obiady. Wtedy mąż później wraca z pracy i zawsze staram się przygotować mu jakąś obiadową niespodziankę. Tym razem postanowiłam przyrządzić pierś z kurczaka w trochę innej odsłonie. Dzięki inwencji twórczej, powstało bardzo smaczne i wyjątkowe danie. Mężowi bardzo smakowało a to najlepsza opinia.   Składniki: - 500g piersi z kurczaka

Pan i Pani Smith w kuchni
To był dobry rok... czyli podsumowanie roku 2016 171

najgorsza, a najafajniejsza rzecz jaka mogła nam się przytrafić ;) Nasza rodzinka powiększyła się o kota! A ściślej mówiąc o malutką kotkę, którą znalazłam na parkingu idąc do pracy. Padał śnieg, było zimno, a Stefcia od razu do mnie przybiegła i zaczęła się łasić. Była najbrzydszym kotem jakiego widziałam w życiu, tylko futro i kości, do tego jeszcze była chora

Czerwona Porzeczka
Burgery gryczane 160

foody nie zastąpią gryczanych burgerów. Od tych można się uzależnić. Jak słowo daję :) Poza tym dobrze smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno, dlatego można zapakować je do pracy: oddzielnie warzywa, oddzielnie burgery i złożyć w kanapkę przed zjedzeniem. No... albo nie składać, tylko potraktować jako placuszki z surówką lub sałatką. Na Sylwestra dobra alternatywa zamiast kanapek. Zawsze

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Domowe wędliny 169

warto tłumić jej naturalnego smaku dodatkowymi aromatami, czy nadmiarem przypraw. Wyrób własnej wędliny jest dosyć czasochłonny i należy uzbroić się w cierpliwość, szybko możemy jednak przekonać się, że ciężka praca opłaciła się i w naszej lodówce zagoszczą najlepszej jakości wędliny. Warto również nabyć odpowiedniej wiedzy, dotyczącej poszczególnych rodzajów mięs, czy też sposobów obróbki – przykładem mogą być rzeczy peklowane, których

Kuchcik gotuje
Sylwestrowe menu – 10 najlepszych blogowych przepisów 193

jeszcze jedna propozycja przekąsek na ciepło – dla facetów jak znalazł :) Koreczki z szynki konserwowej – czyli coś bez czego żadna domówka się nie może obejść. Jest trochę pracy ale… znikną na pewno w pierwszej kolejności. Ciasto z krainy lodu – i takie słodkie podsumowanie imprezy . Smacznej zabawy życzę Wam kochani

Mama z miasta
IMPREZOWA WARSTWOWA KANAPKA 209

zdziwiona na początku Ale okazało się, że smakowała obłędnie! Teraz zawitała w mojej kuchni. Świetnie sprawdzi się na imprezy, na Sylwestra jako przekąska lub podczas Świąt Bożego Narodzenia, do pracy, na śniadanie i kolację.Po prostu można ją jeść kiedy tylko się ma ochotę! Skosztujcie, a nie pożałujecie . SKŁADNIKI : ( na dwie kanapki ) chleb tostowy pełnoziarnisty – 6 kromek szynka z indyka

kuchniabellissima.wordpress.com
Co mnie inspiruje – ciekawe linki #6 123

fajny wpis trafiłam przypadkiem, kiedy poznałam nowy blog. Spodobał mi się sposób powstania: autorka zaprosiła czterech innych blogerów i razem rozpisują się o atrybutach pisarza. Dzięki ich wspólnej pracy powstał świetny felieton. DO WYDRUKU Na koniec roku na pewno przyda się kalendarz. Jeżeli nie przepadacie za sesją zwierzaków, a kwiaty też się znudziły, to zobaczcie co znalazłam. Fajny kalendarz , który

Pink Envelope
Makowiec (świąteczny) 103

Przepis na makowiec dostałam w pracy z gwarancją, że to łatwizna i nawet mnie się uda. Bardzo w to wątpiłam, jednak jak zwykle czynię, postanowiłam spróbować i okazało się, że było warto. Ciasto nie dość, że się udało to jeszcze wszystkim bardzo smakowało. Jedyne, co mogłabym zmienić to proporcje. Wszystkie składniki pomniejszyłabym o połowę, aby wyszło jedno ciasto

Karola gotuje
Panpepato. 168

topimy w kąpieli wodnej, odstawiamy. Cukier puder mieszamy z wodą i zagotowujemy, dodajemy czekoladę i znów doprowadzamy do wrzenia. Wyłączamy grzanie i ubijamy trzepaczką do wystudzenia (jest to mozolna praca, ale jeśli się nie przyłożymy glazura może się zważyć)      Chłodne ciasto smarujemy dżemem, oblewamy czekoladą i dekorujemy. Gotowe!      Gotowe ciasto można przechowywać około dwóch

Rozpustne gotowanie
Kalerosse w śmietance z parmezanem / Creamed parmesan kalettes 270

kalerosse™ znajduje się dwa razy więcej witaminy B6 oraz dwukrotnie więcej witaminy C niż w zwykłej brukselce. Dodatkowo zawiera duże stężenie witaminy E, która doskonale wpływa na wzrok, wspomaga pracę mięśni i wzmacnia naczynia krwionośne oraz odporność całego organizmu. Unikalne połączenie charakterystycznych nut brukselki ze słodkawym, lekko orzechowym posmakiem jarmużu daje zbalansowany, delikatny i jedyny w swoim rodzaju efekt. Warzywo

karmelowy
Szpinak, seler łodygowy, gruszka 130

wyciskarce. Wyciskanie soku: Składniki umieszczać kolejno w wyciskarce zaczynając i kończąc na jabłkach. Po wyciśnięciu soku przepłukać wyciskarkę ok. 200 ml wody do osobnego naczynia, co zaoszczędzi nam pracy podczas czyszczenia urządzenia. Sok należy wypić zaraz po wyciśnięciu, ponieważ ulega on szybkiemu utlenianiu. W razie konieczności można przechowywać go w szklanych, dobrze zamkniętych pojemnikach w lodówce do 24 godzin. Smak

Pij soki wyciskane
Kulebiak z kaszą gryczaną i kapustą 151

roku nie szalałam z ilością potraw, zupełnie na spokojnie przygotowałam sprawdzone dania, a część „ulepszyłam”. Moje ulepszenie sprowadziło się przykładowo do znacznego ułatwienia sobie pracy z zeszłorocznym kulebiakiem, bo zrobiłam go w gotowym cieście francuskim, a co mnie zaskoczyło najbardziej, to fakt, że zasmakował bardzo Miśce (7 lat). Standardowo też, jak to u mnie bywa zrobiłam farszu

greenscarf