do pracy - 13340 przepisów (strona:211/890)

Domowy sok a la Kubuś w dwóch wersjach 202

warzyw. Sok uzyskany z  wyciskarki jest zdecydowanie bardziej wartościowy. Do tego wyciskarka wolnoobrotowa Vortex jest naprawdę prosta w obsłudze, warzywa i owoce można wrzucać w całości, a praca urządzenia jest na tyle cicha, że możemy robić soki o dowolnej porze. A mycie urządzenia jest naprawdę proste i szczerze mogę napisać, że wręcz ekspresowe. Podsumowując przygotowanie takiego soku to sama

Słodkie okruszki
Sernik dyniowy z polewą śmietankową 173

Serniki to jedno z moich ulubionych ciast i robię ich sporo a ten jest jednym z pyszniejszych. Sernik jest wilgotny od dyni i pięknie wygląda a smakuje wybornie. Dużo pracy nie ma przy nim dlatego na dzisiejsze święto zachęcam do skosztowania, no dobra trochę trzeba czekać aż wystygnie. Sernik dyniowy z polewą śmietankową. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sum pieczony w sosie maślanym 232

danie mam dzisiaj do pokazania. Delikatna ryba w aromatycznym sosie, taka jak ta pierwszy raz na naszym stole. O tym że warto jeść ryby przekonywać już nikogo nie muszę? Pracy mało a efekt zachwycający, polecam wypróbujcie. Sum pieczony w sosie maślanym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Test projektu Belriso 214

opinie. Wśród nich, m. in: - Patrycja (2 l.): Babciu, pycha! - Krzysztof (54 l.): Bardzo smaczny deser. Dodatkowo bardzo pożywny. Dodaje mnóstwo energii. - Dariusz (36 l.): Smaczny deser, idealny do pracy, dla każdego. Najlepszy smak: malinowy.  - Agnieszka (35 l.): mnóstwo pysznych smaków, dodaje mnóstwo energii. Zawsze świeże, dobre i dla wszytskich. - Oliwka (9 l.): świetny deser. - Anna (84 l.): Bardzo

Gotuję Testuję
Fit placuszki szpinakowe 132

ramach kolacji lub drugiego śniadania, a w dodatku są błyskawiczne do zrobienia, co jest ich wielkim atutem, gdyż zazwyczaj nie mam za dużo czasu na przygotowanie posiłku po pracy. Możecie je dodatkowo podać z kleksem jogurtu naturalnego. Inspiracja:  "Lekkość" Anny Starmach Składniki na 1 porcję na ok 4 placki: 80-100g szpinaku (świeżego lub mrożonego) 1 ząbek czosnku

Fabryka pomysłów
Sałatka z oscypkiem 225

Sylwester już za nami , ale na taką sałatkę można się skusić w każdej chwili , znakomicie się sprawdza jako śniadanie do pracy , czy na kolację z rodziną , połączenie słodkiego ze słonym , mniam więc zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu . Składniki 10 liści sałaty lodowej  1 gruszka  garść żurawiny  10 sztuk winogrona  3 sztuki małe oscypka  balsamico

Mój Smak
Najlepsze zdrowe batony musli FIT 286

nadzieję, że nadal będziecie tak licznie przybywać i czerpać dalsze inspiracje w prowadzeniu zdrowego życia. W związku z tym, wracam do Was ze wspaniałym przepisem na przekąskę do pracy, czy szkoły, która nie wymaga wybitnych zdolności kulinarnych. Wystarczy mieć wymienione składniki lub sprytnie je zamienić, połączyć, wymieszać i upiec, cóż więc trudnego? Takie batony to genialny zamiennik sklepowych „zdrowych

Be Fit Be Strong
Naturalnie zielony biszkopt z delikatnym kremem (bez cukru) 225

żadnego wpływu na smak. Ciasto jest smaczne i zebrało same dobre opinie testujących :D  Piekłam już kiedyś wersję szpinakową, jednak jest z nią trochę więcej pracy i wychodzi nieco cięższe. Dzisiejsza propozycja to typowy biszkopt, ale o ciekawym kolorze. Słodzony jak zwykle bez użycia cukru. Całość podzieliłam na 3 części, chociaż trudno dostrzec to na zdjęciu, bo do przełożenia

FitKot
Pasztet z indyka ze smardzami 158

dzisiejszym pasztecie też są faszerowane smardze i przyznacie, że zapieczone w mięsnej masie wyglądają bardzo dekoracyjnie. Smakowo idealnie zgrały się z delikatnym mięsem indyka. Patrząc na efekt mojej kulinarnego pracy w postaci tego pasztetu i słuchając zachwytów rodziny podczas jego degustacji wiem, że warto było jechać kilkaset kilometrów na wiosenne smardzowanie . W tym roku też się wybieram. ROZWIŃ I CZYTAJ

Smaczna Pyza
KETO GULASZ CURRY (keto, LCHF, optymalny, paleo) 686

Orientalny aromat, bogactwo smaków i mięciutkie kawałki wieprzowiny sprawią że zapomnicie o zimie za oknem Do tego jest to niezwykle łatwe, szybkie i ekonomiczne danie jednogarnkowe, co my ludzie pracy lubimy najbardziej Składniki: 1,5 kg łopatki wieprzowej 60 g smalcu wieprzowego lub gęsiego 200g czerwonej papryki 200g cebuli 150g marchwi 450 g fasolki szparagowej mrożonej 4 ząbki czosnku

Ola la LCHF
Kiszony topinambur 102

popularny, bo praktycznie sam rośnie. Wystarczy pociąć go na kawałki i zakopać w ziemi jak ziemniaki. Na pewno zasadze go na działce w tym roku, bo ma dobry stosunek pracy, którą trzeba włożyć w uprawę do ceny w sklepie i dostępności.   Jest tylko jedna rzecz droższa niż sklepowy topinambur, której zrobienie samemu jest jeszcze prostsze. Kiszony topinambur. Wystarczy zalać

Ugotowane pozamiatane
Zdrowe słodkości - koktajl śliwka w czekoladzie 470

wypiłam go duszkiem - po prostu niebo! Dlaczego warto? Suszone śliwki - mają 5 razy więcej witaminy A i łatwo rozpuszczalnego błonnika niż śliwki świeże. Dzięki zawartości pektyn oczyszczają i regulują pracę układu pokarmowego. Są także bogate w fosfor i żelazo. Chronią przed osteoporozą, redukują poziom cholesterolu i utrzymują stabilny poziom cukru we krwi. Dziennie powinno spożywać się 3 suszone śliwki. Mają

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
8 przepisów na ciasto francuskie 121

Lubię przygotowywać potrawy z użyciem ciasta francuskiego przede wszystkim dlatego, że małym nakładem pracy oraz czasu wyczarujemy prawdziwe cuda. Poza tym, nie znam nikogo, kto nie lubiłby ciasta francuskiego. Są więc to uniwersalne dania/przekąski na każdą okazję – w zależności czy mamy ochotę na słone czy słodkie. Zapraszam po inspiracje Mini tarty z ciasta francuskiego z pomidorkami i fetą

Kuchnia Bazylii
Warsztaty - czyli dlaczego mnie zawsze ciągnie do kuchni 107

palce, z moim szczęściem albo się poparzę albo stracę kawałek opuszka ;)  po krótkiej konsultacji Natalia bierze na warsztat polędwicę, to może jak zmaltretuję czosnek dla lepszego aromatu. Pracę Natalii podgląda operator kamery, warto wspomnieć, że dla celów reklamowych warsztaty zostały sfilmowane a rezultaty już niedługo na blogu.  Podczas gdy my walczymy z przygotowaniem mięsa do dalszej obróbki, obok

Słodki Kompromis
Domowy makaron ze szparagami i masłem estragonowym 153

zawijamy w folię i odkładamy na ok 1/2-1h.  2. Następnie dzielimy ciasto na 4 części, każdą spłaszczamy i: albo przypuszczamy przez maszynkę do makaronu ( polecam, znacznie poprawia komfort pracy i jakość makaronu) lub w ostateczności pieczołowicie wałkujemy na stolnicy podsypując mąką, następnie tniemy makaron w dowolny sposób  3. Gotowy makaron pozostawiamy do lekkiego podsuszenia, przesypując go mąką

Słodki Kompromis