Są to jedne z najszybszych muffinek, które z pewnością podbiją serce niejednego miłośnika keksów. Mieszanka keksowa nadaje im niepowtarzalnego smaku oraz sprawia, że na jednym ciastku
Di gotujeZupa z pieczonych batatów , czyli zupa-krem ze słodkich ziemniaków, upieczonych wcześniej w piekarniku. Zupa z mlekiem kokosowym z nutą imbiru i aromatem, pochodzącym z liści
Moja DelicjaChaczapuri jest przysmakiem kuchni gruzińskiej. Jemy je mieszając żółtko z serem i masłem które układamy po wyjęciu z piekarnika. Placek jemy odrywając końce i maczając je
wesoła kuchniaPrzepis ten mam od mojej siostrzenicy Madziuni. Wszystkim bardzo smakowały. Wszystkie składniki mokre wrzucić do garnuszka i podgrzewać aż wszystko się rozpuści i połączy. Ostudzić. Produkty
Kuchnia PokoleńBatoniki to zawsze dobry sposób na pyszną i zdrową przekąskę, na którą można sobie pozwolić (w zależności od składników) nawet
Kolorowy PrzepisownikŁatwe i bardzo szybkie ciasteczka bezglutenowe. Tak proste, że przygotowywała je moja ośmioletnia Córcia. Sama odmierzała składniki, zagniatała ciasto, rozwałkowywała, wykrawała, dekorowała i na
Smaczne ZdroweAromatyczny ryż gotowany na rosole, miękkie i delikatne mięso (najlepiej z 'odzysku'- z rosołu/zupy), słodka, gotowana mini marchewka, zielony groszek plus sos na bazie masła
Kraina Miodem PłynącaKokosowa Princessa to jeden z moich ulubionych wafelków. Postanowiłam więc zrobić je w domu. Wyszły przepyszne i w smaku niewiele różniące się od oryginału. Koleżanki mojej
Smakołyki AsiMinęła godzina 13:30 u nas już po 1 daniu. Być może u Was też, a może właśnie zjedliście coś białkowego i trzeba
Dieta Rozdzielna i ZdrowiePoczątkowo ten placek był wielką improwizacją w stylu: może dodam to, albo tyle tego? W ostateczności wyszedł tak pyszny, że już niejednokrotnie gościł na moim stole
Di gotujeZapraszamy dzisiaj na przepyszne babeczki kokosowe z kremem z białej czekolady. Babeczki są wyborne w smaku, a doskonałym ich uzupełnieniem jest fantastyczny przepyszny krem przygotowany na
Kolizje SmakówZapraszam Was na wegetariańskie pulpeciki, do których przygotowania wykorzystałam ciecierzycę i buraka. Smak pulpecików wzbogaciłam dodatkiem kolendry, kuminu rzymskiego, słodkiej
La grande e la piccola cuocaDuża, podzielna porcja pysznego ciasta kakaowego, przygotowanego na herbatnikach, przełożonych krem budyniowym i dżemem porzeczkowym. Ciasto smakuje najlepiej po nocy spędzonej w lodówce, kiedy wszystko dokładnie
Słodko-Słony Świat IlonyPróbowaliście do owsianki zamiast mleka użyć soku jabłkowego? Jeśli nie, to koniecznie to zróbcie. Takie połączenie jest przepyszne, a dodatkowo jest świetnym sposobem na zdrowe i
Di gotujeWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3 Składniki: 2 torebki ryżu, 250 ml bulionu, mała papryka zielona, mała
JejKuchnia