Jest to pyszny deser, który wywodzi się z Włoch, a jego receptura troszkę różni się w zależności od regionu. Salame al cioccolato ma nawet swój
Di gotujeBardzo smaczne te gołąbki, zrobione w bardzo tradycyjny sposób. Tylko zamieniłam ryż na kaszę jaglaną. Polecam. Przygotowanie nadzienia – Kaszę ugotować jak pisze na opakowaniu, odcedzić
Kuchnia PokoleńWegańskie monte to roślinna wersja kultowego deseru o gładkiej kremowej konsystencji z ukrytym pod nim czekoladowym musem. Przepis ten powstał właściwie przez przypadek… Gdy eksperymentowałam z
Lamarida.pl„To najsmaczniejsze naleśniki na słodko jakie jadłem” – tymi słowami podsumował je mój M. Zrobiłam je na podwieczorek i wszyscy zjedliśmy je z ogromnym
Smaki Na TalerzuSKŁADNIKI 140 g serka waniliowego 5 łyżek jogurtu bałkańskiego lub greckiego 2 jajka L łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego) łyżka oleju kokosowego 7
Między kuchnią a pokojemWiniary wprowadziło na rynek nową galaretkę. Jest przezroczysta i ma smak winogronowy. Ja wypróbowałam czy rzeczywiście galaretka jest wyjątkowa. WINIARY na swojej stronie pisze; Nowa Galaretka
Kuchnia w oparachKażdy z nas zna smak ptasiego mleczka. Chociaż jestem po 30-tce to ptasie mleczko pamiętam od kiedy sięgam pamięcią. Rodzice przy każdej możliwej okazji kupowali
Kuchnia w oparachŚniadanie to najważniejszy posiłek dnia dlatego ważne jest aby zjeść rano coś zdrowego. Zapraszam więc na ulubione śniadanie mojego męża Krakersy Skład produktu Mąka kukurydziana, cukier
Kuchnia w oparachOd jakiegoś czasu chodziło za mną zrobienie zakręconego chleba. Nie było okazji bo to albo brak czasu, albo zmęczenie. Jako, że zaczynam urlop postanowiłam, że teraz
Kuchnia w oparachKulki mocy to bomba energetyczna bez cukru, glutenu i laktozy. Kulki to idealny sposób na uzupełnienie energii kiedy tego potrzebujemy. To idealny deser bez cukru. To
Kuchnia w oparachŚniadanie to podobno najważniejszy posiłek dnia. Zazwyczaj je się kanapki lub płatki na mleku. U nas często są naleśniki, ale też czasami przygotuje coś innego. Jak
Kuchnia w oparachLubicie naleśniki, prawda? A czekoladę lubicie? Jeżeli dwa razy odpowiedzieliście tak to musicie spróbować tych naleśników. Jeżeli nie lubicie ich to i tak spróbujcie aby polubić
Kuchnia w oparachŚwięta za pasem. Niedługo stoły będą uginały się jaj, mazurków, serników i bab. Gdy pierwszy raz usłyszałam o babce z majonezem przeżyłam szok. Ale jak to
Kuchnia w oparachJa i moje dzieci po prostu uwielbiamy najróżniejsze placki i placuszki. Dziś zapraszam Was na serniczkowe placuszki – delikatne i rozpływające się w ustach. Jak zawsze
Słodkie okruszkiFrancuskie rogaliki z czekoladą to idealna rozwiązanie, gdy czujemy ogromnego na lenia na przygotowanie słodkiej przekąski. Wystarczy świeże ciasto francuskie (gotowe ze sklepu jak najbardziej się
Lamarida.pl