dip czosnkowy - 512 przepisów (strona:9/35)

Pizza z szynką parmeńską, oliwkami i rukolą 115

pizzę przekładamy na kamień lub na blachę. Pieczemy około 12-15 minut, pilnując aby się zbytnio nie spiekła. Upieczoną pizzę posypujemy rukolą i podajemy. Najlepszymi dodatkami są oczywiście ketchup, dip czosnkowy i oliwa z oliwek. Smacznego   Artykuł Pizza z szynką parmeńską, oliwkami i rukolą pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Pizza serowa 194

mozzarelli i sera camembert. Tak przygotowaną pizzę przekładamy na kamień lub na blachę. Pieczemy około 12-15 minut, pilnując aby się zbytnio nie spiekła. Najlepszymi dodatkami są oczywiście ketchup, dip czosnkowy i oliwa z oliwek. Smacznego Artykuł Pizza serowa pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Pizza bianca ze szparagami 176

plasterki szynki i szparagi. Tak przygotowaną pizzę przekładamy na kamień lub na blachę. Pieczemy około 12-15 minut, pilnując aby się zbytnio nie spiekła. Najlepszymi dodatkami są oczywiście ketchup, dip czosnkowy i oliwa z oliwek. Smacznego Artykuł Pizza bianca ze szparagami pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Ryż z kurczakiem, suszonymi pomidorami i oliwkami 219

zrobił się prawie przezroczysty) wtedy dodajemy bulion i zmniejszamy płomień. Gotujemy ok 40 minut. Mieszamy i podlewamy bulionem. Na samym końcu doprawiamy solą oraz pieprzem. Podajemy z dipem czosnkowym (mieszamy jogurt z koperkiem i wyciśniętym przez praskę czosnkiem). Smacznego

Szybko Tanio Smacznie
,,Serowa rolada z kurczakiem i pieczarkami’’ 7206

Pyszna i prosta w przygotowaniu rolada. Smaczna zarówno na ciepło jak i na zimno. Można ją serwować z dipem czosnkowym lub ulubioną sałatką. Składniki: Na masę serową: 30 dag żółtego sera 5 jajek 2 łyżki majonezu Na farsz: 1 pierś z kurczaka 30 dag pieczarek 3 łyżki farszu pieczarkowego Ole 2 łyżki kukurydzy 1 cebula przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka

Podróż w kulinaria
Naleśniki ze szparagami 196

układamy pojedynczo na desce, smarujemy serkiem, doprawiamy delikatnie solą i pieprzem, obkładamy sałatą , układamy szparagi, zwijamy naleśniki w rulon. Rulony kroimy w poprzek na 4 części i podajemy z czosnkowym dipem. Jeśli jednak zostaną nam naleśniki ze szparagami, to możemy je zawinąć w folię spożywczą, aby nie obeschły i włozyć je do lodówki. Smacznego!   The post Naleśniki ze szparagami

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jak upiec dynię? 208

potrzeb. Ja upieczoną dynię studzę i zamrażam w porcjach na zupę. W zimie mogę sobie zrobić ekspresowy krem z dyni. Można ją też zjeść od razu, np. z dipem czosnkowym. Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
Dip czosnkowy 151

Dip czosnkowy o wyrazistym smaku czosnku, zapachu ziół i kremowej konsystencji. Może mieć wiele zastosowań. Dobrze smakuje dodany do pizzy, tortilli, kebabu, pieczywa i wielu innych potraw. Do przygotowania w ciągu paru chwil. Czytaj dalej

Przepisy Kulinarne
Szpinakowy mix 135

danie jest przepyszne, całkiem proste w przygotowaniu. To taki fajny, kolejny, jednogarnkowiec, który zabierzecie na obiad do pracy i po odgrzaniu nadal będzie pysznie smakował. Świetnie będzie tutaj pasował czosnkowy dipu na bazie jogurtu. Do przygotowania potrzebujemy (4 porcje): 500 g mięsa mielonego 2 czerwone cebule 1 filiżankę ryżu mrożony, rozdrobniony szpinak (u mnie 800 g) ok 400 ml bulionu

Szybko Tanio Smacznie
pieczone udka kurczaka mocno czosnkowe... 204

Składniki: udka kurczaka całe 4 duże, kucharek 1 łyżka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, Party Dip Czosnkowy Prymat 1 opakowanie, zioła prowansalskie 1 łyżka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, pieprz cytrynowy 1 łyżeczka, czosnek 6 główek udka opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, odciąć nadmiar tłustej skóry, kuperki, włożyć do naczynia żaroodpornego wszystkie przyprawy wymieszać i natrzeć dobrze

W Mojej Kuchni Lubię
Wytrawne pączki z kukurydzą i groszkiem 226

Sposób na pyszną przekąskę lub kolację. Wystarczy lekko zmodyfikować przepis na szybkie oponki bez jajek aby kolejny raz zaskoczyć domowników lub gości. Pączki najlepiej smakują z dipem czosnkowym. Składniki 1 kg mąki 30 g drożdży 1 łyżka cukru ok. 1 szkl ciepłej wody 125 g miękkiego masła 1 łyżeczka soli farsz ok. 1 puszka kukurydzy z groszkiem firmy Bonduelle

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Frytki z batatów z piekarnika 139

solą i tymiankiem. Rozłożyć na blaszce i piec w piekarniku przez 25-30 minut w temp. 180*C.  Podawać na ciepło z dowolnym dipem. Ja do frytek przygotowałam dip czosnkowy na bazie jogurtu greckiego

Kolorowa kuchnia Elki
Francuski warkocz ze szpinakiem 157

warkocz smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy papryką. Pieczemy w 190 stopniach ok. 25 min. i 5 min na opcji grill - na środkowej półce wyłożonej papierem do pieczenia. Podajemy z dipem czosnkowym   i lampką czerwonego wina ;) Jeżeli przygotowujemy kolację dla 2 osób, to warkocz kroimy na pół, jeżeli danie w formie przekąsek to po upieczeniu kroimy na kilka mniejszych części

Alutka-Gotuje
Dlaczego warto jeść cukinię? 5260

chrupać ze smakiem :)  Szczególnie świetnie sprawdzi się jako przekąska między posiłkami. Możemy pokroić też w słupki różne warzywa (np. marchew, kalarepkę) - i podawać z serkiem śmietankowym lub  czosnkowym dipem ( jogurt naturalny + rozgnieciony ząbek czosnku).  Cukinia jest warzywem bardzo uniwersalnym. Nadaje się do grillowania, smażenia,duszenia, pieczenia.  Idealna do dań z grilla, jednogarnkowych (leczo, ratatouille). Można spożywać

Moje Kuchenne Rewelacje
Chłodnikowy zawrót głowy – czyli najlepsze zupy na lato 144

gazpacho z dodatkiem namoczonego chleba. Francuzi zajadają się vichyssoise, którego głównym składnikiem jest por. Turcja słynie na całym świecie z cacików, które mogą być zarówno chłodnikiem, jak i przepysznym czosnkowym dipem. Z kolei najpopularniejszym, owocowym chłodnikiem jest meggyleves, czyli węgierska zupa wiśniowa. W kuchni polskiej latem niezmiennie króluje chłodnik litewski. Występuje w wersji białej i różowej (z botwiną). Przygotowuje się

Moja smaczna kuchnia