W końcu jest lato, więc dużo warzyw na straganach! Szybkie i smaczne placuszki z cukinii i mięsem mielonym bez mąki podane z makaronem. Składniki: 100g mięsa
Truskawkowa FiestaKonfitura z czerwonej cebuli. Lekko słodka, a tak naprawdę słodko-kwaśna, z nutką pikantności. Taka konfitura idealnie sprawdza się jako dodatek do burgerów. A
Smaczne ZdroweZ czym kojarzy Wam się lato? Słońce, odpoczynek, długie godziny na świeżym powietrzu, pluskające się w wodzie dzieci, śmiech, radość i duża ilość owoców. Tych ostatnich
Słodkie okruszkiSkładniki: wątróbka z kurczaka 70 dag, liść laurowy 1 sztuka, ziele angielskie 2 sztuki, smalec ze skwarkami domowy 2 łyżki, cebula 2 sztuki, ząbki czosnku 5
W Mojej Kuchni LubięLody mango lassi to lody przygotowane wg przepisu na tradycyjny, chłodzący napój indyjski o tej samej nazwie. Składniki to dojrzały owoc mango, jogurt, sok z limonki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Szybki i smaczny posiłek. Idealny dla zapracowanych. Makrela dostarcza dawkę Omega 3, kasza orkiszowa błonnika i witamin z grupy B, a pomidor m.in potas. Polecam! Składniki
Truskawkowa FiestaRuloniki z cukinii na grilla, marynowane w vinegrecie Cukinia, jedno z moich ulubionych warzyw w sezonie, tak uniwersalne że można z nim kombinować spokojnie w różne
Kuchnia na wzgórzuMoja pierwsza konfitura bez dodatku jakichkolwiek cukrów, środków żelujących, zagęszczających itp. Proces produkcji takiego dżemu nosi nazwę janginizacji. Janginizacja to duszenie owoców we własnym
Smaczne ZdroweMakaron ryżowy z indykiem, pak choi i sosem ostrygowym Uwielbiam dania, które mają w sobie pełnię azjatyckich smaków. Makaron ryżowy z indykiem, pak choi i sosem
Kuchnia na wzgórzuLemoniada z arbuza, czyli arbuzada to przepyszny napój na upalne dni. Arbuzada to zdecydowanie trafniejsze określenie, ponieważ lemoniada zazwyczaj kojarzy się ze słodkim ulepkiem. Arbuzada to
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Każdy, kto mnie zna to wie, że nie jestem wielbicielką zup 😁Jednak ostatnimi czasy byłam zmuszona do zmiany diety stałej na lekko płynną (kto ma założony
UgotowaćSkładniki: truskawki 50 dag, siemię lniane ziarna 3 łyżki, cukier trzcinowy 2 łyżki, mięta grejpfrutowa 4 listki, mięta pomarańczowa 4 listki, woda filtrowana 1 litr truskawki
W Mojej Kuchni LubięPo szpinakowym torciku (przepis tutaj ) przyszła kolej na roladę. Uwielbiam ten rodzaj ciasta, proste do przygotowania, świetnie się prezentuje i smakuje wyjątkowo. Dodatek szpinaku nie tylko
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Zdrowy koktajl z olejem lnianym. Pijąc koktajle w łatwy sposób można dostarczyć do organizmu wiele cennych substancji, a sam proces przygotowywania owocowego „napoju” należy
Słodkie okruszki