dieta - 20142 przepisów (strona:346/1343)

czy jest szansa na jakiś przepis rolady z mięsa? 188

Oczywiście, że jest szansa na roladę mięsną ;-) Obecnie przeprowadzka pochłania większość naszego wolnego czasu, ale w przyszłym tygodniu obiecujemy poprawę i skupimy się już tylko na

W kuchni Katie
Bardzo ciekawe przepisy ;) Świetny blog ;) 227

Dziękujemy za miłe słowa i cieszymy się, że blog się podoba. Serdecznie pozdrawiamy ;-) Kasia i Paweł

W kuchni Katie
Kolby kukurydzy - co z tym fantem zrobić? 209

Uwielbiam chodzić na stragany warzywne. W Krakowie szczególną miłością darzę Stary i Nowy Kleparz. Wiosną moje oczy cieszą zielone nowalijki, latem czerwone truskawki i maliny, a

W kuchni Katie
Ciasteczka kokosowe 225

Choć jeszcze nie mamy kalendarzowej jesieni, to jednak aura za oknem jest typowo jesienna. W takie dni jak dzisiejszy, kiedy krople deszczu bębnią o parapet, jedyne

W kuchni Katie
Wiejska bułeczka z chipsami z boczku i jajkiem w koszulce 252

Zapewne wiecie o tym, że śniadanie to jeden z najważniejszych posiłków w ciągu dnia . Ostatnio wraz ze współlokatorką pozwoliłam sobie na małe śniadaniowe szaleństwo. Miałam okazję

W kuchni Katie
Roladki z polędwiczki wieprzowej faszerowane kozim serem i orzechami włoskimi, w asyście puree selerowo-jabłkowego i sałaty 284

Paweł twierdzi, że zmiana miejsca zamieszkania wyszła mi na dobre. Częściej i przede wszystkim lepiej gotuję - bardziej złożone dania, a i do sesji zdjęciowych bardziej się

W kuchni Katie
Risotto z kurkami 248

Pamiętacie jak kiedyś robiłam risotto, ale z normalnego, białego, długoziarnistego ryżu? Jeśli nie, to zajrzyjcie tutaj . Dziś chcę Wam przedstawić przepis na prawdziwe risotto, do którego

W kuchni Katie
Pieczonki 416

Gdy przyjechałam z Pawłem na studia do Krakowa, często ze współlokatorkami z akademika oraz znajomymi z uczelni dyskutowaliśmy o naszych lokalnych przysmakach. I gdy zaczynaliśmy opowiadać

W kuchni Katie
Crème brûlée 185

Crème brûlée to klasyk w dziedzinie deserów, jest znany na całym świecie, tak samo jak tiramisu czy panna cotta . Deser ten rzekomo wymyślili Francuzi. Po raz

W kuchni Katie
Piaskowiec z owocami 369

Mieszkanie w większym gronie mimo wszystko ma swoje plusy. Późnym jesiennym wieczorem można wspólnie spędzić czas w kuchni i upichcić jakieś ciacho na weekend. A przy

W kuchni Katie
Tagliatelle z kurczakiem i pieczarkami w sosie pomidorowo-śmietanowym 408

Jutro, 25 października obchodzimy Światowy Dzień Makaronu :) A z racji tego, że zarówno ja, jak i Paweł kochamy pastę, mamy dla Was pyszną (oczywiście według nas

W kuchni Katie
Filet z dorsza w sosie cytrynowym z purée z zielonego groszku i karmelizowaną marchewką 273

Witajcie! Wiem, że ostatnio Was zaniedbuję i przez to na blogu pojawia się niewiele przepisów. Ale prawda jest taka, że nie wyrabiam z czasem. Za dużo

W kuchni Katie
Małże, mule, omułki - czyli co skrywa czarna muszelka 257

I pomyśleć, że jeszcze dwa lata temu nie wzięłabym żadnego z owoców morza do ust. Po prostu nie i koniec! Gumowata konsystencja morskich żyjątek sprawiała, że

W kuchni Katie
Mule w sosie śmietanowo-serowym 264

W ostatnim poście napisałam Wam kilka informacji na temat tego, jak postępować z mulami . Dziś chciałabym Wam zaprezentować przepis na małże w sosie śmietanowym z serem

W kuchni Katie
Knekkebrød - chleb chrupki z krainy Wikingów 297

składający się z pełnoziarnistej mąki żytniej, wody i soli, oraz wypiekany w domowych piecach. Dzisiaj zawiera mnóstwo nasion i ziaren, a produkowany jest również przemysłowo. Pierwotnie był ważnym składnikiem diety Wikingów, ze względu na swą trwałość i lekkość. Dzisaj jest bardzo popularny w Filnlandii, Szwecji i Norwegii, w szkołach, internatach i wojsku, jako dodatek do posiłków. Zwykle podaje się(...)plasterkiem sera, wędliną, masłem, pastą rybną lub ikrą dorsza, pasztetem, dżemem itp., itd. Bardzo łatwy do zrobienia, smaczna propozycja nie tylko dla dla wegeterian i osób na diecie bezglutenowej. Bardzo długo można go przechowywać, najlepiej w szklanym lub ceramicznym pojemniku z przepuszczalną pokrywką... Wpis znalazł się na listach Na zakwasie i na drożdżach i Panissimo . Składniki : 50 g otrąb pszennych

Grahamka, weka i kajzerka