desery - 58579 przepisów (strona:301/3906)

Deser owocowo-lodowy 173

Mamooo, mamooooo kup mi lody". Akurat wtedy kiedy mam rozłożona deskę do prasowania i działam...Po co ja mam kupować desery lodowe skoro mogę je sama zrobić? Od czasu do czasu można pójść, ale warto również samemu deser  zrobić, w domu, we własnej kuchni. A potem wrócić do prasowania. Składniki -ulubione lody- u mnie smak tropików - morele suszone Owocowy(...)naturalny sok z żurawiny Owocowy Raj -brzoskwinia -zielone winogrono -chipsy naturalne niesłodzone kokosowe -mięta -miseczki waflowe Z podanych składników skomponuj deser lodowy, zdrowy, smaczny, orzezwiający.Polej sokiem z żurawiny. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Pavlova z owocami lata 103

dostępnych źródeł wynika, iż jest to deser Australijski i Nowo Zelandzki. Wysuszona beza z dodatkiem lekkiego kremu na bazie bitej śmietany lub mascarpone oraz owoców. Idealny letni deser. Samą bezę można przygotować nawet dobę wcześniej przed podaniem, a następnie godzinę przed zaserwowaniem deseru można wypełnić ją kremem i owocami. Świetnie smakuje podane z Prosecco. Składniki: 4 białka

Mango Papaja
Łatwe ciasto na zimno z owocami 144

przygotowaniu i z małej ilości składników ciasto bez pieczenia. Z dużą ilością galaretki i świeżych owoców. Użyłam malin, jeżyn i udało się przepysznie. Całe ciasto zniknęło po obiedzie:). Deser powstał z tego, co akurat miałam pod ręką i chociaż trzeba czekać, aż ostygną galaretki, to jednak nie absorbował dużo czasu, co akurat w bardzo upalny, zabiegany dzień było(...)Następnie wylać pozostałą masę kefirową, wyrównać i blaszkę wstawić do lodówki na około 30-60 minut, aż masa stężeje. 6. Pozostałą ostygniętą, lekko tężejącą galaretkę wylać na wierzch schłodzonego deseru. Owoce poukładać na wierzchu, delikatnie zanurzając je w galaretce (np. przy pomocy łyżki). Blaszkę wstawić z powrotem do lodówki na parę godzin, aż galaretka całkowicie stężeje. 7. Przed podaniem nożem

Mała Cukierenka
Przepyszny deser bananowo waniliowo morelowy 199

Troszkę inaczej , też słodko i sycąco lecz chłodniej i orzeźwiająco . Takie deserki powinno się jeść  codziennie .Trochę urozmaicenia nam potrzeba . Składniki na deser bananowo waniliowy: banany 3 szt napój waniliowy Alpro   500 ml morele 3 szt Wykonanie deseru: Do kielich blender-owego wkładamy banany , zalewamy je napojem waniliowym . Miksujemy składniki. Dodajemy umyte i osuszone(...)morele pokrojone w mniejsze kawałki . Nadal miksujemy,  aż powstanie jednolita masa. Przelewamy do 4 szklaneczek i schładzamy. Najlepszy deser jest schłodzony

Różowa kuchnia
Brownie z cukinii z lodami kawowo-porzeczkowymi podane z angielskim porterem 143

Już Wam tłumaczę skąd takie połączenie. Zacznę od początku. Wszystko zaczęło się od piwa typu angielski porter, które to świetnie komponuje się z deserami kawowymi, piernikami i gorzką czekoladą. Jako, że zwykłe brownie to dla mnie nic odkrywczego postanowiłam wypróbować przepis, który już od dawna chodził mi po głowie i był tak absurdalny, iż musiałam go wypróbować(...)tego, biorąc pod uwagę połączenie z owym angielskim porterem, oczywisty wydał mi się dodatek lodów kawowych... z dodatkiem kwaśnej nuty czarnych porzeczek, które równoważą wszystko. Po tym deserze nie czujemy się ani "zasłodzeni", ani ciężko. Jest to idealny balans smaków, danie które dzięki połączeniu z tym właśnie typem piwa staje się całością. Deser, biorąc pod uwagę aktualną porę

Mango Papaja
Sernik z brzoskwiniami 167

Sernik z brzoskwiniami to klasyka deserowa. Puszysta, delikatna masa serowa idealnie komponuje się ze słodkimi owocami i kruchym, maślanym ciastem. Obowiązkowy deser przy spotkaniach rodzinnych, wydarzeniach towarzyskich, świątecznych stołach. Sernik jest tak powszechny, że gdy przygotowałam go na poprzednie święta Wielkiejnocy, listonosz przywożąc pocztę bez żadnego wahania poprosił o kawałek. Tak bardzo oczywistym było, iż wśród wypieków znajduje się(...)deser. :) SERNIK Z BRZOSKWINIAMI Składniki na ciasto: - 250 gram masła - 400 gram mąki - 5 żółtek - 50 gram cukru pudru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie ciasta: Wszystkie składniki zagniatamy razem. Ciasto dzielimy na dwie, mniej więcej równe, kule. Każdą wkładamy do woreczka, a woreczki umieszczamy w zamrażarce lub lodówce dla stwardnienia ciasta. Musi być na tyle twarde, by dało się

Życie zamknięte w smaku
Borówki w kremie twarogowym 129

Budynie, twarożki, śmietanki, serki – z dodatkiem owoców można wyczarować zawsze ciekawy deser i tak podczas jednych z weekendowych czarów powstał mój deser: borówki w kremie twarogowym. Co kilka dni kupuję różnego rodzaju owoce typu maliny, borówki, jagody – tym razem podczas podejmowania decyzji tuż przed półką padło na borówki. Przepis bardzo szybki – zajęło […] The post Borówki

Magiczny Garnek
Domowy serek mascarpone 198

swój ulubiony taki bazarek:) Teraz produkty od rolników są w modzie i bardzo mnie to cieszy, bo i oni są szczęśliwsi a my zdrowsi. Taki serek możecie użyć do deseru, tostów z dżemem, różnych past, .... albo z czym tam go lubicie jeść    Składniki: 2 szklanki śmietany kremówki 36% 1 łyżeczka soku z cytryny Składniki znajdziecie tutaj Przygotowanie

Niezły Młynek
Panna cotta 155

Panna cotta jest deserem niby banalnym w przygotowaniu, ale w smaku bije wszystkie desery na głowę. Panna cotta kusi swoją prostotą, przyjemną słodkością, lekką kremową konsystencją i delikatnym smakiem wanilii. Nie potrzebuje wielu dodatków, ponieważ to ona jest gwiazdą. Dodatki mają jedynie subtelnie podkreślać jej wspaniałość. Gdyby ktoś spytał mnie o mój ulubiony deser

wegetalerze
Brownie z cukinii z lodami kawowo-porzeczkowymi podane z angielskim porterem 219

Już Wam tłumaczę skąd takie połączenie. Zacznę od początku. Wszystko zaczęło się od piwa typu angielski porter, które to świetnie komponuje się z deserami kawowymi, piernikami i gorzką czekoladą. Jako, że zwykłe brownie to dla mnie nic odkrywczego postanowiłam wypróbować przepis, który już od dawna chodził mi po głowie i był tak absurdalny, iż musiałam go wypróbować(...)tego, biorąc pod uwagę połączenie z owym angielskim porterem, oczywisty wydał mi się dodatek lodów kawowych... z dodatkiem kwaśnej nuty czarnych porzeczek, które równoważą wszystko. Po tym deserze nie czujemy się ani "zasłodzeni", ani ciężko. Jest to idealny balans smaków, danie które dzięki połączeniu z tym właśnie typem piwa staje się całością. Deser, biorąc pod uwagę aktualną porę

Mango Papaja
Koktajl z arbuzem BIAŁO - CZERWONI 210

urzekną Wasze podniebienie natychmiastowo . Biała warstwa to śmietankowo - porzeczkowa wariacja osłodzona trzcinowym cukrem. W czerwonej będzie arbuz, dojrzała truskawka i odrobina limonki. Różnica gęstości warstw powoduje że wykonanie tego deseru koktajlowego to bardzo prosta sprawa i nie wymaga wielkiej precyzji. Pamiętajcie żeby koktajl zamieszać przy spożywaniu :). Dla 2 osób Czas przygotowania: 10 minut Składniki (Schłodzone) : 2 garście obranej z gałązek

Kuchnia PROzdrowotna
Łatwe ciasto na zimno z owocami 574

przygotowaniu i z małej ilości składników ciasto bez pieczenia. Z dużą ilością galaretki i świeżych owoców. Użyłam malin, jeżyn i udało się przepysznie. Całe ciasto zniknęło po obiedzie:). Deser powstał z tego, co akurat miałam pod ręką i chociaż trzeba czekać, aż ostygną galaretki, to jednak nie absorbował dużo czasu, co akurat w bardzo upalny, zabiegany dzień było(...)kefirową, lekko tężejącą galaretką. Wyrównać i blaszkę wstawić do lodówki na około 30-60 minut, aż masa stężeje. 6. Pozostałą ostygniętą, lekko tężejącą galaretkę wylać na wierzch schłodzonego deseru. Owoce poukładać na wierzchu, delikatnie zanurzając je w galaretce (np. przy pomocy łyżki). Blaszkę wstawić z powrotem do lodówki na parę godzin, aż galaretka całkowicie stężeje. 7. Przed podaniem nożem oddzielić

Mała Cukierenka
Morele z jeżynami i serkiem mascarpone 119

Dziś szybko i lakonicznie Obiecałam Danusi deser i deser dziś prezentuję. Prosty, ale nadzwyczaj efektowny. Wszystko zaczęło się od tego, że wciąż jeszcze można kupić piękne, polskie morele. Z aksamitną skórką, słodko-kwaśnym miąższem. Złociste, z lekkim czerwonym rumieńcem. I już dostać można jeżyny. Granatowo-czarne, soczyste, słodkie. Czy z połączenia

Gotuj z Blue Raven
Tefal Cuisine Companion i warsztaty z Grzegorzem Łapanowskim 357

które również zostały przygotowane w Cuisine Companion. Później podzieliliśmy się na trzy grupy. Każda z grup przyrządzała wymyślone przez Grzegorza dania. Jedni tworzyli danie główne, a reszta przystawki i desery. Cała praca wykonywana była przy pomocy Cuisine Companion marki Tefal, a menu było bardzo obfite i różnorodne - zresztą sami przeczytajcie jakie pyszności zostały przygotowane!   Menu: Przystawki: - Świeże liście(...)kiełkami, - Pierś kaczki z pate, owocami i chałką, Dania główne:  - Risotto z pęczakiem i młodymi warzywami, - Chicken lemon curry, - Wołowina z grzybami, parowanym pak choi i szparagami,  Desery: -Krem cytrynowy z miętą i bitą śmietaną, - Sorbet malinowy z verbeną i mascarpone, - Cygaretki z ciasta filo z kremem migdałowym i syropem różanym Byłem w grupie, której opiekunem był Grzegorz

Plate of Joy
Koktajl bananowo arbuzowy 145

Desery na szybko bardzo lubimy . Owocowe jeszcze bardziej , a schłodzone najbardziej. Na szybko powstał smaczny deser z witaminami. Koktajl bananowo arbuzowy - składniki banany 8 szt Alpro soya waniliowy  1 litr   ksylitol 2 łyżki  arbuz wypestkowany pokrojony w kostkę 500 g lód w kostce 2 szt na szklaneczkę    Koktajl bananowo arbuzowy - wykonanie  Do kielicha blenderowego(...)szklaneczek ( tak 3/4 napełniamy). Miksujemy arbuza wypestkowanego i pokrojonego w kostkę , wlewamy po ściance szklaneczki ( arbuz zleci na dno i będzie widać go z pod spodu ). Na środku deseru kładziemy po kosteczce arbuza i dodajemy lód. Podajemy od razu

Różowa kuchnia

Proponowane wyszukiwania