Pączki hiszpańskie to gniazdka przygotowane z ciasta parzonego, smażone na rozgrzanym oleju. Mają nieco tłustą i jednocześnie chrupką strukturę, słodyczy nadaje im spływający lukier przygotowany z cukru pudru. Mimo że nie mają nadzienia, są cudowne i wbrew pozorom w cale nie mniej kaloryczne niż tradycyjne pączki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pączki wiedeńskie oblane polewą z lukru 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Deser Kuchnia: Hiszpańska Trudność: Średnie Ilość około 25 ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...prostepesto.pl
ktoto.info
delaware24.pl
usacorp.pl
odebrac.pl
pychamniam.pl