desery - 58579 przepisów (strona:260/3906)

Odrywany chlebek marchewkowy 120

świeżego warzywa. Dodatkowo każda warstwa ciasta posmarowana jest masełkiem z cynamonem, dzięki temu zyskuje cudowny aromat i smak. Pulchna i miękka drożdżówka świetnie sprawdzi się jako śniadanie, podwieczorek czy deser. Wbrew pozorom jest bardzo prosta w przygotowaniu, a jej oryginalny wygląd przyciąga uwagę. Dodatkową zaletą jest to, że nie trzeba jej kroić - wystarczy oderwać kawałek i delektować się pysznym smakiem

Kuchnia MagdaLeny
Eklery z ricottą i matchą, z malinami i borówkami 66

słono. Wystarczy tylko gotowe ciasto przed pieczeniem przełożyć do rękawa cukierniczego z odpowiednią końcówką i możemy przygotować ptysie, eklery, obwarzanki, groszek ptysiowy, a nawet fantazyjne ozdoby do deserów. Deser obłożyłam mrożonymi malinami i borówkami.   Składniki CIASTO 150 g mąki tortowej 30 g mąki ziemniaczanej 3 – 4 jajka 80 g masła 125 ml wody 125 ml mleka szczypta soli

Tajemnice Smaku
Słoik – wiśnie, banan, granola, jogurt – deser czy śniadanie? 71

razem wiśnie i banany w roli głównej. To kolejny pomysł na warstwowy deser lub śniadanie. Co prawda, sezon na wiśnie dopiero za jakiś czas, ale od czego mamy zamrażarkę i zapasy z poprzedniego roku?  Jednak  potrzebne  jest miejsce na świeże zbiory, więc  uszczęśliwiamy rodzinę wiśniowymi deserami: ciasta, kisiele, koktajle… no i nasze ulubione słoiczki. Kwaśne

Tajemnice Smaku
Tort namiętności, czyli beza Pawłowej – Pavlova z bitą śmietaną, jeżynami i marakują 63

Pawłowej byli tak zafascynowani jej tańcem, że ugotowali zupę na jej baletkach i … ją z apetytem zjedli… Jedna z opowieści mówi również o tym, jak powstał słynny deser. Fascynacja jej tańcem i jej osobą dała natchnienie pewnemu cukiernikowi, który stworzył deser zwiewny, piękny i lekki jak taniec słynnej baleriny. Ta beza, to mój debiut. Po przygotowaniu crème brûlée

Tajemnice Smaku
Czekoladowy mus z awokado 51

delektować się czekoladą bez wyrzutów sumienia. Kilka kostek  czekolady, awokado, mleko kokosowe, dla osłody syrop klonowy i mamy zdrowszą wersję tradycyjnego musu czekoladowego. W dodatku przygotowanie takiego deseru zajmie nam około 15 minut, czyli szybko, zdrowo i czekoladowo. Składniki 1 dojrzałe awokado 1 łyżka soku z cytryny 80 ml mleko kokosowe 1 łyżka kakao 1 łyżeczka syropu klonowego

Tajemnice Smaku
Wiosenny torcik bez pieczenia o smaku cytryny i kwiatów bzu 85

Desery przygotowane na zimno, bez pieczenia to idealna propozycja na wiosenne i letnie słodkości. Torcik z jogurtu i mascarpone z syropem i nalewką z kwiatów czarnego bzu nie jest skomplikowany w przygotowaniu. Wymaga tylko cierpliwości w oczekiwaniu, aż żelatyna zetnie poszczególne warstwy. Jeżeli chcemy deserem poczęstować dzieci lub nie chcemy używać alkoholu wówczas zamiast nalewki do ponczu możemy dodać syrop

Tajemnice Smaku
Melon z czerwonym pieprzem, tymiankiem w winie z miodem 81

słonecznej Italii, wybierzmy owoc z wyglądu najzdrowszy i połóżmy go na parapecie na kilka dni, powinie dojrzeć. Melona przygotowanego według tego przepisu możemy spożyć jako przekąskę lub deser. Wyśmienicie smakuje się z lodami śmietankowymi lub waniliowymi. Może również stanowić dodatek do sałatki, idealnie komponuje się z rukolą. Składniki – 2 porcje 1/2 dojrzałego melona około 500 g 1 łyżeczka czerwonego

Tajemnice Smaku
Carpaccio owocowe z musem z awokado i ricotty 95

warto przygotować około 1 – 2 godzin przed podaniem. Awokado powoduje, mimo dodatku soku z cytryny, że po kilku godzinach mus lekko ciemnieje na powierzchni. Nie zmienia to smaku deseru, ale wygląd trochę tak. Owoce obieramy i kroimy tuż przed podaniem. Do deseru oprócz kiwi i mandarynek możemy wykorzystać inne ulubione owoce. Składniki MUS 2 dojrzałe awokado 3 łyżki soku

Tajemnice Smaku
Truskawki w cynamonowych koszyczkach z filo z mascarpone i ricottą, szybki i pyszny deser 86

smarujemy pozostałym masłem po wierzchu. Pieczemy w rozgrzanym do 180C piekarnika około 15 minut, na zloty kolor. Upieczone wyjmujemy ostrożnie z foremek i studzimy na kratce. Tuż przed podaniem deseru wypełniamy koszyczki kremem, obkładamy owocami i posypujemy cukrem pudrem i cynamonem. Smacznego

Tajemnice Smaku
Sernik na zimno z mango i z borówkami, przekładany szpinakowym ciastem 75

Mango, borówki i …szpinak, do tego aksamitny serek w wiaderku z mascarpone i mamy pyszny i kolorowy deser. Taki sernik na zimno, przekładany szpinakowym ciastem to fajny pomysł na weekedowe ciasto. Tak było u mnie, ciasto upiekłam wieczorem w piątek, przez noc przestygło i w sobotę dokończyłam dzieła. Aby ułatwić sobie zadanie do sernika wykorzystałam twaróg sernikowy z mascarpone(...)President.   Jest idealny do deserów jak i serników, na zimno lub na ciepło. Składniki na foremkę o średnicy 18 cm CIASTO 100 g szpinaku 2 jaja 100 g cukru 80 ml oleju 1 łyżka soku z cytryny 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 150 g mąki tortowej 50 g mąki krupczatki PONCZ 80 ml gorącej wody

Tajemnice Smaku
Śniadanie lub deser – jogurt z pieczonymi śliwkami i granolą 86

Pieczone śliwki  to doskonały dodatek do jogurtu, owsianki, budyniu, omletów lub gofrów. Smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Warto więc zapiec większą porcję

Tajemnice Smaku
Pasta z orzechów włoskich 96

Pasta z uprażonych orzechów włoskich to świetny dodatek do ciast, deserów, owsianek, napojów, sosów i dressingów. Zastosowań jest mnóstwo! I na dodatek banalnie prosta do przygotowania, tak jak Tahini . Pasta jest aromatyczna, zdrowa i nie znajdziemy w niej żadnych sztucznych dodatków. Do jej przygotowania najlepiej użyć mocny blender kielichowy, przy ręcznym będzie potrzeba trochę cierpliwości Składniki: 3 szklanki orzechów włoskich

Oryginalny smak
Keto bajaderki (Paleo, LowCarb) 98

miało być o niepozornych keto bajaderkach… Są one jednak uosobieniem tego podejścia. Jeśli dysponujecie zatem jakimiś pozostałościami po ciastach, to keto bajaderki będą sposobem nie tylko na smaczny deser , ale także na oszczędność i przeciwdziałanie marnowaniu żywności! Bajaderki Lubicie nadawać nowe życie rzeczom, które - wydawałoby się - są niczym więcej jak odpadami...? Jeśli tak, to spodoba Wam się ten przepis(...)keto bajaderki. Dysponując skrawkami ciasta czekoladowego można wyczarować bowiem coś z niczego, czyli pyszny deser. Dania Deser Kuchnia Europejska , Wege Keyword bajaderki , brownie , czekolada , finger food , kulki Porcje 8 sztuk Czas przygotowania 8 minut Czas gotowania 2 minuty Czas oczekiwania 20 minut Składniki 60 g ciasta czekoladowego lub brownie 25 g czekolady gorzkiej (min. 85% kakao) lub niskowęglowodanowej

Modern Cave Girl

Proponowane wyszukiwania