świeżego warzywa. Dodatkowo każda warstwa ciasta posmarowana jest masełkiem z cynamonem, dzięki temu zyskuje cudowny aromat i smak. Pulchna i miękka drożdżówka świetnie sprawdzi się jako śniadanie, podwieczorek czy deser. Wbrew pozorom jest bardzo prosta w przygotowaniu, a jej oryginalny wygląd przyciąga uwagę. Dodatkową zaletą jest to, że nie trzeba jej kroić - wystarczy oderwać kawałek i delektować się pysznym smakiem
Kuchnia MagdaLenysłono. Wystarczy tylko gotowe ciasto przed pieczeniem przełożyć do rękawa cukierniczego z odpowiednią końcówką i możemy przygotować ptysie, eklery, obwarzanki, groszek ptysiowy, a nawet fantazyjne ozdoby do deserów. Deser obłożyłam mrożonymi malinami i borówkami. Składniki CIASTO 150 g mąki tortowej 30 g mąki ziemniaczanej 3 – 4 jajka 80 g masła 125 ml wody 125 ml mleka szczypta soli
Tajemnice Smakurazem wiśnie i banany w roli głównej. To kolejny pomysł na warstwowy deser lub śniadanie. Co prawda, sezon na wiśnie dopiero za jakiś czas, ale od czego mamy zamrażarkę i zapasy z poprzedniego roku? Jednak potrzebne jest miejsce na świeże zbiory, więc uszczęśliwiamy rodzinę wiśniowymi deserami: ciasta, kisiele, koktajle… no i nasze ulubione słoiczki. Kwaśne
Tajemnice SmakuPawłowej byli tak zafascynowani jej tańcem, że ugotowali zupę na jej baletkach i … ją z apetytem zjedli… Jedna z opowieści mówi również o tym, jak powstał słynny deser. Fascynacja jej tańcem i jej osobą dała natchnienie pewnemu cukiernikowi, który stworzył deser zwiewny, piękny i lekki jak taniec słynnej baleriny. Ta beza, to mój debiut. Po przygotowaniu crème brûlée
Tajemnice Smakudelektować się czekoladą bez wyrzutów sumienia. Kilka kostek czekolady, awokado, mleko kokosowe, dla osłody syrop klonowy i mamy zdrowszą wersję tradycyjnego musu czekoladowego. W dodatku przygotowanie takiego deseru zajmie nam około 15 minut, czyli szybko, zdrowo i czekoladowo. Składniki 1 dojrzałe awokado 1 łyżka soku z cytryny 80 ml mleko kokosowe 1 łyżka kakao 1 łyżeczka syropu klonowego
Tajemnice SmakuDesery przygotowane na zimno, bez pieczenia to idealna propozycja na wiosenne i letnie słodkości. Torcik z jogurtu i mascarpone z syropem i nalewką z kwiatów czarnego bzu nie jest skomplikowany w przygotowaniu. Wymaga tylko cierpliwości w oczekiwaniu, aż żelatyna zetnie poszczególne warstwy. Jeżeli chcemy deserem poczęstować dzieci lub nie chcemy używać alkoholu wówczas zamiast nalewki do ponczu możemy dodać syrop
Tajemnice Smakusłonecznej Italii, wybierzmy owoc z wyglądu najzdrowszy i połóżmy go na parapecie na kilka dni, powinie dojrzeć. Melona przygotowanego według tego przepisu możemy spożyć jako przekąskę lub deser. Wyśmienicie smakuje się z lodami śmietankowymi lub waniliowymi. Może również stanowić dodatek do sałatki, idealnie komponuje się z rukolą. Składniki – 2 porcje 1/2 dojrzałego melona około 500 g 1 łyżeczka czerwonego
Tajemnice Smakuwarto przygotować około 1 – 2 godzin przed podaniem. Awokado powoduje, mimo dodatku soku z cytryny, że po kilku godzinach mus lekko ciemnieje na powierzchni. Nie zmienia to smaku deseru, ale wygląd trochę tak. Owoce obieramy i kroimy tuż przed podaniem. Do deseru oprócz kiwi i mandarynek możemy wykorzystać inne ulubione owoce. Składniki MUS 2 dojrzałe awokado 3 łyżki soku
Tajemnice Smakusmarujemy pozostałym masłem po wierzchu. Pieczemy w rozgrzanym do 180C piekarnika około 15 minut, na zloty kolor. Upieczone wyjmujemy ostrożnie z foremek i studzimy na kratce. Tuż przed podaniem deseru wypełniamy koszyczki kremem, obkładamy owocami i posypujemy cukrem pudrem i cynamonem. Smacznego
Tajemnice SmakuMango, borówki i …szpinak, do tego aksamitny serek w wiaderku z mascarpone i mamy pyszny i kolorowy deser. Taki sernik na zimno, przekładany szpinakowym ciastem to fajny pomysł na weekedowe ciasto. Tak było u mnie, ciasto upiekłam wieczorem w piątek, przez noc przestygło i w sobotę dokończyłam dzieła. Aby ułatwić sobie zadanie do sernika wykorzystałam twaróg sernikowy z mascarpone(...)President. Jest idealny do deserów jak i serników, na zimno lub na ciepło. Składniki na foremkę o średnicy 18 cm CIASTO 100 g szpinaku 2 jaja 100 g cukru 80 ml oleju 1 łyżka soku z cytryny 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 150 g mąki tortowej 50 g mąki krupczatki PONCZ 80 ml gorącej wody
Tajemnice SmakuPieczone śliwki to doskonały dodatek do jogurtu, owsianki, budyniu, omletów lub gofrów. Smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Warto więc zapiec większą porcję
Tajemnice SmakuPasta z uprażonych orzechów włoskich to świetny dodatek do ciast, deserów, owsianek, napojów, sosów i dressingów. Zastosowań jest mnóstwo! I na dodatek banalnie prosta do przygotowania, tak jak Tahini . Pasta jest aromatyczna, zdrowa i nie znajdziemy w niej żadnych sztucznych dodatków. Do jej przygotowania najlepiej użyć mocny blender kielichowy, przy ręcznym będzie potrzeba trochę cierpliwości Składniki: 3 szklanki orzechów włoskich
Oryginalny smakmiało być o niepozornych keto bajaderkach… Są one jednak uosobieniem tego podejścia. Jeśli dysponujecie zatem jakimiś pozostałościami po ciastach, to keto bajaderki będą sposobem nie tylko na smaczny deser , ale także na oszczędność i przeciwdziałanie marnowaniu żywności! Bajaderki Lubicie nadawać nowe życie rzeczom, które - wydawałoby się - są niczym więcej jak odpadami...? Jeśli tak, to spodoba Wam się ten przepis(...)keto bajaderki. Dysponując skrawkami ciasta czekoladowego można wyczarować bowiem coś z niczego, czyli pyszny deser. Dania Deser Kuchnia Europejska , Wege Keyword bajaderki , brownie , czekolada , finger food , kulki Porcje 8 sztuk Czas przygotowania 8 minut Czas gotowania 2 minuty Czas oczekiwania 20 minut Składniki 60 g ciasta czekoladowego lub brownie 25 g czekolady gorzkiej (min. 85% kakao) lub niskowęglowodanowej
Modern Cave Girl