przygotowania tych lodów użyłam mrożonych truskawek i świeżego banana. Dzięki czemu właściwie od razu można cieszyć się smakiem deseru. Pyszny, zdrowy i bardzo prosty w przygotowaniu. Można dodać trochę słodkiej śmietanki i nadać im kremową konsystencję. Będą wymagały wówczas mrożenia. Jeżeli, tak jak ja, robicie lody bez użycia maszynki to pamiętajcie, aby co pewien czas miksować mieszankę. Unikniemy wtedy kryształków
zadanie-gotowanieDzisiaj przyszła pora na domowy kisiel, którego smak jest o niebo lepszy od tego kupowanego w sklepie. Jestem przekonana, że pokochasz taki domowy kisiel i będziesz przygotowywać nie tylko deser z truskawek, ale i innych owoców! Wykorzystać można zarówno świeże jaki i mrożone truskawki. Akurat miałam właśnie te mrożone. Domowy kisiel truskawkowy Składniki: 500 g truskawek 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej
Moja smaczna kuchniaSmoothie to ulubiony deser mój i mojej córki w letnich miesiącach. A mango i truskawki kochamy najbardziej! Zimny koktajl to pyszny sposób na ochłodę i poprawę nastroju. Spróbujcie sami :) Składniki: 1 dojrzałe mango 1 szklanka truskawek 1 łyżka cukru pudru 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/2 szklanki kostek lodu Przygotowanie: Mango obrać, oddzielić od pestki, pokroić w kostkę. Truskawki odszypułkować, umyć
Cakes By KejtPomysł na szybką przekąskę między posiłkami, zamiast słodkich batoników i cukierków! Można oczywiście przygotować wersję z czekoladą białą lub mleczką, ale tym samym zwiększy się ilość cukru w deserze. Przecież truskawki są tak słodkie same w sobie ! Składniki: średnie truskawki 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady pow. 70% zawartości kakao zmielone płatki owsiane, wiórki kokosowe, płatki migdałowe do dekoracji Od truskawek odciąć
Chocolate Muffin BlogDopóki rabarbar nie zniknie z naszych ulubionych bazarków, TARTA Z RABARBAREM I KREMEM gości na naszych stołach wyjątkowo często! Artykuł TARTA Z RABARBAREM I KREMEM pochodzi
COOKMAGAZINEweekend będę Was kusić mini torcikami z ciasta francuskiego z kremem i owocami. Piękne jak z cukierni, ale takie przygotowane w domu są o wiele lepsze. Deser szybki i prosty w wykonaniu. Jak już będziemy mieć upieczone kawałki ciasta francuskiego, to tylko ubijamy krem, który wykładamy na połowę mini torcików, dekorujemy owocami, przykrywami drugą porcją, posypujemy cukrem pudrem i pałaszujemy
Zakątek rozkoszy kulinarnychgotowy. Krok 2 Truskawki 4 szt kroimy na połowę i wkładamy do pucharka szklanego. Łyżką do lodów nakładamy sorbet cztery kuleczki. Dekorujemy herbatnikami i wiórkami z czekolady zielonymi.Tak podany deser zachwyci dzieci jak i dorosłych
Różowa kuchniaLetnie desery z sezonowymi owocami mogą być bardzo apetyczne i lepsze od niejednego ciasta.U mnie propozycja nieco odchudzona,bo zamiast śmietany kremówki dałam do przełożenia warstw owoców jogurt naturalny ,odrobinę śmietanki ,a na niej pokruszone bezy i dużo owoców – morele ,truskawki . Składniki : trzy porcje Truskawki 200 g morele 3 sztuki jogurt naturalny jeden mały kubeczek bita śmietana 38% ,można
Ladylaura.Lubicie kremy? Takie gęste, słodkie, czekoladowe... w stylu słynnej Nutelli? :) Mam dzisiaj dla Was przepis na jeden z najzdrowszych i jednocześnie najsmaczniejszych deserów. Do jego wykonania nie potrzebujecie wielu składników, a samo jego przygotowanie także nie zabiera wiele czasu. Ot, trochę kaszy, banan, olej kokosowy i niewielki dodatek kakao - wszystko zmiksowane na gładką, kremową masę. Bo siła tkwi w prostocie
Kuchnia EllieUlubiona kawa z słodkim musem truskawkowym i bitą śmietaną to w zasadzie propozycja na deser niż napój. Niemniej jest przepyszna! Owocowa, wiosenna wersja małej czarnej. Składniki: (na jedna dużą porcję) 1-2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej lub opcjonalnie zbożowej (w zależności jak mocną lubimy kawę) szklanka truskawek łyżeczka nasion chia (można pominąć) 2 łyżeczki cukru 100ml śmietanki kremówki wiórki czekoladowe
Pyry na Gazmaksa i ojem się ich ile wlezie he he ;))). W tamtym roku jakoś przegapiłam. Niby trochę zjadłam, coś zrobiłam, ale bez szału, a uwielbiam je po prostu. Deser to biszkopty, serek mascarpone wymieszany z mlekiem i cynamonem i owoce. Lekki i smaczny, no i trochę kaloryczny, ale co tam ;))). Miłego dnia :) Składniki: biszkopty długie 250 g serka mascarpone mleko cynamon
kruche babeczkigotowy. Krok 2 Truskawki 4 szt kroimy na połowę i wkładamy do pucharka szklanego. Łyżką do lodów nakładamy sorbet cztery kuleczki. Dekorujemy herbatnikami i wiórkami z czekolady zielonymi.Tak podany deser zachwyci dzieci jak i dorosłych
Różowa kuchnianietypową zapiekankę. Uwielbiają ją dzieci i dorośli. Jest dosyć słodka, ale w połączeniu w jeżynami, malinami, truskawkami, tworzy doskonały kontrast. Możecie ją zrobić zarówno na obiad, jak i na deser. :) Przepis ten dostałam od Barbary, mamy czwórki dzieci i właścicielki przeuroczej kawiarenki na wyspie Foehr, położonej w północnych Niemczech. Dziękuję:* Quarkauflauf, czyli zapiekanka serowa fot. Izabela Magdalena
Kuchnia smakówpysznego;) Nasza propozycja to lekkie jak piórko, rozpływające się w ustach... placuszki - racuszki z serkiem mascarpone i lekką nutką cytryny. Posypane cukrem pudrem lub w towarzystwie konfitury stanowią idealny deser na ostatnie dni lata:) fot. Izabela Magdalena Składniki: 125 g serka mascarpone 1,5 szkl. mąki pszennej 3 łyżki cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szkl. mleka
Kuchnia smakówKiedy zobaczyłam zdjęcie tej tarty - dzieło Agnieszki - od razu pomyślałam, że podobnie jak deser Pavlovej, idealnie oddaje w swej kolorystyce barwy Norwegii. Zdaję sobie sprawę, iż sezon na maliny się skończył, ale wrzucam go dla tych, którzy smaki lata chcą odczuć na języku. Mhmmm..... Pychota! Tarta z malinami i borówkami www.kuchniasmakow.blogspot.com Spód 350 gram herbatników połączyć z 160 gram masła
Kuchnia smaków