Kolorowe owoce królują na straganach. Moimi faworytami są jagody, czerwone i czarne porzeczki, bogactwo witamin. Idealne do letnich deserów bez pieczenia, bez mrożenia. Idealne do przygotowania koktajlu. Tak, to już 51. koktajl na moim blogu. Jest w czym wybierać! Jeśli koktajl jagodowy to najlepiej smakuje na maślance. Zapraszam to letniego miksowania, korzystaj, bo teraz jest najlepszy czas na owocowe
Moja smaczna kuchniaUpał dziś daję się we znaki ,szukamy ochłody więc zrobiłam ten pyszny chłodny deser. Polecam na kolacje :) Składniki: jagody 500 g banany 2 szt śmietana 30% 300 ml mleko 2% 300 ml ksylitol( cukier brzozowy) Kłos Pol Krok 1 Do blendera wkładamy zmrożone jagody, wlewamy śmietanę i blender -ujemy chwilę. Krok 2 Banany obieramy ze skórki i kroimy w mniejsze
Różowa kuchniaBardzo prosty i smaczny deser na bazie jogurtu z płatkami owsianymi oraz melonem i nektarynkami. Często przyrządzam go w gorące dni, doskonale orzeźwiają. Składniki: 400 ml. jogurtu naturalnego 8 łyżek płatków owsianych górskich Młyny Stoisław 4 nektarynki 4 szklanki lub pucharki Listki mięty Sposób przygotowania: Melona i nektarynki obieramy, kroimy w drobną kostkę. Do każdej szklanki lub pucharka wsypujemy
Bajeczna Kuchniabiałkową i delikatnie połączyć. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30-45 minut. Ja użyłam tortownicy o średnicy 24 cm. Lemon curd : Sam w sobie może stanowić deser. A wariant smakowy zależy od użytych owoców. Najczęściej spotyka się właśnie wersję cytrynową. Zatem cytryny dokładnie szorujemy, w ciepłej wodzie. Następnie je parzymy (zalewamy wrzątkiem na ok. minutę), by mieć
Karczma HonoriettyLubię, kiedy desery łączą w sobie pyszny smak oraz pożywne i prozdrowotne właściwości i takie właśnie jest to ciasto. Fajnie jest dorzucić do masy odrobinę mielonych orzechów, w tym przypadku orzechów włoskich, których delikatny wytrawny cierpki smak doskonale przełamuje słodycz marchewki. Ciasto jest wilgotne, nie za suche, dlatego z kremu można spokojnie zrezygnować, jednak ja go uwielbiam, ponieważ doskonale tutaj
Roślinna - blog wegańskiolecam Wam przepis na mini naleśniki czekoladowe z twarogiem i sosem waniliowo-truskawkowym pychota! Jest to fajna propozycja na obiad dla naszych pociech. Są i dealne na deser - mega czekoladowe, pyszne! Czytaj więcej
Ana Mari's worldolecam Wam przepis na mini naleśniki czekoladowe z twarogiem i sosem waniliowo-truskawkowym pychota! Jest to fajna propozycja na obiad dla naszych pociech. Są i dealne na deser - mega czekoladowe, pyszne! Czytaj więcej
Ana Mari's worldstężał. Na wierzchu rozsypać równomiernie cukier i przy pomocy specjalnego palnika opalić wierzch, aż cukier się rozpuści. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Ciasteczka , Desery , Kuchnie świata , Na specjalne okazje , Wykorzystanie żółtek Tagged: ciasto francuskie , jagody , mascarpone
https:KKuchniaMniamczerstwa kajzerka 375 ml mleka 1/4 szklanka cukru 100 g wiórków kokosowych 150 g masła do dekoracji: 400 g śmietany 30% 2 opakowania fix do śmietany - deserów 1 łyżka cukru pudru wiórki kokosowe borówki świeża mięta dodatkowo: słoiczek konfitur wieloowocowy PRZYGOTOWANIE : Pieczemy biszkopt: białka oddzielamy od żółtek, dodajemy do nich szczyptę soli i ubijamy
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiKolejny deser z cyklu: pysznie, owocowo i szybko :) Czyż nie wyglądają słodko? Składniki: 1 gruszka kawałek ciasta francuskiego białko do wysmarowania Wykonanie: Gruszki przekroić na połówki, ułożyć na cieście francuskim. Naciąć jak na zdjęciu poniżej, a w około wyciąć nożykiem obrys gruszki i listki. Ciasto posmarować białkiem. Piec wg informacji na opakowaniu ciasta - zazwyczaj około 15 minut w temp
Tradycyjna KuchniaEfektowny i prosty deser, lekki i orzeźwiający idealnie sprawdzi się w upalny dzień. Kolorowe galaretki w pomarańczowej skórce wyglądają zachwycająco i z pewnością ucieszą małego łasucha. Wypróbujcie na Dzień Dziecka :-) składniki: 4 pomarańcze 2 galaretki (u mnie pomarańczowa i malinowa) wykonanie: Galaretki rozpuściłam w połowie ilości wody podanej na opakowaniu. Pomarańcze bardzo dokładnie wyszorowałam pod bieżącą wodą
babka w formieupały, gorąco, słonecznie, nic tylko relaksować się w basenie ;) Przy takiej aurze chyba nikt nawet nie myśli o włączeniu piekarnika :) Ja też nie, dlatego dzisiaj zaserwuje Wam bardzo prosty deser, łatwiejszego chyba nie ma ;) Galaretka, podana z ubitą śmietanką, u mnie bez owoców, ale jak najbardziej możecie je dodać ;) Polecam! Składniki: 1 galaretka truskawkowa 200 ml śmietanki kremówki
Domowa cukiernia Ewyserkiem na gładko. Dodać jagody do masy,wymieszać na niskich obrotach do połączenia składników. Na dno z ciasteczek wyłożyć masę jagodową , następnie posypać resztą pokruszonych ciasteczek wierzch ciasta- deseru. Przykryć folią i zamrozić na trzy godziny lub więcej .W małych foremkach po godzinie jest już dobre.Podawać z dżemem wiśniowo - czekoladowym...Pycha...Smacznego
w mojej kuchniSzybki deser, orzeźwiający, a zarazem doskonale gasi pragnienie w te upalne dni. Sok jabłkowy który tu użyłam wyciskałam sama, taki jest najlepszy. Można również użyć sklepowego ale najlepszej jakości. Truskawki są z dużych kawałkach aby wszystko nie było takie idealnie gładkie. Gotujemy? jakie kisiele lubicie najbardziej? Kisiel jabłkowo - truskawkowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieWitajcie Kochani. Dziś mam dla Was przepis na pyszne placuszki z rabarbarem i truskawkami. Szybkie w przygotowaniu, delikatne, bardzo smaczne, czyli idealne na deser, podwieczorek lub słodkie śniadanie. Dzięki dodatkowi orzeźwiającego rabarbaru i truskawek smakują rewelacyjnie. Bardzo polecam!!! Składniki na placuszki rabarbarowo-truskawkowe: 1/2 łodygi rabarbaru 10-14 truskawek 1 jajko 1 łyżka cukru skórka otarta z 1/2 cytryny
Rozpustne gotowanie