Zdrowa i bardzo smaczna sałatka owocowa, którą można bardzo szybko przygotować dla gości na lekki deser. W skład sałatki wchodzi mango. melon i kiwi oraz delikatny sos z limonki i miodu. Sałatka jest bardzo soczysta, gdyż melon zawiera dużo wody. Zarówno melon, mango oraz kiwi, to źródło wielu witamin i minerałów, więc warto po nie sięgać. Idealnie orzeźwia w upalne
Kuchcik gotujeSezon na porzeczki i maliny w pełni, więc postanowiłam wykorzystać te owoce do jakiegoś deseru. Z racji tego, że nie miałam dużo czasu wybór padł na proste i szybkie w przygotowaniu ciasto . Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkadworze upały więc proponuję troszkę orzeźwienia i ochłody - sorbet wiśniowo-bananowy. Przygotowanie jest bardzo proste, a deser dużo zdrowszy i mniej tuczący niż zwykłe lody. Do dzieła ! Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaoknem zimno i szaro, więc dziś proponuję coś na rozgrzanie i poprawę nastroju - serniczki z malinami na ciepło. Deser jest bardzo prosty i nie wymaga użycia zawrotnej ilości składników. Na pewno każdy poradzi sobie z jego przygotowaniem. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaPrzyszedł czas na lubiane przez wszystkich maślane ciasteczka. Kruche i słodkie idealnie pasują jako dodatek do kawy lub deser dla najmłodszych. Przygotowanie nie trwa długo,a z jednej porcji wychodzi ich całkiem sporo :) Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaLato zbliża się wielkimi krokami, więc trzeba zrzucić trochę zbędnych kilogramów. Zamiast sięgać po kolejną kostkę czekolady lub zajadać się ciastkami polecam przygotowanie błyskawicznego deseru. Wychodzi go całkiem sporo i można się nim najeść do syta. Ponadto jego składnikiem są popularne ostatnio jagody goji zaliczane do "superfoods". Mają sporą dawkę witamin i składników mineralnych m.in. B2, PP, fosfor
Czekoladowa muffinkaDietetycznych przepisów ciąg dalszy. Dziś przedstawię Wam bardzo prosty i błyskawiczny przepis na deser. Jest idealny dla osób dbających o linię, ale myślę, że zasmakuje również miłośnikom słodyczy. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaDzisiaj zapraszam na pyszne torciki jaglane zapiekane z jabłkami. Do tego deseru użyłam płatków jaglanych firmy PLENUS . Zapraszam do wypróbowania:) Składniki: 2 szklanki płatków jaglanych Plenus 1 cukier waniliowy 2 szklanki przegotowanej wody 1 łyżka cukru 3 jabłka cukier do smaku 1łyżka cynamonu 1 cukier waniliowy lub 1 szklanka smażonych jabłek ze słoika takich na zimę 1/2 szklanki
Sama słodycz i szczypta chiligarnka wlewamy 1 szklankę wody. Czekamy, aż się za gotuję i następnie dodajmy ksylitol i perełki tapioki. Jak perełki wchłoną wodę dolewamy resztę i gotujemy cały czas mieszając. Gotowy deser podajmy z ulubionymi dodatkami. Smacznego
Truskawkowa FiestaJeżyny przekładamy do blendera, miksujemy razem z cukrem i odrobiną wody na jednolitą masę. Przekładamy do miseczki, wyrównujemy powierzchnię i zamrażamy. Podajemy z ułożonymi na wierzchu mrożonymi jeżynami. Taki deser doskonale smakuje z wiórkami kokosowymi. Dla dorosłych można przygotować wersję z dodatkiem owoców zmiksowanych z ulubionych winem
Moja smaczna kuchniaWczorajszy dzień rozpoczął się od dostawy jeżyn, pachnących, nagrzanych słońcem, słodkich i soczystych. Na deser przygotowałam bardzo orzeźwiający mus, z dodatkiem nasion chia i kokosu, które ostatnio lubię dodawać do każdego desru. Słodki, owocowy i chłodzący, idealny na lato! I ten piękny kolor! Taki mus można zamrozić i powstanie sorbet, który także zrobiłam wczoraj! Zapraszam i zachęcam do przygotowania sorbetu
Moja smaczna kuchniajest ono mniej kruche. Śliwki puszczają sporo soku, dlatego przed końcem pieczenia należy ustawić w piekarniku tylko dolne grzanie. Ciasto jest pyszne, chociaż dosyć kwaśne. Dla wielbicieli takich deserów. Na pewno wypróbuję przepis także z innymi owocami. Składniki: Ciasto: 200 g mąki pszennej 100 g schłodzonego masła 3 łyżki cukru pudru 60 ml śmietany kwaśnej Pozostałe: 500 g śliwek
zadanie-gotowaniepewnie wiecie... Ale już jestem i na tę chwilę, nigdzie się nie wybieram. Zaproszę Was dzisiaj na jeden z moich faworytów deserowych, połączenie moich dwóch ukochanych smaków w jednym deserze, a na dodatek w uwielbionej przez moją osobę formie. Mowa o jagodach i czekoladzie w tarcie, prosty sposób na zapiekany mus czekoladowy z dodatkiem jagód i borówek. Zapraszam do kuchni
Kuba Gotujeuwielbia budyń? Cieplutki, kremowy, pachnący czekoladą... a w dodatku bez mąki ziemniaczanej, cukru i konserwantów! Czy to możliwe? Spróbujcie sami :) Bazą tego deseru jest ugotowany kalafior, całkowicie niewyczuwalny w smaku. Dzięki niemu uzyskujemy aksamitną konsystencję bez konieczności używania dodatkowych zagęstników. Jestem pewna, że ten budyń pokochają nie tylko osoby dbające o linię :) Składniki: 1 średnia główka kalafiora 60 g odżywki
Chocolate Muffin Blog