pucharkach układać na przemian warstwy brzoskwiń, galaretki i bitej śmietany. Czekoladę połamać na małe kawałki. Wlać słodką śmietankę. Podgrzewać na wolnym ogniu , mieszając cały czas, aż czekolada się rozpuści. Deser udekorować polewą czekoladową i owocami ( np, truskawkami
Pysznosci Babci BasiDziękuję za odwiedziny na moim blogu . Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz. Sezon truskawkowy rozpoczęty , więc zapraszam na różne dania z truskawek, począwszy od koktajli , a skończywszy na ciastach, deserach oraz przetworach . Polecam Dzisiaj polecam bardzo prosty i szybki koktajl z truskawek , zarówno dla dzieci ,jak i dla dorosłych.::) ŚWIETNY NA WSZELKIEGO RODZAJU UROCZYSTOŚCI , SPOTKANIA itp. Składniki
Pysznosci Babci Basiuziemiony w domu? Gotuje ;) Niestety szalejące wirusy nie ominęły mojej rodzinki i to one są sprawcą owego uziemienia. Dogadzam jak mogę, w tym także kulinarnie, moim kochanym "pacjentom". Na deser przygotowałam czekoladowe muffinki z ciemnym piwem, które nadaje im niezwykłej puszystości. Są intensywnie czekoladowe, słowem pyszne. Dzięki dodatkowi ciemnego piwa zyskują delikatną, kawową nutę. Posmakują wszystkim wielbicielom ciasta czekoladowego. Wierzch
zadanie-gotowanieWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kulki energetyczne to szybki, prosty i zdrowy deser. Przygotowane są z bakalii, orzechów i płatków owsianych. Posłodzone miodem i masłem orzechowym – czyli naturalnym „słodzikiem”. Takie kuleczki możemy zabrać ze sobą do pracy lub szkoły i zjeść kiedy dopadnie nas ochota na coś słodkiego Post
Marta GotujeGofry kojarzą się raczej z kalorycznym deserem niż ze zdrowym posiłkiem. Te, przygotowane z mąki kokosowej idealnie sprawdzą się jako śniadanie o obniżonej zawartości węglowodanów. Są chrupiące, cudownie pachą kokosem i w niczym nie ustępują tym tradycyjnym. Jako dodatek polecam serek czekoladowy z nutą cynamonową lub waniliową. Składniki: 3 białka 2 żółtka 1 łyżka mąki kokosowej 1 łyżka otrębów
Chocolate Muffin Blogherbaty i kuchnią pachnącą cynamonem? Najchętniej to teraz piekłabym szarlotki, ciasta z ulubioną kruszonką. A na śniadanie obowiązkowo owsianka. Mając więcej czasu na weekend chciałam spróbować cynamonowej owsianki na deser. Połączyłam z orzechami włoskimi, gruszką i podałam w słoiczku z jogurtem naturalnym. Doskonale pasuje jako przekąska, ale jest też dobrą propozycją na śniadanie. Skoro jesteśmy już w klimacie jesiennym
Pink EnvelopeBezmleczna, bezlaktozowa, wegańska bita śmietana. Przepyszna, lekka i puszysta. Wygląd i konsystencje ma jak klasyczna, zwierzęca bita śmietanka. Idealnie nadaje się do ciast, deserów czy po dodatku żalatyny czy agaru do przełożenia tortów i biszkoptów. Banalna w wykonaniu. Cudownie smakuje z miseczką truskawek :) SKŁADNIKI: 1 puszka mleka kokosowego pełnotłustego schłodzonego przez min. dobę w lodówce 2 łyżki cukru pudru
Kuchnia bezglutenowaRewelacyjne bezglutenowe naleśniki z truskawkami, polane dodatkowo musem truskawkowym - na śniadanie, deser lub podwieczorek. Przepyszna klasyka! SKŁADNIKI na ok. 10 naleśników ok. 2 szklanek wody gazowanej 2 jajka 200 g mieszanki bezglutenowej (u mnie Mieszanka Nutri Free per dolci ) 1 łyżka oleju szczypta soli olej kokosowy do smażenia truskawki Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj
Kuchnia bezglutenowaKrem z kaszy jaglanej to pomysł na smaczny, zdrowy i lekki deser. Banalny w wykonaniu, a nadaje się doskonale na śniadanie lub podwieczorek. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI na 1 porcję: 80 g kaszy jaglanej 1 pudełko malin (250g) ksylitol do smaku Kaszę jaglana bardzo dokładnie wypłucz. Zalej wodą w stosunku 1:1 i ugotuj. Gdy kasza wchłonie wodę, zdejmij
Kuchnia bezglutenowaSzybki i efektowny deser, który powstał u nas pod wpływem chili i produktów, które zalegały: białka, pokruszonych ciastek...bardzo smaczny, lekki i banalnie prosty w przygotowaniu. Polecam :) SKŁADNIKI na 4 porcje: ok. 100 g bezglutenowych ciastek pełnoziarnistych - u mnie Multicereale Nutrifree 3 jabłka 2 białka 4 łyżeczki płatków migdałowych ksylitol lub cukier brzozowy cynamon Jabłka pokrój w drobna
Kuchnia bezglutenowablisko siebie w naczyniu lub blaszce. Na biszkoptach rozsmaruj 2/3 kremu i wysyp połowę jagód. Ponownie ułóż warstwę biszkoptów namoczonym w kawie i rozsmaruj resztę kremu. Wierzch posyp jagodami. Deser schłodź przez kilka godzin w lodówce i podawaj. Smacznego
Kuchnia bezglutenowaPyszny deser z malinami bez glutenu, mleka, jaj i cukru czyli raj dla alergika! Idealny na upalne dni. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: 1 puszka mleka kokosowego schłodzonego przez 12 godzin w lodówce 1 łyżka ksylitolu 250 g malin Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 150 g mleczka kokosowego Polewa: Mleczko wlej do garnuszka i wrzuć połamaną na kosteczki czekoladę
Kuchnia bezglutenowaJuż od samego czytania tytułu ślinka cieknie! Połączenie Bananów z solonym karmelem i orzechami – uwielbiam ( tak samo jak uwielbiam deser Banoffee )!. Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne bananowe pancakes z solonym sosem karmelowym i chrupiącymi orzeszkami ziemnymi. Takie bananowe pancakes są niesamowicie puszyste, delikatne i obłędnie pyszne! Są idealnym pomysłem na drugie leniwe śniadanie, słodki obiad albo kolację
Ostra na Słodko