Przepis powstał z myślą o grillowym szaleństwie, które rozpętało się w majówkę. Dobrze, by choć deser nie wzbudzał wyrzutów sumienia. ;) Majowy weekend to czas grillowania, pysznych kiełbasek, karczku i kaszanki. Nie wiem jak Wy, ale ja po posiłku zawsze mam jeszcze ochotę (i miejsce) na coś słodkiego. Dla mojej wagi lepiej, by było to jednak coś mniej grzesznego niż potrawy
Cooking MonsterDeser na gorące dni kiedy nie mamy ochoty odpalać piekarnika, orzeźwiająca warstwa z truskawkami i galaretką w połączeniu z waniliowo-miętową daje wspaniały efekt smakowy, jej przygotowanie nie wymaga dużej wprawy, można ją wykonać wcześniej i trzymać w lodówce. Składniki: Warstwa truskawkowa: 40 dag świeżych truskawek 3 łyżki cukru 2 galaretki truskawkowe Warstwa waniliowa: 330 ml śmietanki
Wanilia i Kardamonkwiatów czarnego bzu, ale w muffinkach, które Wam dzisiaj proponuję jest on niezwykle subtelny, a same muffinki są puszyste i lekkie. Możecie je zabrać na piknik, podać na deser lub na podwieczorek. Przygotowanie 30 min Pieczenie 20 min Macerowanie 24 godz Na około 10 muffinek 180 g mąki pszennej 150 g masła 200 g drobnego
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskacukierenki . Zrobiłam je z mąki orkiszowej i truskawek z dodatkiem mrożonych malin. Jest pyszne, fantastycznie smakuje zarówno bananami jak i truskawkami. Warto się pokusić i je zrobić na letni deser. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikMąkę ziemniaczaną wlewamy do truskawek i energicznie mieszamy. 4. Miksujemy bazylię przy pomocy blendera. 5. Bazylię mieszamy z serkiem homogenizowanym. 6. Do pucharka nakładamy truskawki i przykrywamy bazyliowym serkiem. Deser jest bogaty w: - witaminę C (pochodzącą z truskawek), który jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 190 g Energia: 135,5 kcal
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachMyślę, że makaron z truskawkami to deser, który był, jest i będzie wspomnieniem każdego z nas z lat dzieciństwa :) Tym razem w zestawieniu z makaronem czekoladowym, który przypadkowo wypatrzyłam w sklepie. Składniki na 2 porcje: ok. 200 g makaronu czekoladowego (u mnie z Biedronki) 20 szt. truskawek + kilka truskawek do dekoracji 4 łyżeczki brązowego cukru 150 mleka 4 łyżki śmietany
Alutka-Gotujetruskawkowym, a w drugim masę kokosową, jednocześnie napełnić pucharki. Najlepsze są do tego naczynia z dziubkami. Gotowe lody wstawiamy do zamrażarki na kilka godzin. Lody kokosowo-truskawkowe podajemy jako deser. Magnez, potas, wapń, żelazo, fosfor, sód, cynk, witaminy z grupy B, C, A, E - to wszystko znajduje się w jednej truskawce. Owoce te są bogate w błonnik
My Chcemy JeśćDoskonały deser na gorące, upalne dni :) Składniki na 5-6 słoiczków: 400 gr jogurtu Greckiego 1 Galaretka agrestowa 1 Galaretka Winiary z pianką o smaku owoców leśnych jeśli lubimy bardziej słodkie deserki to do dosłodzenie możemy użyć 1-2 łyżeczki ksylitolu lub cukru pudru Parę średniej wielkości truskawek 1. Galaretkę agrestową rozpuszczamy w 350 ml gorącej wody i odstawiamy
Gotowanie...to proste !Dziś ważny mecz Polski z Niemcami. Z tej okazji chciałam wesprzeć Naszych Piłkarzy tym pysznym deserem w narodowych barwach. Myślę, że przypadnie do gustu wielu kibicom. Nie należę do grona wielbicieli piłki nożnej, jednak gorąco kibicuję naszym. Nie zapomnę, jak dwa dni po wygranej z Niemcami 20 miesięcy temu zaczęłam rodzić Zuzię. :) Czytaj całość
Anioszek w kuchnitych ze sklepu. Tym razem przedstawiam brzoskwiniowe... Są pyszne! Co prawda, nie bardzo jestem za spożywaniem jajek na surowo, ale tu akurat o tym zapomniałam... Ten prosty deser można udekorować według własnych upodobań, dzięki czemu może stać się wyjątkową słodkością nie tylko na co dzień. Moje lody dedykuję Akademii Kulinarnej Whirpool i ich głównym gospodarzom, czyli dla Marco
Di gotujebloga i codziennie nowe gotuje :) Mam nadzieje, że taki stan potrwa jak najdłużej, a najlepiej żeby było już tak zawsze. Dziś bardzo prosty, szybki pomysł na śniadanie lub deser :) Kasza bulgur na parze z owocami. Ostatnio kilka razy w swoich przepisach używałem tej kaszy i chyba staje się moją ulubioną :) Mam ogólnie problem ze śniadaniami, wolę dłużej pospać niż
Parowar Facetarobi się miękka. Bezy można przygotować dużo wcześniej i zamknąć je w szczelnym pojemniku, wtedy nie zmiękną i pozostaną nadal chrupiące. Kategoria: A-Z SŁODKO , Bezy i ciasta bezowe , Desery , Dla dzieci Tagged: czekolada , kremówka , truskawki
https:KKuchniaMniamWitam serdecznie Podzielę się przepisem na pyszną kaszę jaglaną z truskawkami. Tak przygotowana kaszka jaglana idealnie nadaje się do podania na śniadanie, podwieczorek lub jako deser, powinna smakować dzieciom jak i dorosłym. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania kaszy jaglanej z truskawkami będziemy potrzebować: 100 g kaszy jaglanej 350 g truskawek 4 łyżki jogurtu naturalnego około 2 łyżek cukru brązowego (białego
Uwaga Babcia Gotujegalaretki truskawkowej 1 szklanka mleka 1 łyżka syropu klonowego 3,5 łyżki nasion chia 1 łyżeczka młodego jęczmienia Przygotowanie: Truskawki obrać z szypułek i zmiksować … Czytaj dalej Deser truskawkowy z chia
czarrna od kuchnigalaretką ze zmiksowanych truskawek, ale wystarczy rozłożyć nieco świeżych lub mrożonych owoców i zalać rozpuszczoną galaretką z torebki a sernik będzie równie dobry. Sernik na zimno to chyba pierwszy deser w formie ciasta jaki robiłam sama, nie umiejąc jeszcze nawet piec. Poradzi sobie z nim nawet dziecko, słowo daję! Nie trzeba mielić twarogu bo można wykorzystać serki homogenizowane - radzę wybrać
Smaczna Pyza