desery na zimno - 3823 przepisów (strona:44/255)

Leche frita – hiszpański deser 500

Od czasu urlopu na Gran Canarii coraz częściej i z większą przyjemnością sięgam po tamtejsze specjały!Kuchnia ta jest nie tylko smaczna , ale i niezwykle łatwa

Ostra na Słodko
Kolorowe ptasie mleczko 143

Kolorowe ptasie mleczko to niewymagający wiele pracy i mało skomplikowany deser, który każdemu wyjdzie i do tego jest bardzo pyszny. Co prawda trzeba przypilnować, aby poszczególne warstwy wylewać w odpowiednim czasie, ale jest to jedyna niedogodność przy przygotowaniu. Składniki: 500 ml mleka skondensowanego niesłodzonego (light – 4%) 3 galaretki o różnych kolorach 3 szklanki wody (180 ml) 2 paczki herbatników(...)lodówki. Czynność powtarzamy z trzecią warstwą. Składniki na polewę wkładamy do rondelka i podgrzewamy do zagotowania cały czas mieszając. Odstawiamy ją do ostygnięcia. Kiedy polewa będzie zimna, a trzecia warstwa na deserze dobrze zastygnie, wylewamy polewę na ptasie mleczko. [caption id="attachment_7071" align="aligncenter" width="706"] Kolorowe ptasie mleczko[/caption] Artykuł Kolorowe ptasie mleczko pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Jabłka karmelizowane na zimę 194

ulubione przyprawy (1/2 łyżeczki cynamonu, imbiru lub kardamonu) lub łyżeczkę ziaren czerwonego pieprzu z zalewy dla przełamania słodyczy i nadania jabłkom lekkiej pikanterii. Polecamy... na ciepło i zimno jako dodatek do ciast, deserów, tostów, gofrów, naleśników itd. :) Podczas robienia przetworów (nie tylko karmelizowanych jabłek) bardzo przydatna jest silikonowa dziurkowana pokrywa na rondel. Odprowadza parę, zapobiega rozbryzgom i ogranicza sprzątanie :) Porcja

SzczyptaSmaQ
ŻELATYNA VS. AGAR - POKSRAMIAMY! 171

przeźroczystym ciałem stałym. Ma specyficzny zapach , który nie każdemu odpowiada. Można go nieco zamaskować, rozpuszczając żelatynę w gorącym mleku. Stosowana jest w cukiernictwie np. do masy cukrowej, deserów bez pieczenia, ciast na zimno, mas tortowych i do placków, natomiast w kuchni do różnego rodzaju galaret. Jeśli któraś z tych propozycji nam nie wyjdzie, wynika to zazwyczaj ze złego przygotowania żelatyny(...)rzecz biorąc, powstaje z krasnorostów rosnących u wybrzeży Japonii. Ma działanie podobne do żelatyny, jednak tężeje nieco szybciej. Nie ma zapachu, jest przeźroczysty. Stosuje się go przede wszystkim w deserach i ciastach bez pieczenia w diecie roślinnej, galaretach i innych daniach, w których normalnie występuje żelatyna. Do kupienia w sklepach ekologicznych, ze zdrową żywnością i lepiej zaopatrzonych sklepach spożywczych. Najłatwiej

W kuchni Karmel-itki
Pierogi z truskawkami na deser 214

gotujemy ok. 3 minut od chwili wypłynięcia na powierzchnię. Pierogi z truskawkami na deser podajemy przybrane listkami mięty. Są wyśmienite na ciepło i na zimno. Jeżeli truskawki są słodkie, tak jak były moje, deser nie wymaga żadnych dodatków, powiem więcej – jakiekolwiek dodatki są zbędne. Ale to już kwestia smaku i gustu, co oczywiście pozostawiam do wyboru. Najważniejsze w pierogach jest

mojewypiekiinietylko
Sernik mojito czyli limonkowo-miętowe orzeźwienie 116

zarówno kremowy, jak i lekko wilgotny. Twaróg sernikowy z Mascarpone Président to doskonała propozycja dla tych, którzy szukają kulinarnych inspiracji do przygotowania domowych słodkości. Jest idealny do deserów jak i serników, na zimno lub na ciepło. Jedno opakowanie to dokładnie wymierzona porcja, z której możemy upiec pyszny, domowy sernik

Szalona Kuchnia Eweliny
Sernik alpejski 160

zarówno kremowy, jak i lekko wilgotny. Twaróg sernikowy z Mascarpone Président to doskonała propozycja dla tych, którzy szukają kulinarnych inspiracji do przygotowania domowych słodkości. Jest idealny do deserów jak i serników, na zimno lub na ciepło. Jedno opakowanie to dokładnie wymierzona porcja, z której możemy upiec pyszny, domowy sernik. Sprawdź Twaróg sernikowy z mascarpone President na: https://www.serypresident.pl/produkty/twarogi-sernikowe/twar

Szalona Kuchnia Eweliny
Sernik kryształowa kopuła 357

kremowy, jak i lekko wilgotny.  Twaróg sernikowy z Mascarpone Président to doskonała propozycja dla tych, którzy szukają kulinarnych inspiracji do przygotowania domowych słodkości. Jest idealny do deserów jak i serników, na zimno lub na ciepło. Jedno opakowanie to dokładnie wymierzona porcja, z której możemy upiec pyszny, domowy sernik. Produkty Président Dobry smak niejedno ma imię. Przyjrzyj się uważniej każdemu

Szalona Kuchnia Eweliny
Sernik na zimno z truskawkami 146

Pyszne, łatwe i szybkie w przygotowaniu ciasto z truskawkami i galaretką. Przygotowanie go zajmuje dosłownie chwilę, a efekt jest naprawdę świetny! Składniki: 1 kg twarogu z

AleTorcik
Racuchy drożdżowe 144

polskiej. To źródło węglowodanów, które są siłą napędową dla organizmu. Podajemy je na słodko z ulubioną konfiturą, owocami, jogurtem lub tylko oprószone cukrem pudrem. Na obiad lub deser, na ciepło i na zimno – gorąco polecam i życzę smacznego. Inne przepisy na racuchy (nie tylko drożdżowe) znajdujące się na blogu: Racuchy drożdżowe z morelami Puszyste racuchy drożdżowe Racuchy drożdżowe z jabłkami

mojewypiekiinietylko
Sernik jeżynowo-śmietankowy 316

Jeżyny w tym roku pięknie obrodziły, a owoce są duże i słodkie. Grzechem byłoby nie wykorzystać ich do zrobienia jakiegoś pysznego deseru.  Ja zrobiłam sernik na zimno jeżynowo-śmietankowy. SERNIK JEŻYNOWO-ŚMIETANKOWY Składniki: spód: 1opakowanie herbatników czekoladowych masa serowa (z jeżynami): 250 g sera białego 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka

Bon appetit mon amie
Sernik na zimno na biszkoptowym spodzie, bez pieczenia 140

temperatura osiąga rekordowe wartości. Nie znam nikogo, kto w taki upał ma ochotę odpalać w domu piekarnik. Ale co zrobić kiedy nachodzi ochota na odrobinę słodkości? Przygotować deser bez pieczenia! Sernik na zimno będzie w takiej sytuacji świetną opcją. Chłodny, orzeźwiający, a w dodatku zdrowy, bo przygotowany bez dodatku cukru. Przygotowanie spodu także nie wymaga użycia piekarnika. Jako spod sernika

HealthyCreations
MÓJ KURS CUKIERNICZY 2 134

Od 22.06. do 24.06 prowadziłam kolejny Kurs Cukierniczy w Krakowskiej Szkole Restauratorów. I tym razem znów towarzyszyła mi cudowna ekipa kursantów! Oby więcej takich! Zakochanych w

Ostra na Słodko
sernik pieczony... 139

kąpieli wodnej stopić czekolady truskawkowe, dodać śmietanę i wymieszać polewą polać serniki i posypać kolorową posypką, zostawić do zastygnięcia polewy - serniki to nasze ulubione ciasta, pieczone, na zimno, gotowane są często na deser na naszym stole, lubimy różne smaki i dodatki w serniku...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Jabłka pod razową kruszonką z płatkami owsianymi 121

1/2-1 godziny, by nieco stwardniała. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plastry. Przełożyć na dużą blachę. Na jabłka rozkruszyć równomiernie kruszonkę. Zapiekać do zrumienienia w 180oC. Deser równie dobrze smakuje na zimno, jak i na ciepło

Czerwień i błękit