desery na zimno - 3823 przepisów (strona:43/255)

Budino Di Riso 155

Oryginalny włoski deser, bardzo smaczny. Można porównać do naszego sernika na zimno. Bardzo ciekawy przepis, mojej rodzinie bardzo smakował. Ten popularny deser ma mnóstwo wariantów i odmian w zależności od regionu Włoch. O tym jaki będzie decyduje jakość ryżu. We Włoszech mają specjalny ryż do tego deseru u nas trudno dostępny. W niektórych wersjach … Czytaj dalej Budino Di Riso

gotuj ze mną
Aksamitny mus z kaszy manny. 106

taką pogodę jak dziś - ten mus będzie idealny! Można go zjadać na ciepło jak i na zimno, kto chętny?! Składniki na 3-4 porcje; 350ml wody +100 ml 2 łyżki cukru 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki kaszy manny 3 łyżki śmietany 18% torebka cukru waniliowego 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo; jabłko 2 łyżki miodu   Przygotowanie; Wodę zagotować(...)pucharków. Jabłko pokroić na ćwiartki, a następnie na plasterki. Na rozgrzaną patelnie dodajemy miód i wrzucamy jabłka. Chwile podsmażamy z każdej strony. Jabłkami dekorujemy desery.   Podajemy na ciepło lub na zimno w formie leguminy

Radość kipiąca uśmiechem.
Hiszpańskie klimaty w warszawskiej La Ibérica 185

czosnkowym, krewetkami smażonymi w delikatnej panierce polanymi sosem pilpil, kiełbaskami chorizo duszonymi w czerwonym winnym sosie, tortillą hiszpańską oraz z marynowanymi oliwkami. Ukoronowaniem kolacji był deser. Jedliśmy doskonały, delikatny i kremowy domowy sernik na zimno, polany sosem malinowym, a także jeden z bardziej typowych deserów hiszpańskich, crema catalana. Jest to coś w rodzaju naszego budyniu, z tym, że przygotowany

Kulinarne przygody Gatity
Deser pomarańczowo-czekoladowy 274

Po świątecznych ciastach przyszła pora na coś lżejszego, a deser podany w pucharku to świetna propozycja na sylwestra lub noworoczny podwieczorek. Delikatna jogurtowa pianka pomarańczowa połączona

Smakołyki Bereniki
KABAK TATLISI, czyli deser z dyni 185

przykryć. Odstawić na noc. Następnego dnia na średnim ogniu gotować około 30-40 min., aż dynia zmięknie. Udekorować orzechami włoskimi i kokosem. Podawać na ciepło lub na zimno. Artykuł KABAK TATLISI, czyli deser z dyni pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy

Tureckie Przepisy
"deseroumilacz" czyli wyśmienity sernik na zimno mało kaloryczny... 182

sernik na zimno w sumie jest dietetyczny, mało słodki i jednocześnie orzeźwiający smakiem kawy i wiśni z wanilią z nutą kwaskowatego kremu.............SMACZNEGO!!! ten wyśmienity sernik na zimno "trochę dietetyczny" jest idealnym deserem dla mnie i dla mojego męża, ja jestem po operacji żołądka i mam dietę wysoko białkową i małokaryczną a mój mąż podjął się wyzwania schudnięcia na lato

W Mojej Kuchni Lubię
Prosty Sernik na Zimno z Galaretką i Owocami 466

Tradycyjny, prosty w przygotowaniu sernik na zimno z galaretką i naszymi ulubionymi owocami. Deser idealny na letnie dni, ciasto bez pieczenia dzięki czemu przygotujemy je szybko i bez wysiłku. Sernik na zimno możemy przyrządzić z dowolnymi owocami* i smakiem galaretki.Sernik na Zimno z Galaretką i Owocami - Składniki:250 ml śmietanki kremówki 30% (schłodzonej)350 g zmielonego dwukrotnie twarogu (temp. pokojowa(...)łyżki cukru pudru (lub więcej)3 płaskie łyżki żelatynydowolna galaretka (u mnie truskawkowa)ok. 300 g dowolnych owoców (u mnie truskawki) biszkopty + niewielka ilość mleka Sernik na Zimno z Galaretką i Owocami - Sposób przygotowania:Galaretkę rozpuszczamy w ok. 400 ml wrzątku. Studzimy. Do ciepłego mleka wrzucamy żelatynę i dokładnie mieszamy do jej rozpuszczenia. Całkowicie studzimy**. Kremówkę ubijamy na sztywno

Słodka Strona
Domowe belriso 266

użyć do przygotowania belriso? Domowe belriso to "bułka z masłem"! Bardzo szybki deser bez pieczenia , bez ślęczenia godzinami nad kuchenką, z prostych składników, deser z niewielu składników. Deser, który smakuje wyśmienicie na zimno, choć na ciepło jest także świetny. Przyznaję, że jest tak pyszny, że ciężko nam wytrwać do momentu aż się schłodzi. :) Potrzebujemy: 100 g ryżu, u mnie ryż(...)Ugotowany, gorący ryż zalewamy mlekiem z cukrem i proszkiem budyniowym. Teraz ciągle mieszając zagotowujemy całość.  Tak przygotowany ryż na mleku przykrywamy i odstawiamy na minimum 20 minut. Najlepiej deser belriso schłodzić w lodówce, wtedy do złudzenia przypomina ten, który możemy kupić w sklepie.  Na schłodzony ryż z budyniem nakładamy kleks konfitury malinowej. Zamknij oczy i poczuj się

MamaOskarka
Truskawkowy sernik na zimno z ricotty i śmietany (Cheesecake fredda con fragole, ricotta e panna) 175

Sernik na zimno jest chyba jednym z najbardziej popularnych letnich deserów, który nigdy się nie znudzi. Dziś w wersji dwu kolorowej różowo-białej i dwu smakowej truskawkowo-śmietankowej ;) Sernik jest niezwykle kremowy, delikatny i aksamitny w smaku a to wszystko poprzez dodanie ricotty i śmietany kremówki. Deser wprost rozpływa si ę  w ustach. Polecam  szczególnie

La grande e la piccola cuoca
TIRAMISU – WŁOSKI DESER ( w słoiczku ) – NAJLEPSZE! 365

TIRAMISU – tym właśnie zaczynamy serię fantastycznych deserów w słoiczku! Tiramisu – po włosku znaczy ” PODERWIJ MNIE ” , a ja my ślę , że każdego z

Ostra na Słodko
Galaretka z mleka migdałowego 153

Zastanawialiście się jaki deser byłby najlepszy na upały? Powinien spełniać następujące wytyczne: być szybki w przygotowaniu, najlepiej bez gotowania (i tak jest już ciepło), do spożycia na zimno, w miarę nisko kaloryczny. Dodatkowo

Szybko Tanio Smacznie
Czekoladowy Sernik na Zimno (z Mascarpone) 916

Czekoladowy sernik na zimno to ciekawa propozycja na smakowity, nieskomplikowany, czekoladowy deser. Sernik jest prosty w przygotowaniu, a jeżeli zamiast pieczenia biszkoptu użyjemy kakaowych, okrągłych biszkopcików to jeszcze szybciej go przyrządzimy.  Deser idealny na niedzielny podwieczorek lub np. walentynkowy wieczór. Czekoladowy Sernik na Zimno (z Mascarpone) - Składniki: Biszkopt: 2 jajka 4 łyżki cukru 1/2 łyżki mąki tortowej 1/3 szklanki

Słodka Strona
Leche frita – hiszpański deser 509

Od czasu urlopu na Gran Canarii coraz częściej i z większą przyjemnością sięgam po tamtejsze specjały!Kuchnia ta jest nie tylko smaczna , ale i niezwykle łatwa

Ostra na Słodko
Kolorowe ptasie mleczko 152

Kolorowe ptasie mleczko to niewymagający wiele pracy i mało skomplikowany deser, który każdemu wyjdzie i do tego jest bardzo pyszny. Co prawda trzeba przypilnować, aby poszczególne warstwy wylewać w odpowiednim czasie, ale jest to jedyna niedogodność przy przygotowaniu. Składniki: 500 ml mleka skondensowanego niesłodzonego (light – 4%) 3 galaretki o różnych kolorach 3 szklanki wody (180 ml) 2 paczki herbatników(...)lodówki. Czynność powtarzamy z trzecią warstwą. Składniki na polewę wkładamy do rondelka i podgrzewamy do zagotowania cały czas mieszając. Odstawiamy ją do ostygnięcia. Kiedy polewa będzie zimna, a trzecia warstwa na deserze dobrze zastygnie, wylewamy polewę na ptasie mleczko. [caption id="attachment_7071" align="aligncenter" width="706"] Kolorowe ptasie mleczko[/caption] Artykuł Kolorowe ptasie mleczko pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Jabłka karmelizowane na zimę 203

ulubione przyprawy (1/2 łyżeczki cynamonu, imbiru lub kardamonu) lub łyżeczkę ziaren czerwonego pieprzu z zalewy dla przełamania słodyczy i nadania jabłkom lekkiej pikanterii. Polecamy... na ciepło i zimno jako dodatek do ciast, deserów, tostów, gofrów, naleśników itd. :) Podczas robienia przetworów (nie tylko karmelizowanych jabłek) bardzo przydatna jest silikonowa dziurkowana pokrywa na rondel. Odprowadza parę, zapobiega rozbryzgom i ogranicza sprzątanie :) Porcja

SzczyptaSmaQ
ŻELATYNA VS. AGAR - POKSRAMIAMY! 178

przeźroczystym ciałem stałym. Ma specyficzny zapach , który nie każdemu odpowiada. Można go nieco zamaskować, rozpuszczając żelatynę w gorącym mleku. Stosowana jest w cukiernictwie np. do masy cukrowej, deserów bez pieczenia, ciast na zimno, mas tortowych i do placków, natomiast w kuchni do różnego rodzaju galaret. Jeśli któraś z tych propozycji nam nie wyjdzie, wynika to zazwyczaj ze złego przygotowania żelatyny(...)rzecz biorąc, powstaje z krasnorostów rosnących u wybrzeży Japonii. Ma działanie podobne do żelatyny, jednak tężeje nieco szybciej. Nie ma zapachu, jest przeźroczysty. Stosuje się go przede wszystkim w deserach i ciastach bez pieczenia w diecie roślinnej, galaretach i innych daniach, w których normalnie występuje żelatyna. Do kupienia w sklepach ekologicznych, ze zdrową żywnością i lepiej zaopatrzonych sklepach spożywczych. Najłatwiej

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania