Delikatne placuszki, a'la drożdżowe ale bez użycia drożdży. Pyszne i rozpływające się w ustach. Idealnie nadają się do mojej cotygodniowej akcji "Pomysł na
Życie zaczyna się w kuchniNajlepsze jakie kiedykolwiek jadłam! Pamiętam jak mama zrobiła go po raz pierwszy... Nie mogłam się nim najeść... Jest leciutkie, bo bez mąki i ma doskonale
Kuchnia Pani WiosnyDynia to bardzo zdrowe warzywo i jesienią warto spożywać ją jak najczęściej. O dyni mogliście poczytać w ostatniej "Kuchennej Aptece" . Można z niej przygotować nie tylko dania wytrawne, ciasta, desery czy dżemy, ale przyda się również do smoothie lub koktajli. Czasami zostaje nam niewielka ilość puree z dyni i nie wiemy co z nim zrobić... Oto podpowiedź - wykorzystać do przyrządzenia(...)skórką) 1 duże mango 4 duże marchewki Wykonanie: Dynię obieramy ze skórki, czyścimy z pestek, myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku 15-20 min. w temp. 200 stopni. Wyciągamy i studzimy. Mango obieramy ze skóry i kroimy na mniejsze kawałki, usuwając pestkę. Marchewki obieramy, dokładnie myjemy i przepuszczamy
Kuchnia MagdaLenyDynia to bardzo zdrowe warzywo i jesienią warto spożywać ją jak najczęściej. O dyni mogliście poczytać w ostatniej "Kuchennej Aptece" . Można z niej przygotować nie tylko dania wytrawne, ciasta, desery czy dżemy, ale przyda się również do smoothie lub koktajli. Czasami zostaje nam niewielka ilość puree z dyni i nie wiemy co z nim zrobić... Oto podpowiedź - wykorzystać do przyrządzenia(...)skórką) 1 duże mango 4 duże marchewki Wykonanie: Dynię obieramy ze skórki, czyścimy z pestek, myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku 15-20 min. w temp. 200 stopni. Wyciągamy i studzimy. Mango obieramy ze skóry i kroimy na mniejsze kawałki, usuwając pestkę. Marchewki obieramy, dokładnie myjemy i przepuszczamy
Kuchnia MagdaLenyJeśli lubicie makowiec, koniecznie musicie wypróbować ten przepis. Spód z kruchego ciasta, dodatek marcepanu oraz bezowej pierzynki sprawie że smak jest złożony i bogaty a ciasto
Pyry na GazSzarlotki i serniki to moje ulubione ciasta. Tym razem chciałabym przedstawić Wam rewelacyjny przepis na pełnoziarnistą szarlotkę, pełną jabłek z dodatkiem wanilii. Podana na ciepło, z
Be Fit Be StrongPavlova to cudne, lekkie ciasto bezowe idealne na lato. Chrupiąca beza na zewnątrz i piankowe wnętrze poprawi nastrój nawet w najbardziej pochmurny i deszczowy letni dzień
Pieguskowa KuchniaSzybka i prosta szarlotka na biszkopcie. Nie wymaga zagniatania czy leżakowania w lodówce. Kroimy jabłka, miksujemy składniki i gotowe – reszta to tylko czekanie. Bardzo lubię
Poezja smakuKiedyś straciłam zacięcie do domowych lodów, bo w moich zawsze pojawiały się kryształki lodu, które skutecznie odbierały mi apetyt. I tak przez lata byłam na nie
Pyry na GazDziś zapraszam na delikatny jak mgiełka mus truskawkowy na biszkoptach. Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu, nie wymaga specjalnych kulinarnych zdolności, więc poproście do pomocy dzieci
Kulinarne przygody Gatityefekt jest jeszcze lepszy bo on lubi jak „chrupie”. Jest to świetna opcja na ciasto na ostatnią chwilę, ponieważ można je ozdobić czymkolwiek lub podać nawet bez niczego. Chociaż ta polewa z kakao, świetnie tutaj współgra dlatego jednak warto ją przygotować. Polecam serdecznie Składniki na 9 babeczek ( myślę że wyszłoby z tego ciasto w małej foremce(...)krótko i na najniższych obrotach). Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia lub tak jak ja foremkę do muffinek wykładamy papilotkami i przekładamy ciasto. Ciasto w foremkach umieszczamy tylko do 2/3 ich wysokości (będzie rosło). Pieczemy około 40 minut w temperaturze 160 stopni. Gdyby zbyt mocno się rumieniły należy zmniejszyć temperaturę pieczenia. Po ostygnięciu szykujemy polewę’ Polewa czekoladowa
RelaxtimeDzisiaj będzie szybko, krótko i na temat Nie będę się tu rozwodzić nad techniką przygotowania, ponieważ większość z was wafle, lub inaczej andruty, jadła i robiła
RelaxtimeSernik to klasyk. Trudno jednak o jedyny, słuszny przepis na to ciasto. Pewny jest jeden składnik - biały ser! Mój sernik ma trzy poziomy: kruche ciasto na
Kuchnia Pani Wiosnyskładniki na ciasto: 450 g mąki pszennej 4 żółtka 70 g cukru pudru 250 g masła, schłodzonego 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1
Domowy Smak JedzeniaSKŁADNIKI 2 szklanki płatków owsianych 1 łyżka miodu 1/2 szklanki oleju kokosowego 2 łyżki rodzynek 2 łyżki słonecznika 1 łyżeczka cynamonu 5 białek 1/2 szklanki wody
harrisaCiasto powszechnie znane jako malinowa chmurka, u mnie jednak wyszła truskawkowa chmurka, ponieważ zrobiona z truskawkami. To ciasto próbowałam zrobić parę razy z wielu przepisów, niestety
Pani domowa