desery bez pieczenia - 9553 przepisów (strona:272/637)

Placek z malinami i kruszonką 188

Sprawdzony i niezawodny przepis na ucierane ciasto piaskowe, tym razem wzbogaciłam go malinami i kruszonką, ale można go zrobić z różnymi miękkimi owocami. Bez kruszonki

Wanilia i Kardamon
Ciasto z waniliową pianką i porzeczkami 152

Dziś kolej na kolejne ciasto z porzeczkami. Przeważają w nim czarne owoce, ale są także dla bardziej wyrazistego smaku i czerwone. Bazą jest kruche ciasto, a

Kuchnia co dnia
Tort czekoladowy z kremem ajerkoniakowym i borówkami – pieczemy biszkopt kakaowy 249

Ten tort powstał zupełnie bez okazji, za to ze szczególnej potrzeby zjedzenia czegoś czekoladowego, z alkoholem i z owocami. Ciemny czekoladowy biszkopt, borówki, ajerkoniak i

Karo in the Kitchen
Idealny biszkopt – przepis 156

Biszkopt idealny to taki, który zawsze wychodzi. Taki jest ten przepis. Biszkopt rośnie jak szalony i jest wspaniałą bazą do tortów i innych fantastycznych ciast. Składniki

MojaQchnia.pl
Babka jogurtowa 160

Babka to ciasto, które nie jest pracochłonne i zbyt skomplikowane w wykonaniu. Każdy bez trudu sobie z nią poradzi. Nie wyobrażam sobie wielkanocnego stołu bez

Smakowity Blog Kulinarny
Egzamin, urodziny i sernik kasztanowy w polewie lustrzanej 177

tych egzaminach wybiera się konkretną specjalność, a jeśli po jednej przyjdzie delikwentowi ochota na drugą, zaczyna właśnie od tego punktu) to nie przelewki. Sześć identycznych chlebów razowych na zakwasie bez dodatku mąki pszennej, sześć identycznych chlebów specjalnych na zakwasie lub starterze, dwa razy po dziesięć ciast z dwoma rodzajami musu lub musem i galaretką, udekorowanych polewą lustrzaną lub spryskanych(...)pięciu dni, nic nie tracąc ze swojej świetności, oraz przynajmniej pięćset gramowa konstrukcja z ciasta marcepanowego. Chleb żytni przygotowuje się dnia poprzedniego, tak samo starter na chleb jasny. Jego pieczenie i cała reszta w dzień egzaminu, a na to wszystko raptem pięć godzin! Wydaje się dosyć...? Uwierzcie - nie jest! Czas pędzi jak szalony, a ostatnia godzina to czysta panika

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Cynamonowa tarta z gruszkami i popcornem kokosowym (bez cukru białego, glutenu, laktozy, wegańskie) 110

Kilka razy pisałyśmy, że nie lubimy robić tart. Zawsze były to dla nas ciasta za cienkie bez wyrazu bo to właśnie torty i ich warstwy robiły na nas wrażenie. Jednak postanowiłyśmy to nasze przekonanie zmienić kupując formę na tartę. Postanowiłyśmy, że nasze ciacho będzie wypełnione gruszkami w cynamonie a imbirowy kruchy spód i karmelowy popcorn będą dopełniać całość(...)tart? a może są inne ciasta lub desery których nie lubicie robić? 😉      Składniki (śr: do 27 cm): Kruchy kakaowy spód -90g skrobi ziemniaczanej -90g mąki ryżowej -50g mąki kukurydzianej -130g mąki owsianej bezglutenowej -70g zmielonych orzechów (dowolnych) -2 łyżeczki proszku do pieczenia (kamień winny) -150g ksylitolu -100g oleju rzepakowego

Candy Pandas
Ciasto jogurtowo-bananowe bez cukru 116

Jedno z najszybszych i najprostszych ciast, jakie znam. A przy tym przepyszne i zdrowe, bo bez dodatku cukru. Naturalnie słodkie dzięki dojrzałym bananom. Dodatek moreli nadaje mu z kolei fajną świeżość i ciekawy smak.  Zdrowy deser, który sprawdzi się doskonale także na śniadanie. Sprawdzona opcja! :D CIASTO JOGURTOWO-BANANOWE Czas przygotowania 60 minut 2 jajka 2 duże dojrzałe(...)pomarańczową i wymieszać dokładnie Jedną morelę posiekać w drobną kostkę i dodać do ciasta, wymieszać Drugą morelę pokroić w plastry Ciasto przelać do formy, na wierzchu ułożyć plastry moreli Piec 45-50 minut w temperaturze 180 stopni

HealthyCreations
Jogurtowiec z brzoskwiniami na kruchym spodzie, który udaje sernik 201

Dawno nie było u mnie ciasta. Ostatnio tylko same przetwory do słoiczków. Zbliża się weekend i jak to może być bez słodkiego deseru? Miałam znów szczęście, że zostałam obdarowana sporą ilością brzoskwiń z własnego ogrodu. Najpierw zajadaliśmy się tymi wspaniałymi owocami, ale postanowiłam też część przeznaczyć do wypieku ciasta.     Co by tu upiec? Czy coś co już(...)zamrożone białka, wzięłam więc te w ilości 5 sztuk, a resztę składników dodawałam podczas „tworzenia” mojego ciasta. Dlatego też nie zrobiłam zdjęcia składników, bo dodawałam je w trakcie pieczenia Składniki na spód ciasta: 500 g mąki pszennej krupczatki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g   cukru (ok. ½ szklanki) 125 g margaryny (zimna, z lodówki) 130 g masła

Kuchnia u Krysi
FRANCUSKIE RURKI Z KAKI W CZEKOLADZIE 170

kremem bo zamiast kalorycznego kremu mamy zdrowy owoc 😉 Możemy wykonać je z różnymi owocami nie tylko z kaki, np. z jabłkiem, gruszką, nektarynką czy innymi twardymi owocami. Taki deser możemy zjeść bez wyrzutów sumienia, gdy najdzie nas ochota na słodkie. Idealny również dla dzieci, które uwielbiają słodycze. Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 1 szt. kaki 100 g gorzkiej czekolady(...)około 1-1,5 cm. Każdy kawałek kaki owijamy ciastem francuskim, na zakładkę - tak jak to się robi w przypadku rurek z kremem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 15-20 min. Wyciągamy z piekarnika i studzimy. Czekoladę gorzką topimy razem z olejem kokosowym w kąpieli wodnej. Wystudzone

Kuchnia MagdaLeny
Bezy z bitą śmietaną i borówkami + film 139

ciągnące w środku bezy z bitą śmietaną i borówkami to prawdziwa uczta dla podniebienia. Lekkie i rozpływające się w ustach beziki to doskonała propozycja na podwieczorek a także świetny deser na uroczyste spotkanie w większym gronie.     składniki na 10 sztuk 3 białka 150 g drobnego cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej 250 ml śmietany(...)wszystko dalej ubijamy aż cukier się rozpuści. Na końcu wlewamy sok z cytryni i wsypujemy mąkę ziemniaczaną. Gotowa beza powinna być błyszcząca, bardzo gęsta i sztywna. Masę bezową umieszczamy w worku cukierniczym. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia formujemy małe bezy nadajac im kształt gniazdek ( koszyczków). Bezy suszymy w piekarniku rozgrzanym do temp. 120 st C około

Smakowite Dania
Marzipan crumble 94

Crumble w odrobinę ulepszonej wersji - zamiast klasycznej kruszonki tym razem zrobiłam wersję z dodatkiem marcepanu. Możemy użyć dowolnych owoców, niemniej jednak najlepiej komponuje się z podanymi

Słodkie inspiracje
Pieczona dynia z serkiem i warzywami. Dietetyczna, niskokaloryczna kolacja. 200

wyobrażam sobie jesieni bez potraw z dyni. Jest tyle różnych dań i pomysłów jak ją przygotować. Na słodko na ostro. Możemy przygotować z niej desery (racuchy, sernik) zupy, makarony, mięsa, gulasze. Dynia jest dobrym warzywem jeżeli chodzi o dietę odchudzającą. Jest niskokaloryczna a z dodatkiem warzyw i serkiem wiejskim może być idealnym pomysłem na dietetyczną kolację. Składniki: dynia piżmowa(...)nasmarowania dyni Sposób przygotowania: Dynię przekrój na pół, usuń wszystkie nasiona, natnij miąższ w kratkę. Nasmaruj olejem oraz przyprawami. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 º C i piecz pod przykryciem przez 45 minut. Następnie odkryj i piecz jeszcze pół godziny w temperaturze 200 º C tak aby dynia ładnie się przypiekła. Na patelni na małej ilości oleju podsmaż pokrojoną

wysmienity
Sernik gotowany z kajmakiem i orzechami + film 393

kremowej i aksamitnej konsystencji to wyśmienita propozycja, której nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Ten smaczny i bardzo prosty w przygotowaniu smakołyk to prawdziwa rozkosz dla podniebienia i wspaniały deser na wyjątkowe okazje. składniki na tortownicę 23 cm                        spód(...)twarogu z wiaderka 4 jajka 250 g miękkiego masła 3/4 szklanki cukru opakowanie budyniu waniliowego bez cukru torebka cukru waniliowego                      masa kajmakowa 400 g gotowego kajmaku lub domowa masa kajmakowa przepis tutaj 100 g orzechów włoskich

Smakowite Dania
Pavlova z truskawkami, rabarbarem i miętą 179

mniej obciążającego psychicznie. Pavlova to królowa deserów o niekończącym się potencjale smaków i aromatów. Pavlova zmienia się wraz z porą roku, dostępnością owoców i naszymi gustami. Nie można umrzeć bez jej spróbowania i w ogóle bez niej żyć. Wersja na wczesne lato ;) PAVLOVA Z TRUSKAWKAMI, RABARBAREM I MIĘTĄ Składniki na bezę: - 6 białek - 300 gram drobnego cukru(...)soku z cytryny Przygotowanie bezy: Białka ubijamy na sztywno. Pod koniec ich ubijania zaczynamy dodawać cukier. Cukier dodajemy partiami, najlepiej po łyżce. Jest to zalecenie konieczne! Jeżeli nie będziemy go przestrzegać Pavlova nie ma prawa się udać. Na samym końcu dodajemy mączkę oraz sok z cytryny.  Masę wykładamy na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia. Najlepiej narysować sobie

Życie zamknięte w smaku

Proponowane wyszukiwania