rzeczy! Dzisiaj błyskawiczny przepis na tartę z musem czekoladowym. Niestety musi odstać swoje w lodówce, ale jeśli zrobicie ją rano, to po obiedzie będziecie cieszyć się pysznym deserem. Prawdopodobnie składniki potrzebne do jej przygotowania macie w domu, zatem do dzieła SKŁADNIKI: na mus: 150 g ciemnej czekolady (im większa zawartość kakao tym lepiej) 4 jajka + 1 żółtko 4 łyżki cukru(...)wyższy brzeg tarty wyjdzie) wykładamy na spodzie papierem do pieczenia. Ciasto rozkładamy równomiernie, robiąc kilku centymetrowy brzeg – u mnie ok. 3 cm. Nakłuwamy ciasto widelcem, boki również. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (góra-dół) przez 20-25 minut, aż ciasto się zezłoci. W trakcie pieczenia przygotowujemy mus czekoladowy. Czekoladę łamiemy na kostki i roztapiamy
Kuchnia w bieguJeśli nie macie pomysłu na deser to myślę, że z przyjemnością zjecie pyszny blok czekoladowy. Nie potrzebujecie na jego przygotowanie wiele czasu, jednak zanim będziecie mogli
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!płat biszkopta o grubości 1,5-2 cm, czyli z 2 jajek (ja najczęściej piekę biszkopt z 4 jajek, przekrawam go na pół, niewykorzystana część mrożę i wykorzystuję innym razem) lub biszkopciki albo herbatniki do wyłożenia blachy 500g zmielonego twarogu (ważne by twaróg był 100% bez domieszki śmietany) 400g śmietany kremówki dobrze schłodzonej 2 żółtka z wcześniej wyparzonych jajek(...)resztę cukru, mieszamy, a następnie dodajemy całą bitą śmietanę, delikatnie łączymy i wykładamy na biszkopty. Dekorujemy truskawkami, tężejącą galaretką i wkładamy na 3 godziny do lodówki. Po tym czasie deser wyjmujemy z formy, wykładamy na paterę, a stawiając na stół mówimy głośne TA DAAA!!! i zbieramy liczne pochwały
Rozpustne gotowanieFit brownie to idealne ciasto dla maniaków słodkości. Fantastycznie wilgotne w środku, mocno czekoladowe, a przy okazji w wersji fit. Bez grama białego cukru, a
ale PysznieDawno temu już widziałam na różnych stronach "ciasto milionera", straszną miałam na nie ochotę i jednocześnie coś mnie powstrzymywało: niby uwielbiam takie okropnie słodkie rzeczy, ale
6nieboFantastyczna, delikatna beza z dodatkiem moich ulubionych truskawek. Roladę przygotowałam na swoje urodziny zamiast tortu. Powiem Wam, że jeszcze nigdy żadne ciasto tak szybko nie znikało
Smakołyki Asinią łyżka nie przewraca się. Rozgrzewamy piekarnik do 110 stopni. Otrzymaną masę przekładamy na blachę piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia i formujemy z niej blat o 2 cm mniejszy niż blat naszego torta. Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 50 minut. Dodatkowo: 1 słoiczek z dżemu z czarnej porzeczki Glazura lustrzana : robiłam z 1,5 porcji 150 g cukru(...)przygotowany deser. Glazurę lustrzaną można też przelać do miseczki i przykryć, schłodzić w lodówce do dnia kolejnego. Przed wylaniem na deser podgrzać w kąpieli wodnej lub mikrofali (nie można gotować!) do uzyskania temperatury 35ºC. UKŁADANIE odłożyć trochę kremu do dekoracji. Na sam dół pierwsza warstwa biszkoptu - nasączyć, następnie wysmarować dżemem, wykładamy część kremu, następnie kładziemy beze, na bezę krem
Kubki smakuŚwięta, święta! Zbliżają się wielkimi krokami, chociaż wydaje mi się że u mnie w domu rozgościły się już jakiś czas temu. Praktycznie od początku grudnia zaczyna
Cookery.plDzisiaj przedstawiam trochę zmodyfikowaną, zdrowszą wersję karpatki- ciasta które potrafi pokonać góry i doliny, docierając do serca nawet najbardziej wybrednych. :) Moja modyfikacja polega głównie na zmianie
Smiling ShrimpDzisiaj przedstawiam trochę zmodyfikowaną, zdrowszą wersję karpatki- ciasta które potrafi pokonać góry i doliny, docierając do serca nawet najbardziej wybrednych. :) Moja modyfikacja polega głównie na zmianie
Smiling ShrimpPomysł na tę tartę chodził za mną od kilku dni. Wyobraziłam sobie jak musi smakować połączenie białej czekolady, mascarpone i malin, i nie miałam wątpliwości, że
Słodko-Słony Świat IlonyRafaello – jeden z moich ulubionych przysmaków , którym można mnie skutecznie przekupić ;)Robiłam już dla Was Rafaello na zimnoi Rafaello z białą czekoladą.Dziś mam dla
Ostra na SłodkoGhee (ghi) to rodzaj klarowanego masła, bardzo popularnego w Indiach i uważanego za szlachetne. Hindusi używają go do przygotowywania różnych potraw np. kormy oraz w celach
Oryginalny smakSłoików na ciężkie czasy nigdy nie za wiele :) Ostatnio staram się przerzucać na jedzenie, które sama robię, a ponieważ konserwy turystyczne to jedne z moich ulubionych
Niezły MłynekCiasto dla prawdziwych wielbicieli czekolady. Bez mąki więc bezglutenowe. Ciasto jest tak proste,że każdy sobie z nim poradzi. Zachęcam bo rozpływa się
Niespełnione zdolności kulinarne