Takie ciasteczka w tym roku zrobiliśmy na Halloween. I razem z dziećmi je dekorowaliśmy. Ciasteczka są super kruche i bardzo smaczne. U nas w wersji na
kuchnia doskiKorzenna PIGWA POD KRUSZONKĄ to deser, który spowoduje, że w... Artykuł Pigwa pod kruszonką pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEmoże wtedy spokojnie zakończyć swoją pracę, odpocząć sobie i zregenerować się. Jeżeli odczuwasz głód, to lepiej zjedz jabłuszko (organizm trawi owoce w ekspresowym tempie). Ale nie jedz owocow na deser po posiłku. Co prawda z innego powodu. Bo owoce czekając w jelitach na swoją kolejkę na strawienie fermentują (co daje gazy, wzdęcia i inne mało seksowne efekty specjalne(...)sobą składniki. Oszczędzając przy okazji sporo energii na inne czynności życiowe. Dzięki temu poczujesz się lżejszy i w lepszej formie. Posiłki złożone z licznych przystawek, kolejnych dań i różnorodnych deserów tylko niepotrzebnie męczą nasz układ trawienny. 7. Zadbaj o odpowiednią proporcję między składnikami pochodzenia roślinnego i zwierzęcego (z przewagą tych pierwszych). Mimo, że jesteśmy wszystkożercami, nasz organizm łatwiej przyswaja produkty
MODA NA BIOCo prawda już ciężko o winogrona, ale pomysł na soczek będzie na przyszły rok ;) Zarówno rozcieńczony z wodą jak i dodany do herbaty smakuje rewelacyjnie. Wyrazisty
Kuchnia w czekoladziemojprzepisna.pl | Kostka Cappuccino Ciasteczko, jakie upiekłam na imprezkę rodzinną. Ciasto nieprzesłodzone, szybkie w przygotowaniu, bezproblemowe, smaczne, idealne dla fanów kawowych wypieków. Rodzinie bardzo smakowało. Inspiracja Moje
moj przepis naWszystkie smaki idealnie się komponowały i dały dużo możliwości łączenia. Jedyny żal mam do tego, że porcja była tylko degustacyjna, bo na takie danie chętnie przyszedłbym w pełnowymiarowej formie. ;) Deser Moja ulubiona część każdej degustacji, jak na łasucha przystało, to oczywiście deser. Ten był fenomenalny. Intensywny w smaku mus czekoladowy podany z finezyjnie zawiniętą galaretką karmelową zdobył moje serce
Food SquarePolędwiczka wieprzowa to bardzo delikatne mięsko i można je przygotowywać na przeróżne sposoby. Świetnie komponuje się z różnymi sosami i dodatkami. Był już przepis na
kuchnia doskiTrwający u mnie #FestiwalWŁOCH oznaczał iście włoski tydzień, a jeśli kuchnia słonecznej Italii, to także i sałatka caprese, u mnie w wydaniu na ciepło. :) Sałatka caprese
Cooking MonsterBułeczki zapiekane z pieczarkami i wędliną to dobry sposób na smaczny i ciepły posiłek który zachwyci nie jedno podniebienie. Przygotowuje się je bardzo szybko i rzecz
Smakowite DaniaSurówka z kiszonych ogórków to szybki i smaczny dodatek do dań obiadowych. Dodatkowo jest bardzo tania i myślę, że prawie zawsze te składniki mamy w domu
kuchnia doskiO chlebkach myślałam już jakiś czas. Pamiętam jak robiłam je po raz pierwszy, to wszystkim bardzo smakowały. Pomyślałam "Może by je tak powtórzyć...?" Ale nie
Kuchnia w czekoladzierobię go po raz pierwszy w tym roku. Może uda się przetestować, czy zapasteryzowany sok, przetrwa kilka miesięcy… zobaczymy. W każdym razie taki sok jest fajną bazą do deserów, kremów, sosów czy drinków. Drukuj Sok- napój żurawinowy bez cukru window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 300 g żurawiny 1 l wody Sposób przygotowania Żurawinę wcześniej myjemy, osuszamy na papierowych ręcznikach(...)gazu i blendujemy całość. Przelewamy do butelki/słoika. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/przetwory/sok-napoj-zurawinowy-bez-cukru/ BosowKuchni Artykuł Sok- syrop żurawinowy bez cukru pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuKochani, kilka dni temu obchodziliśmy Światowy Dzień Makaronu. Z tej okazji chciałam przygotować potrawę, która swoim smakiem i prostotą doboru składników, odda cały smak makaronu. Najważniejsze
Ania i Marcin gotująJeżeli lubisz ziemniaki jako dodatek do obiadu, to te zdecydowanie Tobie się spodobają. Taką propozycję spokojnie możesz przygotować jako kolację albo większą wersję w formie zapiekani
Niezły MłynekNa ten przepis przypadkiem natrafiłam tutaj . Przy najbliższej okazji wypróbowałam go i byłam zachwycona. Mięsko wychodzi bardzo miękkie i smaczne, a ja nie powstydziłabym się
kuchnia doski